Jubileumreizen

130-jarig jubileum

Hurtigruten ontstond 130 jaar geleden met oprichter kapitein Richard With. In 1893 bracht hij de allereerste zeiltocht langs de prachtige Noorse kust tot stand. Dat moment heeft de Noorse kust voor altijd veranderd. Al generaties lang is de unieke postbootroute van Hurtigruten het hart en de ziel van de Noorse kust. Het verbind lokale gemeenschappen in zon, sneeuw of storm en laat de wereld de schoonheid van hun thuis zien. De speciale Jubileumreizen varen beide een hele bijzondere route met meer tijd in de havens. U reist aan boord van het gerenoveerde MS Trollfjord dat in het teken staat van het jubileum met onder andere uitzonderlijke gerechten, een speciale show keuken en vernieuwde activiteiten aan boord.

Speciaal diner

De chef-koks van de Noorse kustkeuken zijn druk bezig geweest met het koken van nieuwe feestelijke recepten. Ze laten zich inspireren door menu’s van decennia geleden en geven gerechten een frisse, moderne twist terwijl ze trouw blijven aan de klassieke Noorse kustkeuken waar ze vandaan komen. Aan het einde van uw reis bereiden zij ook nog een speciaal vijfgangen jubileumdiner ter afsluiting van deze bijzondere jubileumreis.

Een gevoel van nostalgie

Aan boord kunt u genieten van verschillende lezingen door uw Noorse kust expeditieteam, gericht op de lange geschiedenis als reddingslijn voor Noorse kustgemeenschappen, inclusief persoonlijke verhalen van de lokale gasten en bemanningsleden. Ook zult u tijdens uw reis enkele geselecteerde ouderwetse Noorse maritieme tradities zien. Deze nostalgische rituelen zullen de tijd terugdraaien, waardoor u een suggestieve gouden eeuw van zeilen kunt ervaren.

Souvenirs (in beperkte oplage)

Neem een jubileum souvenir mee naar huis ter herinnering aan uw tijd aan boord of als cadeau voor uw vrienden en familie*.

Word de trotse eigenaar van uw eigen persoonlijke 130-jarig jubileumcertificaat, gestempeld en ondertekend door de kapitein van uw schip. Denk terug aan uw reis, elke keer dat u een slok neemt uit de herbruikbare fles met het jubileummerk en draag met trots de exclusieve kleding, speciaal ontworpen met Hurtigruten 130-jarig jubileumembleem.

*beschikbaar vanaf 15 januari 2023

Reizen

AANBIEDING

De Noordkaap Express 2023-2024

  • Rondreis gehele Noorse kust Oslo-Honningsvåg-Bergen
  • Gemiddeld 7 uur in elk van de 17 speciaal gekozen havens, fjorden en eilanden.
  • Winterse rondreis met noorderlichtgarantie
Prijs op aanvraag
Bekijk reis