8F Per sneeuwmobiel door de Poolnacht

DAG 8: Mehamn–Kjøllefjord

Ga mee op een avontuurlijke Poollicht-safari per sneeuwscooter van Mehamn naar Kjøllefjord op zoek naar het noorderlicht. Voordat u de witte woeste wereld per sneeuwscooter gaat berijden krijgt u een uitvoerige uitleg van de gids. Geldig rijbewijs is vereist. Meerdere stops tijdens de reis geven u de gelegenheid om het Arctische licht-fenomeen te bewonderen. Aan het eind van deze excursie rijdt u per bus over de bergen naar de handelspost en verder naar het vissersdorp Kjøllefjord. Onderweg vertelt de gids alle wetenswaardigheden over de Sami, het leven langs de kust van Noord Noorwegen en de geografische en klimatologische invloeden daarop.

Ga mee op een onvergetelijke sneeuwscootertocht in een van Europa’s meest ongerepte natuurlijke gebieden. De deskundige instructeurs geven u een uitvoerige uitleg voordat u begint. Vanuit Mehamn, ’s werelds noordelijkste stad op het vasteland, reist u over de bergen naar het oude handelspost- en vissersdorp Kjøllefjord. Onderweg zullen de gidsen vertellen over de lokale levensstijl en tradities. U leert ook over de geografische en klimatologische omstandigheden van het gebied, en komt meer te weten over de inheemse Sámi-bevolking.

Ervaar de met sneeuw bedekte valleien en de frisse winterlucht, wellicht onder het betoverende noorderlicht als dat zich voordoet in de lucht boven u. Als u met ons reist tijdens het voorjaar, kunt u mogelijk nog steeds het noorderlicht zien en misschien het zachte gloeien van de zon aan het einde van de rit, samen met een mildere klimaat.

Let op: Verplicht om een geldig rijbewijs bij u te hebben en elke gast moet zijn eigen sneeuwscooter kunnen besturen en kan niet als passagier boeken.

 

Code HR-MEH8F (combinatie mogelijk met 8A, 8B, 8C of 8H)
Moeilijkheidsgraad 3 (voor passagiers met een goede lichamelijke conditie)
Periode 15 december 2023 t/m 30 april 2024, behalve 25 december en 1 januari
14 december 2024 t/m 31 maart 2025, behalve 25 december en 1 januari
Afhankelijk van weersomstandigheden
Prijs per persoon Vanaf € 399