Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

15 Daagse expeditiereis - CENSPWOR1701

Reykjavík–Newfoundland
Heldensagen en ijzig natuurspektakel

IJsland, Groenland & Canada

Tussen 800 en 1000 na Chr. begonnen de alom gevreesde Noormannen met het veroveren van de Atlantische Oceaan, zij konden grote afstanden op ruwe zee overbruggen, waarbij alle weersomstandigheden werden getrotseerd. Reis mee naar de legendarische plaatsen van Groenland tot de oostelijke provincies van Canada.

1e dag: Reykjavík

De Viking Ingólfur Arnason was de eerste die zich rond 870 in IJsland vestigde. Hij noemde zijn nederzetting Reykjarvík (baai van rook), naar de stoomwolken van de warmwaterbronnen. Vandaag is deze moderne en gezellige hoofdstad het vertrekpunt van deze expeditie.

2e - 4e dag: Snæfellsjökull

Het beroemde Snæfellsjökull National Park heeft vele bezienswaardigheden waarvan de prachtige Snæfellsjökull gletsjer één van de hoogtepunten is. Karakteristiek zijn de basalt kliffen en de fascinerende lava formaties. Bij Djupalonssandur kunt u uw 'Viking kracht' testen door het heffen van 4 specifieke stenen. Op de 3e en 4e dag varen we onder andere door het smalle, 70-mijl lange Prins Christian Sund kanaal, naar de meest zuidelijke punt van Groenland.

Klik voor een grotere foto

5e - 6e dag: Zuid-Groenland

Qassiarsuk is de locatie waar Erik de Rode zijn landgoed Brattahlid in 982 bouwde. Hij werd uit IJsland verbannen en ontsnapte naar het land dat hij Groenland noemde. Bekijk de reconstructie van zijn 'longhouse' en de kerk die Erik de Rode in opdracht van zijn vrouw Tjodhildur bouwde. We bezoeken Igaliku met de bekende ruïnes van Garðar, ooit het religieuze hart van Noors Groenland. In het voormalige stadje Austurbygd, onderdeel van de Hvalsey nederzetting, vindt u een aantal van de best bewaarde ruïnes uit deze Noorse periode, waaronder de kerk waar het laatst bekende Viking huwelijk plaats vond. Op de 7e dag verlaten we Groenland voor de grote oversteek. Volgens de sagen trok Leif Erikson (zoon van Erik de Rode) rond 1003 naar het westen en noemde het met platte stenen bedekte land Helluland, van het oude Noorse 'hella'.

8e - 10e dag: Labrador

We volgen de route van Leif Erikson. Na zijn ontdekking van Helluland, reisde hij verder zuidwaarts naar het vlakke en beboste land met witte zandstranden dat hij 'Markland' noemde, tegenwoordig bekend als Labrador. Op onze verkenningstocht langs de kust van het enorme Oost-Canadese schiereiland zullen we meerdere landingen maken om de prachtige natuur en fauna van het gebied te ontdekken. Liefhebbers van het buitenleven kunnen hier genieten van wandeltochten door de eindeloze natuur. Het expeditieteam besteed ook veel aandacht aan de geschiedenis, cultuur en tradities van het gebied waarbij bezoeken worden gebracht aan de talrijke historische sites. Op de 11e dag kunt u lezingen bijwonen of genieten van het uitzicht vanaf dek als we verder zuidwaarts varen.

Klik voor een grotere foto

12e dag: L’anse Aux Meadows

In L'Anse aux Meadows, de nederzetting op het noordelijkste puntje van Newfoundland, kunt u het eerste bekende bewijs zien dat de Vikingen zich reeds in de vroege 11e eeuw in Amerika vestigden. Dit is waarschijnlijk de plek waar Thorfinn Karlsefni zich in 1010 vestigde. De resten van de nederzetting werden in 1960 door twee Noorse archeologen ontdekt. Er lagen minstens 8 gebouwen, waaronder een smederij. In 1979 werd L'Anse aux Meadows aan de UNESCO werelderfgoed lijst toegevoegd. Op de getrouw nagebouwde nederzetting kunt u de originele voorwerpen van deze internationaal bekende archeologische vondst bezichtigen.

13e - 14e dag: Newfoundland

Volgens de sagen werd de door Leif Erikson gestichtte Viking nederzetting Hóp beschouwd als het 'land van druiven en tarwe' en noemde hij het Vinland (Wijnland). In dit gebied kwamen de Noorse kolonisten voor het eerst in aanraking met de inheemse bevolking, de 'skraelingen' waarmee ze in beginsel handel dreven. Na een brute aanval kozen de bange Noren er echter voor om dit weelderige land weer te verlaten en terug naar het noorden te gaan. Tegenwoordig zijn we van harte welkom in de kleine nederzettingen in dit gebied. Met zijn kleine vissersdorpjes, enorme bossen, zoetwaterfjorden, moerassen, het onvruchtbare laagland en opvallende kliffen en stranden, is dit gebied wereldberoemd om zijn complexe geologie. De geweldige natuur huisvest grote zeevogelkolonies, reusachtige elanden, kariboes en een rijk zeeleven waaronder verschillende soorten walvissen. Zo'n 10.000 bultruggen doen jaarlijks het gebied aan, dus wees niet verrast als u per ongeluk een walvis op de foto weet vast te leggen!

15e dag: St. John’s

De oudste en meest oostelijke stad van Noord-Amerika St. John's, is de hoofdstad van de Canadese provincie Newfoundland & Labrador. In 1665 werd de stad korte tijd veroverd door de Nederlandse admiraal Michiel de Ruyter. Wij raden u aan de historische stad, met zijn opvallende Basiliek en zijn voortreffelijke winkelcentra, te verkennen voordat u naar huis vliegt.

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord.•  Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. •  Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. •  Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56..

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

15 daagse expeditiereis

Reisperiode: 12/6–26/6/2017

Boekingscode: CENSPWOR1701

vanaf € 7.312 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Spitsbergen

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP