Groenland

Filter afbeelding

Hart van Groenland Diskobaai 2023

 • Expedities zomer 2023
 • Met MS Fridtjof Nansen
 • Met vertrek van het magische IJsland!
v.a.  € 7690 p.p.
Bekijk reis

Groenland ultieme fjorden & nationale parken 2023

 • Expeditie zomer 2023
 • Met MS Fram
 • Verken de Oostkust van Groenland
v.a.  € 5590 p.p.
Bekijk reis

Noordwestelijke Doorgang 2023 – MS Fram – reisschema 1

 • Expeditie zomer 2023
 • Met MS Fram – reisschema 1
 • Van Reykjavik naar Cambridge Bay
v.a.  € 13390 p.p.
Bekijk reis

Noordwestelijke Doorgang 2023 – MS Roald Amundsen

 • Expeditie zomer 2023
 • Met MS Roald Amundsen
 • Van Nome naar Halifax
v.a.  € 18759 p.p.
Bekijk reis

Noordwestelijke Doorgang 2023 – MS Fram – reisschema 2

 • Expeditie zomer 2023
 • Met MS Fram – reisschema 2
 • Van Cambridge Bay naar Halifax
v.a.  € 13190 p.p.
Bekijk reis

Groenland

Groenland is een land van contrasten en een wereld op zichzelf. Kolossale ijsbergen met de meest fantastische vormen en landinwaarts, een ijsvlakte van meerdere kilometers dikte. Groenland staat tevens bekend om haar groene bergen, lange fjorden, steile klippen, warmwaterbronnen, prachtige wilde bloemen en frisse lucht. Het biedt de ideale levensomstandigheden voor dieren als walvissen, zeehonden, rendieren, muskusossen en ijsberen. Extreme leefomstandigheden, maar ook de fantastische natuuromgeving kenmerken de Inuït-bewoners van Groenland. Het leven als visser of pelsjager in kleine gemeenschappen wordt weerspiegeld in de taal, muziek, mythen, kleding, voedsel en architectuur. De bevolking van Groenland heet u van harte welkom en nodigt u graag uit voor een traditioneel “koffiekransje” (kaffemik). Hier krijgt u ook zonder veel woorden een beeld van het leven op het eiland. Hurtigruten hecht grote waarde aan een goede verstandhouding met de gemeenschappen in Groenland, die tijdens uw expeditie Groenland worden bezocht.

Een Groenland Expeditie
Beleef een buitengewone expeditie naar het majestueuze Groenland, het land van ijs en avontuur! Betreed een wereld van adembenemende schoonheid, waar gletsjers schitteren onder de middernachtzon en ongerepte landschappen je hart sneller doen kloppen.
Stelt u zich voor dat u voet aan wal zet op dit afgelegen juweel van het Noordpoolgebied. U wordt meteen overweldigd door de grootsheid van de natuur om u heen. Torenhoge bergen bedekt met eeuwige sneeuw, diepe fjorden die doordringen in het landschap en uitgestrekte ijsvlaktes die zich uitstrekken tot aan de horizon. Groenland is een ongerept paradijs dat wacht om ontdekt te worden.
Terwijl u zich een weg baant door de adembenemende omgeving, komt u oog in oog te staan met de dieren die leven in Groenland. Majestueuze ijsberen struinen over de bevroren vlaktes, terwijl bultruggen elegant uit het water springen en de stilte doorbreken met hun spetterende spektakel. Inheemse vogels zweven boven uw hoofd en vullen de lucht met hun melodieën. Dit is een unieke kans om de natuur in al haar glorie te ervaren.

Maar Groenland heeft zoveel meer te bieden dan alleen de overweldigende natuur. Maak kennis met de warme en gastvrije Inuit-bevolking, die al eeuwenlang in harmonie met het land leeft. Ontdek hun tradities, leer over hun cultuur en laat u inspireren door hun veerkracht en wijsheid. Dit is een kans om een diepere verbinding met de mensheid te ervaren en te leren van degenen die nauw verbonden zijn met de natuur.
Stap aan boord van een expeditiecruise en laat u verrassen door de onvergetelijke ervaringen die u te wachten staan. Vaar langs imposante ijsbergen, die schitteren als juwelen in het zonlicht. Verken afgelegen fjorden en ontdek verborgen watervallen die uit de kliffen stromen.
Een Groenland expeditie is meer dan alleen een reis. Het is een persoonlijke ontdekkingsreis, een kans om uzelf opnieuw uit te vinden en u te laten onderdompelen in een wereld van ongetemde schoonheid. Het is een moment om te ontsnappen aan de alledaagse routine en uzelf open te stellen voor het onbekende.

Dus pak uw koffers en bereid u voor op het avontuur van uw leven. Groenland wacht op u, klaar omu te betoveren en uw diepste reisdromen te vervullen. Een expeditie Groenland is een ervaring die u altijd zult koesteren.