Op expeditie met Hurtigruten

Ontdekkingsreizen naar unieke bestemmingen

De Hurtigruten Expeditie Zeereizen varen in het spoor van de historische Noorse ontdekkingsreizigers – zoals Roald Amundsen, Fridtjof Nansen en Otto Sverdrup – en zullen u de betoverende landschappen laten zien zoals zij het zagen: ongerept, afgelegen en ontzagwekkend. De expeditieschepen van Hurtigruten variëren in omvang en leeftijd – van het moderne MS Spitsbergen, het intieme MS Fram tot het traditionele MS Nordstjernen. In juli 2019 is het MS Roald Amundsen in de vaart gekomen en in 2020 volgt het zusterschip, het MS Fridtjof Nansen. Deze laatste twee schepen zijn daarmee de eerste ‘groene’ cruiseschepen ter wereld die aangedreven worden door hybride accu technologie. Eén ding hebben alle expeditieschepen gemeen: ze bieden een optimale reiservaring op uw ontdekkingsreis in de typische Hurtigruten stijl en sfeer.

De noordelijke of zuidelijke poolcirkel, de keuze is aan u!

De noordpoolcirkel is de parallel op 66° 30’ noorderbreedte die over Canada, via Groenland, het noordelijkste puntje van IJsland en verder over Noorwegen naar Rusland loopt. Dit is het gebied van de ijsberen, poolvossen, walrussen en de middernachtzon, waar de zon ’s zomers niet meer onder gaat. Dit is het territorium van de wendbare expeditieschepen het MS Fram, het MS Spitsbergen en het MS Nordstjernen. Ervaar de fjordenkusten en gletsjers van Noorwegen, Groenland, IJsland, Spitsbergen en Canada in al hun schoonheid. Beleef de laatste onaangetaste gebieden ter wereld aan boord van het MS Fram, het MS Roald Amundsen of het MS Fridtjof Nansen op hun reizen rond de zuidelijke poolcirkel, de denkbeeldige lijn op 23.5° van de zuidpool. De enorme natuurpracht op en rondom Antarctica is adembenemend en biedt een thuis voor miljoenen pinguïns, duizenden robben en een groot aantal walvissen. Net als de grote poolexpedities, begint uw Hurtigruten expeditiereis in het prachtige Zuid Amerika.

Onvergetelijke avonturen comfortabel beleven

Vanaf het eerste moment zal u de kenmerkende informele sfeer aan boord opvallen. De rust en stilte van het voorbijtrekkende landschap wordt aan boord weerspiegeld. Een expeditie wordt pas een echte ervaring, als u ze met gelijkgestemden beleeft. Bij dit gezelschap behoort ook een team van expeditieleiders en experts. Met interessante presentaties bereiden zij u voor op de komende ontdekkingen. Kies uw favoriete onderwerp en leer alles over de geologie, natuur en geschiedenis van de bestemming. Zo wordt uw expeditie een onvergetelijke ervaring waar u zich niet alleen als een ontdekkingsreiziger zult voelen – u zult er één zijn!