Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Troon van de 'koning van de noordpool'

Spitsbergen

Afgelegen, geheimzinnig en extreem – Spitsbergen, het grootste eiland van de Svalbard-archipel, ontvangt u aan de rand van de Arctische oceaan met een groot aantal avonturen.

Klik voor een grotere foto

Hurtigruten Spitsbergen expedities

 • 2017
 • 2018

  De Svalbard-archipel, zo'n 565 km ten noorden van Noorwegen, bestaat uit drie grotere en een tachtigtal kleinere eilanden. De naam Spitsbergen is in 1596 door Willem Barentsz gegeven, toen hij op zoek was naar een noordelijke route. In 1925 werd de Noorse naam 'Svalbard' vastgesteld, die werd gekozen naar een vermelding in een IJslandse tekst uit de twaalfde eeuw en "koude rand" of, vrijer vertaald, "koude kust" betekent. In de meeste talen wordt de archipel tegenwoordig 'Svalbard' genoemd en verwijst 'Spitsbergen' naar het grootste eiland van deze archipel.

  Klik voor een grotere foto

  Door de bijzondere ligging in het eeuwige ijs, waar de warme golfstroom samenkomt met de koude lucht en het koude water uit het noorden, is de Arctische eilandengroep een biologisch middelpunt geworden. De ijsbeer, het grootste op het land levende roofdier ter wereld, houdt de fragiele voedselketen nog steeds onder controle.

  Spitsbergen kent de meeste vogelsoorten. Elke zomer nestelen zich duizenden zeevogels op de klippen van de kust van Svalbard. Onze vakkundige docenten geven op vele avontuurlijke landingen uitleg over de Arctische dierenwereld en vertellen verhalen over het tijdperk van de walvisvaart. Op enkele plaatsen kunt u nog hutten uit vervlogen dagen zien, toen de boeren uit Noord-Noorwegen naar Svalbard trokken om hun geluk te beproeven als pelsjager.

  Een hoogtepunt van uw unieke Spitsbergen-belevenissen is het bezoek aan verschillende nederzettingen zoals Barentsburg, Longyearbyen of Ny Ålesund, die elk hun eigen sfeer hebben. Ze ademen allemaal een pioniersgeest die hen ondanks hun afgelegen ligging een gezond zelfvertrouwen geeft.

  Klik voor een grotere foto

 • Promotie-middag

  Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 30 januari 2018 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

  Klik voor een grotere foto

  Clean up Svalbard

  Alle bezoekers aan Svalbard wordt gevraagd om deel te nemen aan het Clean Up Svalbard-programma. Dit is een gezamenlijke onderneming, onder leiding van de gouverneur van Svalbard, om de stranden schoon te maken en overblijfselen van vervuiling en scheepsafval te verwijderen.

  Svalbard Environmental Protection Fund

  Alle bezoekers aan Svalbard betalen een kleine milieubijdrage die wordt besteed aan de bescherming van milieu en cultureel erfgoed. Dit is een verplichte bijdrage en inbegrepen in de prijs van de vlucht. Alle opbrengsten worden besteed aan de instandhouding van de kwetsbare natuur.

  Klik voor een grotere foto

  ms Nordstjernen

  Scheepsplattegrond

  Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden

  Wijzigingen van de reis en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden

  Klik voor een grotere foto

  ms Fram

  SUITE-BONUS: boeking van een suite op het ms Fram is inclusief aantrekkelijke extra's, zoals: een welkomstpresentje van de kapitein, een keur van drankjes in het restaurant en gratis gevulde minibar bij aankomst

  Scheepsplattegrond

  Volg de blog van het expeditieteam

  Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden

  Wijzigingen van de reis en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden

  Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
  Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
  MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP