Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Hurtigruten - de schepen

Een unieke kustlijn vraagt om een uniek vervoermiddel. Elf schepen varen langs de kust van Bergen naar Kirkenes. Elke dag van het jaar verlaat er een schip van de Hurtigruten de haven van Bergen om zijn steven naar het noorden te wenden. Elke dag legt één van onze schepen aan in een van de 35 havens. Of u nu elf dagen lang helemaal van Bergen naar Kirkenes en weer terug aan boord meereist of de Hurtigruten neemt omdat dat gewoon praktisch is, u bent deelgenoot van een Noorse traditie. Want de schepen van de Hurtigruten mogen voor toeristen dan wel een comfortabel drijvend hotel zijn, voor de kustbewoners vormen ze een levensbelangrijke verbinding met de rest van het land. Eén ding hebben alle passagiers van de Hurtigruten hoe dan ook gemeen: het weergaloze gevoel dat gezelligheid en adembenemend natuurschoon u verschaffen zolang u aan boord bent…

Klik voor een grotere foto

Zo doordrenkt van ruim honderd jaar traditie als de Hurtigruten is, zo bijdetijds wordt de mooiste zeereis ter wereld gehouden. Nieuwe schepen verlaten de scheepswerf terwijl de oude na jaren trouwe dienst uit de vaart worden genomen. In 2002 en 2003 zijn de nieuwe schepen ms Trollfjord, ms Midnatsol en ms Finnmarken gedoopt. Deze moderne cruiseschepen beschikken over suites met balkon of erker en een kuurcentrum. In de 285 hutten op deze cruiseschepen kunnen ongeveer 650 passagiers worden geaccommodeerd. Aan boord is ruimte voor vijftig auto’s. De lounges op deze nieuwe schepen zijn ruim en comfortabel en ademen dankzij de kunst, de kleuren, de stoffen en de materialen een harmonieuze sfeer uit. In een verstilde bibliotheek, een gezellige bar, een uitmuntend restaurant of een smaakvolle lounge zult u altijd wel een plekje vinden dat bij uw stemming past. Door de grote panorama-ramen kunt u zich vergapen aan het ene spectaculaire vergezicht na het andere.

Speciaal voor reizen naar Groenland en Antarctica heeft Hurtigruten Group ASA onlangs een fantastisch nieuw schip laten bouwen: het ms Fram; een luxueus schip, van alle gemakken voorzien, maar met behoud van de informele sfeer, waarin Hurtigruten zich zo duidelijk onderscheid van andere cruises.

De schepen van de Hurtigruten beschikken ieder over een eigen karakter en zijn voorzien van alle nodige gemakken om de reizigers een aangename tocht te bezorgen. Er zijn vier verschillende typen schepen:

De standaardsuites hebben een tweepersoonsbed, douche en toilet, een bank met bijbehorende fauteuils en een televisie. De exclusieve suites hebben een jacuzzi en een balkon of een erker. De minisuites zijn nagenoeg hetzelfde ingericht als de standaardsuites met dat verschil dat er geen aparte slaapkamer is. De standaardhutten bevinden zich op het binnen- of het buitendek, zijn meestal voor twee personen en ingericht met een bank en een stapelbed. De schepen zijn geschikt voor rolstoelgebruikers en hebben speciale hutten voor gehandicapte passagiers. De loopbrug is voorzien van een rolstoelhelling.

Het ms Nordnorge, ms Polarlys, ms Nordkapp, ms Richard With, ms Nordlys en ms Kong Harald zijn allemaal gebouwd tussen 1993 en 1997. Met iets minder dan vijfhonderd stapelbedden kunnen ze elk ongeveer zevenhonderd passagiers herbergen. Aan boord is ruimte voor vijftig auto’s. Kunst, kleuren, stoffen en materialen verlenen de grote, comfortabele lounges op deze schepen een harmonieuze sfeer. Elk schip heeft twee grote suites met een comfortabele zithoek bestaande uit een bank en fauteuils en een televisie, en een aparte slaapkamer met een tweepersoonsbed. Op dek 5 en 6 van ms Nordnorge, ms Polarlys en ms Nordlys bevinden zich daarnaast nog minisuites met een tweepersoonsbed en dezelfde voorzieningen als de suites. De standaardhutten bevinden zich op het binnen- of het buitendek, zijn voor twee personen en hebben een bank en een stapelbed. Er zijn ook enkele hutten met drie slaapplaatsen. De schepen zijn geschikt voor rolstoelgebruikers en hebben speciale hutten voor gehandicapte passagiers. De loopbrug is voorzien van een rolstoelhelling. In enkele hutten op dek 2 en 3 zit een patrijspoort.

Het ms Vesterålen is gebouwd in 1983 en gemoderniseerd in 1995. Met iets minder dan 325 stapelbedden biedt ze accommodatie aan 550 passagiers. Aan boord is ruimte voor veertig auto’s. Dit schip is weliswaar kleiner, maar heeft toch ruime, prettige lounges met dezelfde smaakvolle inrichting die de hele Hurtigruten-vloot kenmerkt. De binnen- en buitenhutten zijn grotendeels voor twee personen en zijn allemaal ongeveer even comfortabel. Om en nabij de helft van de hutten heeft behalve een stapelbed ook een bank. De andere helft is ingericht met stapelbedden. Er zijn ook driepersoonshutten en speciale hutten voor gehandicapte passagiers aanwezig.

Het traditionele schip ms Lofoten (gebouwd in 1964 en gemoderniseerd in 1986/95) is één van de oudste Hurtigruten schepen. Zij biedt de reiziger geen extravagante luxe, maar wel een onweerstaanbare charme en een aangename en gezellige sfeer.

In de zomermaanden organiseert ms Nordstjernen (stamt uit 1956 en is in 1985, 1995 en 2003 gemoderniseerd) expedities naar Spitsbergen.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP