MS Fridtjof Nansen

Het schip van de toekomst

Hurtigruten heeft de grootste investering in de geschiedenis van de rederij gedaan door expedities te creëren die schoner, stiller en soepeler uitgevoerd kunnen worden. In 2019 is het MS Roald Amundsen in de vaart gekomen. Het modernste expeditieschip ter wereld en het eerste ‘groene’ cruiseschip dat wordt aangedreven door hybride accu technologie. In 2020 volgde het zusterschip MS Fridtjof Nansen. Als state-of-the-art expeditie schepen biedt het MS Fridtjof Nansen een comfortabele uitvalbasis tijdens uw expeditie. Het Hurtigruten schip is speciaal gebouwd om de poolwateren te verkennen, nieuwe bestemmingen te bereiken en buitengewoon comfort te bieden aan de gasten. Het schip vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in duurzaam reizen. De uitstoot zal met maar liefst 20% afnemen.

Comfortabele uitvalbasis met tal van faciliteiten

Eén van de meest opvallende kenmerken van het hybride expeditieschip MS Fridtjof Nansen is het twee verdiepingen tellende observatiedek. Zowel indoor als outdoor, waarbij gasten aan de hand van high-tech gadgets, zoals touchscreens en wetenschappelijke apparatuur, nóg meer kennis op kunnen doen van de bestemmingen die zij bezoeken. Het schip is voorzien van speciaal aangepaste expeditie uitrustingen zoals Blueye onderwater drones, kajakken en grote poolcirkelboten waarmee diverse landingen gemaakt kunnen worden om zo bestemmingen te bereiken waar u anders nooit zou kunnen komen. Het overweldigende landschap ziet u tevens terug in het prachtige comfortabele interieur waarbij veel gebruik is gemaakt van Scandinavische materialen. De schepen beschikken enkel over buitenhutten en 50% van de hutten hebben een privé balkon. De achterste suites zijn voorzien van een jacuzzi met spectaculair uitzicht. Er zijn drie restaurants, een wellness centrum met buitenzwembad, panoramische sauna, jacuzzi’s en poolbar.

Advies bij de keuze van een schip

Heeft u advies nodig bij uw keuze voor een schip? Wij adviseren u graag! Ieder schip is uniek, hierdoor kunnen hutcategorieën onderling verschillen in afmetingen en – in een enkel geval – in faciliteiten, inrichting en/of uitrusting. Een mogelijk verschil in grootte, faciliteit, inrichting en/of uitrusting geeft geen recht op restitutie van (een deel van) de reissom. Zijn er bepaalde wensen ten aanzien van de hut, vraag onze reisspecialisten naar de hut specificaties. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 023-528 98 56 of via e-mail ln.ek1714037370sron@1714037370ofni1714037370

Technische specificaties
Aantal hutten 265
Max. aantal passagiers 530
BRT 20.889
Lengte 140 m
Breedte 23,6 m
Snelheid 15 knopen
Scheepswerf Kleven Verft (Noorwegen)
Vlag Noorwegen
Bouwjaar 2020
IJsklasse 1A Super

Dekplan MS Fridtjof Nansen

MS Fridtjof Nansen