Wintervakanties en Wintersport Noorwegen

Wintervakanties in Noorwegen, puur genieten!

Noorwegen verandert ’s winters in een heus winterparadijs. U kunt rekenen op een ‘witte kerst’ want vanaf begin december ligt er meestal al een dik pak sneeuw. Wanneer in februari de dagen lengen en de zon meer kracht heeft, is het al gauw zo behaaglijk, dat u bijna vergeet dat het winter is.

Langlaufen is favoriet

Langlaufen is de meest beoefende wintersport in Noorwegen, ook voor jongeren. Het is eenvoudig aan te leren, na enkele aanwijzingen kunt u al snel vanaf uw eigen huisje of hotel een mooie tocht maken. In de meeste wintersportplaatsen vindt u een uitgebreid netwerk van gemarkeerde en geprepareerde loipes. Naast het langlaufen is er in een aantal plaatsen ook een alpinecentrum met skiliften en afdalingen in verschillende moeilijkheidsgraad geschikt voor alpine, slalom en snowboard. Ook skiwandelen op zgn. sneeuwschoenen is populair, vooral in gebieden waar u niet met ski’s kunt komen of voor degenen die liever willen wandelen dan langlaufen. Bent u meer avontuurlijk ingesteld, maak dan eens een tocht per honden- of rendierslede, stap op een sneeuwscooter, neem deel aan een walvissafari of ga op zoek naar het majestueuze noorderlicht!

Wat kan Norske voor u betekenen?

Wilt u langlaufen, skiën, snowboarden of wandelen en genieten van de gezonde berglucht? Het aanbod van Norske Noorwegen Reizen is zeer veelzijdig, er is voor elk wat wils!  ’s Winters is het reizen aan boord van de Hurtigruten een bijzondere ervaring. De kans op het zien van het magische noorderlicht is het grootst aan boord van één van de postboten. Bekijk ook ons uitgebreide aanbod noorderlicht reizen.

Wintersport Noorwegen

Op het gebied van wintersport biedt Norske Noorwegen Reizen een aantal wintervakanties aan naar Geilo, Norefjell, Skeikampen en Myrkdalen in Noorwegen. Wilt u weten welke reizen wij naar deze bestemmingen aanbieden? Kijk hieronder welke typen reizen wij aanbieden of neem gerust contact op met onze ervaren reisspecialisten via telefoonnummer (+31) 023-5289856 of via e-mail.