Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Hutten en inrichting

Wij van Hurtigruten willen graag dat u zich bij ons aan boord thuis voelt. Daarom is de authentieke flair van onze schepen ook doorgevoerd in de hutten. In uw hut tussen 4 muren, kunt u genieten van uw ontspannende reis in een ongedwongen omgeving. De details van de hutinrichting variëren weliswaar, al naar gelang u gekozen heeft voor een gemoedelijke binnenhut of een comfortabele suite, één ding blijft altijd gelijk: de onvervalste, Scandinavische gemoedelijkheid.

Klik voor een grotere foto

SUITES - MINISUITES

Suites zijn hutten in de categorie MX, MG en M en bevinden zich op de dekken 5-8. Met een grootte van ca. 28-45m² bieden ze verschillend reiscomfort met gevarieerde inrichting en ligging. Alle suites zijn uitgerust met een 2 persoonsbed, douche en toilet. Een föhn, linnengoed, handdoeken, tv, minibar en een comfortabele inrichting zijn hier vanzelfsprekend. Enkele suites op ms Midnatsol en ms Trollfjord met een eigen ligbad, nodigen uit tot een ontspannend bad en beschikken over een stereo installatie en een privé balkon. ms Trollfjord en ms Midnatsol beschikken bovendien over suites met een grote glazen erker. Minisuites zijn hutten in de categorie Q en QJ met een grootte van 18-20 m². De minisuites zijn uitgerust met een 2 persoonsbed of 2 bedden, douche, toilet, föhn, linnengoed, handdoeken en tv en deels met minibar. Alleen op ms Vesterålen, ms Lofoten en ms Nordstjernen kunnen we u geen suites aanbieden.

 

Klik voor een grotere foto

STANDAARDHUTTEN

De standaardhutten - hutten in de categorie U, P, N, J, L, I, A en D onderscheiden zich voornamelijk door de ligging in het schip en de grootte. Deze kan ook binnen een categorie variëren. Alle standaardhutten zijn modern en comfortabel uitgerust met douche, toilet, linnengoed, handdoeken en föhn. De 3- en 4- persoonshutten hebben extra bovenbedden. De buitenhutten beschikken grotendeels over een groot rechthoekig raam, enkele hutten op dek 2 en 3 hebben een patrijspoort (dek A-C). Bij sommige hutten kunnen reddingsboten en/of de ophanging daarvan het uitzicht belemmeren.

Op de oudere Hurtigruten schepen ms Vesterålen, ms Lofoten en ms Nordstjernen zijn de hutten afwijkend, over het geheel genomen eenvoudiger en meer doelmatig ingericht. Hutcategorie D heeft een wastafel in de hut en douche en toilet op de gang. Slechts enkele hutten beschikken over een föhn, maar in alle hutten zijn linnengoed en handdoeken aanwezig en het verwisselen daarvan vanzelfsprekend inclusief.

Op verzoek van de kapitein kunnen bij slecht weer de patrijspoorten in de hutten op het laagste dek gesloten worden. Enkele patrijspoorten blijven meestal van oktober tot april gesloten. Op grond van het bouwjaar is de geluidsisolatie op de oudere schepen in enkele sectoren niet zo modern als op de nieuwe schepen.

Op alle Hurtigruten schepen, met uitzondering van het ms Lofoten en ms Nordstjernen, bevinden zich grote, voor minder validen aangepaste hutten (ca.16-20 m²). Voor meer gedetailleerde vragen kunt u terecht bij uw reisbureau.

INFORMATIE

Alle afbeeldingen gelden als voorbeeld voor de verschillende hutcategorieën. Omdat er een groot onderscheid is in de schepen onderling en deze belangrijk kunnen verschillen in bouwjaar, kunnen er binnen een enkele hutcategorie grote variaties voorkomen in vorm van grootte en b.v. de opstelling van de bedden.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap

MX - Eigenaarsuite

43 – 45 m²; 2 kamers,2 persoonsbed, zithoek, tv, internettoegang, minibar, kluis, balkon, badkamer met ligbad/wc

MG - Grand-suite

35 – 37 m²; 1 kamer, 2 persoonsbed, zithoek, tv, internettoegang, minibar, kluis, erker of balkon, badkamer met ligbad of douche/toilet (ms Finnmarken met 2 kamers, zonder internet maar met badkamer met jacuzzi).

M - Suite

28 – 30 m²; 1 of 2 kamers, 2 persoonsbed, zithoek, tv, enkele met minibar, badkamer met d/.t ms Midnatsol en ms Trollfjord met internet en balkon of erker, ms Finnmark met balkon.

Q - Minisuite

18 – 20 m²; 1 kamer, 2 persoonsbed, zithoek, tv (behalve ms Richard With) enkele met minibar, badkamer met douche/toilet, ms?Midnatsol met internettoegang.

QJ - Minisuite

18 – 20 m² 1 kamer, 2 persoonsbed of 2 bedden, zithoek, tv, minibar, badkamer met douche/toilet, *beperkt of geen uitzicht

U - Buitenhut

8 – 13 m²; 2 tot 3 persoonshut met bed en sofabed, badkamer met d/t (3 persoonshut met bovenbed)

P - Buitenhut

8 – 13 m²; 2 persoonshut met bed en sofabed, badkamer met douche/toilet

N - Buitenhut

7 – 13 m²; 2 tot 4 persoonshut met bed en sofabed, badkamer met d/t (3/4 persoonshut met bovenbedden)

J - Buiten/binnenhut

7 – 13 m²; 2 tot 3 persoonshut met bed en sofa, badkamer met douche/toilet (3 persoons met bovenbedden) * beperkt of geen uitzicht

L - Buitenhut

7 – 13 m² 2 tot 4 persoonshut met bed en sofabed, badkamer met douche/toilet * beperkt of geen uitzicht (3/4 persoons met bovenbedden)

A - Buitenhut <

6 – 8 m² 2 tot 4 persoonshutten met boven en onderbed, badkamer met douche/toilet (Categorie A alleen op ms Vesterålen en ms Lofoten)

I - Binnenhut

6 – 10 m²; 2 tot 4 persoonshut met bed en sofabed, 3 en 4 persoonshut met bovenbed, badkamer met douche/toilet; ms?Vesterålen enkele hutten met boven/onderbed; ms Lofoten alle hutten met boven/onderbed

D - Binnen/buitenhut

5 – 7 m²; 2 tot 4 persoonshut met boven/onderbedden, wastafel (douche/toilet op de gang) (Categorie D alleen op ms Lofoten)

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP