Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Beleef Groenland - Een unieke cultuur en adembenemende natuur

Klik voor een grotere foto

 

Groenland is een land van contrasten en een wereld op zichzelf. Kolossale ijsbergen met de meest fantastische vormen en landinwaarts, een ijsvlakte van meerdere kilometers dikte. Groenland staat tevens bekend om haar groene bergen, lange fjorden, steile klippen, warmwaterbronnen, prachtige wilde bloemen en frisse lucht. Het biedt de ideale levensomstandigheden voor dieren als walvissen, zeehonden, rendieren, muskusossen en ijsberen.

Extreme leefomstandigheden, maar ook de fantastische natuuromgeving kenmerken de Inuït-bewoners van Groenland. Het leven als visser of pelsjager in kleine gemeenschappen wordt weerspiegeld in de taal, muziek, mythen, kleding, voedsel en architectuur.

De bevolking van Groenland heet u van harte welkom en nodigt u graag uit voor een traditioneel "koffiekransje" (kaffemik). Hier krijgt u ook zonder veel woorden een beeld van het leven op het eiland. Hurtigruten hecht grote waarde aan een goede verstandhouding met de gemeenschappen in Groenland, die tijdens uw expeditie per schip worden bezocht.

Naar onze opvatting is duurzaamheid de enige en beste manier om ervoor te zorgen dat u de mooiste indrukken opdoet. Vakkundige docenten informeren u over de geologie en geschiedenis, en u komt interessante feiten te weten over het leven en de traditionele cultuur van de Inuit.

Groenland is een enorm groot eiland en beslaat 2,1 miljoen km². Het is grotendeels toegedekt met een kilometers dikke ijskap die meer dan 80% van het eiland bedekt. Alleen een deel van de kust is ijsvrij en daar vind u de kleurrijke dorpen die vaak nog overblijfselen uit de Vikingtijd herbergen. Houd uw camera in de aanslag, op elk moment kunnen ijsbergen opdoemen met een adembenemende aanblik.

 

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

Klik voor een grotere foto

ms Fram

SUITE-BONUS: boeking van een suite op het ms Fram is inclusief aantrekkelijke extra's, zoals: een welkomstpresentje van de kapitein, een keur van drankjes in het restaurant en gratis gevulde minibar bij aankomst

Scheepsplattegrond

Volg de blog van het expeditieteam

Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden

Wijzigingen van de reis en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP