Spitsbergen

Filter afbeelding

Eilandhoppen Arctisch gebied 2024 – zuidwaartse route

 • Expeditie in najaar 2024
 • Met MS Spitsbergen
 • Zuidwaartse route van Longyearbyen naar Bergen

 

v.a.  € 10201 p.p.
Bekijk reis

Eilandhoppen Arctisch gebied 2024 – noordwaartse route

 • Expeditie in voorjaar 2024
 • Met MS Spitsbergen
 • Noordwaartse route van Bergen naar Longyearbyen

 

v.a.  € 9573 p.p.
Bekijk reis

Oost-Groenland en Spitsbergen – Een ware Arctische expeditie

 • Expedities augustus en september 2024
 • Met MS Maud
 • Begin en eindig in IJsland
v.a.  € 7890 p.p.
Bekijk reis

Spitsbergen Ultieme Expeditie 2024

 • Expedities in zomer 2024
 • Met MS Fram of MS Spitsbergen
 • Zeer complete Spitsbergen expeditie cruise!
v.a.  € 8490 p.p.
Bekijk reis

Rondom Spitsbergen-Rijk van de IJsbeer 2024

 • Expedities in zomer 2024
 • Met MS Spitsbergen of MS Fram
 • Een complete Spitsbergen cruise!
v.a.  € 7290 p.p.
Bekijk reis

Spitsbergen

Afgelegen, geheimzinnig en extreem – Spitsbergen, het grootste eiland van de Svalbard-archipel, ontvangt u aan de rand van de Arctische oceaan met een groot aantal avonturen. De Svalbard-archipel, zo’n 565 km ten noorden van Noorwegen, bestaat uit drie grotere en een tachtigtal kleinere eilanden. De naam Spitsbergen is in 1596 door Willem Barentsz gegeven, toen hij op zoek was naar een noordelijke route. In 1925 werd de Noorse naam ‘Svalbard’ vastgesteld, die werd gekozen naar een vermelding in een IJslandse tekst uit de twaalfde eeuw en “koude rand” of, vrijer vertaald, “koude kust” betekent. In de meeste talen wordt de archipel tegenwoordig ‘Svalbard’ genoemd en verwijst ‘Spitsbergen’ naar het grootste eiland van deze archipel. Spitsbergen brengt veel historie met zich mee, een Spitsbergen vakantie is daarom ook uiterst interessant. Ga samen met ons mee met een Spitsbergen reis.

Uw Spitsbergen vakantie

Welkom op het ongerepte en mysterieuze Spitsbergen, de poort naar de Arctische wildernis! Bereid u voor op een unieke reiservaring naar een afgelegen paradijs dat u diep zal raken en uw hart sneller zal doen kloppen.U zult uw ogen uitkijken op deze betoverende archipel, waar besneeuwde bergtoppen zich verheffen boven glinsterende fjorden. Spitsbergen is de thuisbasis van enkele van ’s werelds meest ongerepte landschappen, waar adembenemende schoonheid en wilde natuur samenkomen.Tijdens uw Spitsbergen expeditie wordt u omringd door een schitterende verscheidenheid aan wilde dieren. Maak kennis met de majestueuze ijsberen, de onbetwiste koningen van het noordpoolgebied, terwijl ze elegant over het ijs zwerven tijdens de reizen Spitsbergen. Spot walrussen die rusten op ijsschotsen en de lucht vullen met hun karakteristieke geluiden. Wees getuige van de gracieuze dans van bultruggen terwijl ze uit het water springen. Ook kent Spitsbergen de meeste vogelsoorten. Elke zomer nestelen zich duizenden zeevogels op de klippen van de kust van Svalbard. Onze vakkundige docenten geven tijdens de Spitsbergen vakantie uitleg over de Arctische dierenwereld en vertellen verhalen over het tijdperk van de walvisvaart.
Maar Spitsbergen heeft nog veel meer te bieden. Verken de betoverende landschappen te voet, te ski of per kajak en laat u betoveren door de ongerepte natuurlijke pracht om je heen. Ontdek in de zomermaanden de kleurrijke bloemen die het landschap sieren en bewonder de zon die nooit ondergaat tijdens de middernachtzon. Ga mee op avontuur en ontdek de schoonheid van Spitsbergen tijdens een Spitsbergen vakantie.

Maar het mooiste van een reis naar Spitsbergen is de zeldzaamheid en exclusiviteit van deze bestemming. Hier kunt u nog echt de rauwe schoonheid van de natuur ervaren, ver weg van de drukte van de moderne wereld. Een hoogtepunt van uw unieke Spitsbergen expeditie is het bezoek aan verschillende nederzettingen zoals Barentsburg, Longyearbyen of Ny Ålesund, die elk hun eigen sfeer hebben. Ze ademen allemaal een pioniersgeest die hen ondanks hun afgelegen ligging een gezond zelfvertrouwen geeft. Een Spitsbergen expeditie is een unieke ervaring! Ga mee met de Spitsbergen reis en ervaar een bijzonder avontuur.

Laat u ook betoveren door de ongelooflijke schoonheid en de wilde natuur van dit afgelegen paradijs. Ontdek een wereld waar de tijd lijkt stil te staan en waar de natuur heerst! Een Spitsbergen vakantie is uniek en onvergetelijk! Bekijk het aanbod en kies de mooiste reis uit die bij u past. Reizen Spitsbergen zijn onvergetelijk!