Hoe comfortabel wilt u met ons reizen?

Als gast aan boord van Hurtigruten heeft u vele mogelijkheden. Maak o.a. een keuze uit 3 verschillende prijscategorieën, afhankelijk van hoe luxe u wenst te reizen. In onderstaande tabel vindt  u een gedetailleerd overzicht.

Basic – Onze voordeligste tarieven

Reist u met Hurtigruten op basis van onze Basic tarieven, dan beleeft u deze onvergetelijke reis tegen de meest voordelige prijs. Wat houdt het Basic pakket precies in? U kiest een bepaalde hutcategorie, maar krijgt uw exacte hutnummer tijdens het inchecken toegewezen. Bovendien reist u weliswaar op basis van volpension, maar het tijdstip, waarop het diner wordt geserveerd, krijgt u bij het inchecken te horen. Tegen betaling kunt u gebruik maken van Wifi. Geniet van het steeds veranderde landschap vanaf het dek of vanuit de comfortabele lounges, neem deel aan (één van) de vele prachtige excursiemogelijkheden onderweg. Kortom beleef de mooiste zeereis ter wereld! In 2023 zijn de BASIC-tarieven beperkt beschikbaar in de reisperiode vanaf 01/04/2024 t/m 31/08/2024.

Select – De populairste tariefklasse

Kiest u voor de Select tarieven, dan zijn de meest belangrijke services voor onze gasten tijdens deze reis inbegrepen. U reist op basis van volpension en kunt bovendien een voorkeur uitspreken voor het tijdstip waarop u wenst te dineren. Het driegangenmenu verandert per seizoen. Terwijl het landschap als in een sprookje aan u voorbij glijdt, geniet u van eersteklas maaltijden in een unieke omgeving. Het uitgebreide ontbijt en de fantastische lunch worden in buffetvorm geserveerd. Nadat u een bepaalde hutcategorie hebt gekozen, kunt u bovendien het gewenste hutnummer aangeven. Het gebruik van Wifi tijdens de reis is inbegrepen, evenals het nuttigen van koffie of thee gedurende de gehele reis.

Platinum – De ultieme manier om Noorwegen te ontdekken

Gaat u voor Platinum, dan kiest u voor het neusje van de zalm. Uiteraard reist u op basis van volpension, maar ’s avonds krijgt u een speciaal à la Carte menu aangeboden. Tijdens het diner is bovendien een drankpakket inbegrepen. Unieke excursies worden exclusief voor u georganiseerd en u krijgt 1 of 2 excursies gratis. In Bergen, Trondheim en Kirkenes is de transfer van het schip naar de luchthaven of v.v. inbegrepen. Na het inchecken vindt u een welkomstpakket in uw hut. Dit is wel de meest ideale manier om de ruige, maar betoverende Noorse kust te bewonderen.

Kies uw stijl van reizen

Onderstaande tabel toont de verschillende opties per tariefgroep, geldig voor de 4 verschillende Hurtigruten reizen:

  • 12-daagse rondreis Bergen-Kirkenes-Bergen
  • 11-daagse rondreis Bergen-Kirkenes-Trondheim
  • 7-daagse noordgaande rondreis Bergen-Kirkenes
  • 6-daagse zuidgaande rondreis Kirkenes-Bergen

 

Inbegrepen

Basic

Select

Platinum

Kinderkorting X X X
Vroegboekkorting tot 25% X X X
Noorderlichtgarantie (alleen 11 – en 12-daagse reizen) X X X
Volpension inclusief uitgeserveerd diner X X X
Hutkeuze (1) X X
Mogelijkheid tot boeken van Expeditie Suites X X
Voorkeur voor het tijdstip van dineren  (2) X X
Gratis koffie en thee X X
Gratis Wi-Fi X X
Iedere avond speciaal diner naar keuze in het a la Carte restaurant (3) X
Drankpakket bij het diner X
Water tijdens lunch en diner (4) X
Dineren met kapitein X
Platinum ontbijt (a la Carte) X
1 of 2 landexcursies inbegrepen (5) X
Outdoor kleding set X
Extra hotelservice X
Welkomstmand met lokale lekkernijen, inclusief Champagne X
VIP-service inschepen/ontscheping X
Laat uitchecken (pas uitchecken bij het uitstappen) X
Privé transfers in Bergen en Trondheim tussen luchthaven en kade v.v. (7) X
Transfer in Kirkenes X
Bezoek aan de brug (6) X
Gratis gebruik van verrekijker X

(1) Alleen op het traject Bergen-Kirkenes-Bergen  kunt u een specifiek hutnummer kiezen. Op halve rondreizen kan dit tegen betaling van een toeslag.
(2) Afhankelijk van de beschikbaarheid.
(3) A la Carte diner is niet mogelijk aan boord van MS Vesterålen
(4) Bij Basic en Select kunt u kosteloos stilwater (tap -en/of kraanwater) per karaf bestellen. Tegen betaling kunt u stil- of bruisend water per fles bestellen. Bij Platinum is stil- en bruisend water per fles inbegrepen.
(5) U heeft de keuze uit het gehele aanbod excursies die maximaal 24 uur duren en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Excursies gemarkeerd als ‘exclusief’ zijn uitsluitend boekbaar voor Platinum-gasten. Het Platinum aanbod van 2 gratis excursies geldt voor de 11- of 12-daagse rondreis en 1 gratis excursie voor de 6- of 7-daagse rondreis.
(6) Ter beoordeling van de kapitein en conform de veiligheidsvoorschriften.
(7) In Bergen betreft het alleen een privé transfer van de luchthaven naar de kade, niet tussen hotel-kade.