De Galápagoseilanden

Filter afbeelding

In Darwin’s voetsporen, inclusief Machu Picchu 2024/2025

 • Expeditie cruise 2024/2025
 • Met MS Santa Cruz II
 • Inclusief Machu Picchu
v.a.  € 10290 p.p.
Bekijk reis

De 9 beste eilanden en Machu Picchu 2024/2025

 • Expeditie cruise 2024/2025
 • Met MS Santa Cruz II
 • Inclusief Machu Picchu
v.a.  € 11990 p.p.
Bekijk reis

Galápagos Expeditie Cruise Dierenrijk 2023/2024

 • Expeditie cruises 2023/2024
 • Met MS Santa Cruz II
 • Galápagos dierenrijk in het wild
v.a.  € 10655 p.p.
Bekijk reis

Expeditie Galápagos – In Darwin’s voetsporen 2023/2024

 • Expeditie cruises 2023/2024
 • Met MS Santa Cruz II
 • Inclusief 2 dagen Quito
v.a.  € 6963 p.p.
Bekijk reis

Ultieme Expeditie Machu Picchu & Galápagos 2023/2024

 • Expeditie cruises 2023/2024
 • Met MS Santa Cruz II
 • De meest uitgebreide expeditie cruise! (8 nachten)
v.a.  € 12910 p.p.
Bekijk reis

De Galápagoseilanden

Eén van de meest unieke bestemmingen ter wereld – de Galápagos eilanden! Deze eilandengroep ligt op ongeveer 1.000 km van de westkust van Zuid-Amerika en behoort officieel tot Ecuador.

Leuk om te weten: De evolutie theorie van Charles Darwin heeft zijn basis in de Galápagoseilanden. Darwin reisde in 1835 langs de eilanden en ontdekte dat dezelfde vogels (vinken) op de verschillende eilanden verschillende snaveltypes hadden. De een had zich aangepast aan het eten van insecten en de ander aan het eten van noten. Zo ontstond het idee dat soorten kunnen voortkomen uit andere soorten. Op en rondom de eilanden leven veel dieren, waaronder de Galápagos pinguïn, zeeleeuwen, schildpadden, flamingo’s, blauwvoet- en roodvoetgenten en pelikanen. Enkele hoogtepunten van een rondreis Galápagos eilanden zijn Cotopaxi Nationaal Park, het Charles Darwin Research Station en Cerro Colorado, een broedcentrum voor de bedreigde reuzenschildpad.
Bij de 13-daagse en 15-daagse Galápagos vakantie brengt u tevens een bezoek aan de bekende ruïnes van Machu Picchu.

Authentiek, kleinschalig en exclusief

Vanaf 2022 kunt u met Hurtigruten reizen naar de Galápagos eilanden!  Een unieke archipel gelegen in de Stille Oceaan ten westen van Ecuador. De pandemie heeft geleid tot een toenemende vraag naar reizen die zich kenmerken door kleinschaligheid, authenticiteit en exclusiviteit. Weg van het massatoerisme en één zijn met de natuur. Om de reiziger helemaal tegemoet te komen aan de behoefte aan kleinschalige en avontuurlijke reizen, gaat Hurtigruten op deze nieuwe bestemming samenwerken met lokale partner Metropolitan Touring. Deze samenwerking is de perfecte match tussen twee bedrijven met een trotse geschiedenis, een sterk erfgoed en dezelfde passie voor het welzijn van onze planeet en oceanen.
Een rondreis Galápagos eilanden staat garant voor een flinke dosis natuur, cultuur en historie.

Een Galápagos eilanden vakantie laat zich niet kort samenvatten. De adembenemende Galápagos Eilanden, gelegen in de betoverende wateren van de Stille Oceaan, vormen een ware speeltuin van de natuur. Met hun unieke geologische formaties, weelderige vegetatie en buitengewone dierenrijkdom, zijn deze eilanden een ware schat voor avonturiers en natuurliefhebbers.
Stelt u zich voor dat u voet aan wal zet op een van de vulkanische eilanden. Het eerste wat u opvalt, zijn de prachtige landschappen die u omringen. Van de dramatische kliffen die oprijzen uit het azuurblauwe water tot de met mist bedekte bergen die boven de dichte bossen uitsteken, elke stap die u zet tijdens uw Galápagos vakantie brengt u naar een wereld die lijkt te zijn ontsnapt aan de tijd.
Terwijl u door het landschap wandelt, worden uw zintuigen geprikkeld door de geur van zoute zeelucht vermengd met de zoete geur van exotische bloemen. Kleurrijke vogels vliegen voorbij en vullen de lucht met hun melodieën. U kunt niet anders dan versteld staan van de verscheidenheid aan flora en fauna die hier te vinden is.

En dan zijn er natuurlijk de beroemde bewoners van de Galápagos Eilanden: de dieren die Charles Darwin inspireerden tot zijn theorie van evolutie. Zwemmend langs de kustlijn ziet u nieuwsgierige zeeleeuwen die nieuwsgierig naar u opkijken voordat ze elegant door het water glijden. Reuzenschildpadden, oud en wijs, bewegen zich traag door het groene gras en lijken de geheimen van de eilanden met zich mee te dragen. En dan zijn er nog de leguanen, uniek aan de Galápagos, die lijken te zijn opgedoken uit prehistorische tijden en zich lui opwarmen in de zon.

Maar het is niet alleen het dierenleven dat reizen naar de Galápagos eilanden zo bijzonder maakt. Het onderwaterleven is al even indrukwekkend. Snorkelen of duiken in de kristalheldere wateren is als het betreden van een andere dimensie. U wordt omringd door kleurrijke vissen die als een regenboog voorbij schieten, terwijl sierlijke zeeschildpadden majestueus langs glijden. En als u geluk hebt, zwemt er misschien wel een speelse zeehond met u mee, alsof hij u uitnodigt om samen plezier te maken.