Ontdek nog méér tijdens onze excursies

Er zijn meer dan 70 activiteiten om de Noorse kust nog beter te verkennen – zowel op zee als aan wal heeft u de keuze uit een uitgebreid excursieprogramma. Het veelzijdige aanbod garandeert u de mooiste authentieke belevenissen die geschikt zijn voor zowel jong als oud. Alle excursies vormen een ware aanvulling op uw reis en de aanwezigheid van de middernachtzon of het noorderlicht daarbij is van ongekende waarde! Bewonder de adembenemende landschappen, neem deel aan culturele evenementen, geniet van lokale gerechten en verleg uw grenzen met een wandeling in de bergen of kies een excursie die zelfs voor de jongste ontdekkingsreizigers geschikt is. Het excursie programma wordt continue geoptimaliseerd, zodat u er zeker van kunt zijn dat er jaarlijks weer volop nieuwe, leerzame en avontuurlijke excursies beschikbaar zijn.

Houd er rekening mee dat sommige excursies seizoensgebonden zijn of dat er een minimum, respectievelijk maximum aantal deelnemers kan gelden. Het programma geldt onder voorbehoud van wijzigingen omdat bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden de doorgang van een excursie kunnen verhinderen. Om eventuele teleurstellingen te voorkomen adviseren wij de excursies minimaal 4 weken voor vertrek bij Norske Noorwegen Reizen te reserveren.

Gratis excursies voor Platinum gasten en optie voor excursies met het label “Exclusief”

Sommige excursies worden aangeduid met het label “Exclusief”. Dit betekent dat deze excursies alleen boekbaar zijn voor Platinum gasten. Boekt u het Platinum tarief dan is het goed om te weten dat u bovendien bij deze tariefgroep 1 of 2 excursies gratis krijgt. U heeft hiervoor de keuze uit het gehele aanbod excursies die maximaal 24 uur duren en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Excursies gemarkeerd als ‘exclusief’ zijn uitsluitend boekbaar voor Platinum-gasten. Het Platinum aanbod van 2 gratis excursies geldt voor de 11- of 12-daagse rondreis en 1 gratis excursie voor de 6- of 7-daagse rondreis.

Moeilijkheidsgraad

De excursies zijn ingedeeld op fysieke inspanning. Bij iedere excursie staat aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is. Indien u een minder validen hut boekt aan boord van het schip, kunnen de excursies helaas niet op voorhand geboekt worden. De reisleiding aan boord van het schip zal samen met u bekijken welke excursies toegankelijk zijn.

Categorie 1: geschikt voor alle passagiers
Categorie 2: voor passagiers met een gemiddelde lichamelijke conditie
Categorie 3: voor passagiers met een goede lichamelijke conditie
Categorie 4: voor passagiers met een zeer goede conditie. Niet geschikt voor mensen met loop- of rugklachten

 

Noordwaartse route: Bergen-Kirkenes

 

Zuidwaartse route: Kirkenes-Bergen