Hondenslee Avontuur

Hondenslee Avontuur

Slaat u de sneeuwscooter graag over en glijdt u liever met een hondenslee over de arctische toendra? Noorwegen biedt het ultieme decor voor een dagje hondensleeën. Kruip in de huid van een ‘musher’ (hondenmenner) en beleef een onvergetelijk avontuur tijdens het besturen van uw team honden. Of geniet als passagier vanuit de hondenslee van het adembenemende poollandschap. Heerlijk weggestopt in warme kleding en huiden.

Arctisch hondenslee-avontuur

Net buiten Tromsø, de parel van Noord-Noorwegen, ligt de huskyfarm van deze North Norwegian Arctic Experience. In een vallei met prachtig uitzicht op de Lyngen Alpen wachten 120 blije Alaska husky’s voor een authentieke rit met een hondenslee door het sprookjesachtige Noorse winterlandschap. 

Deze stoere, trouwe en onvermoeibare honden leiden u in alle veiligheid over de toendra en door de bossen. U bent in nauw contact met zowel de natuur als de honden. Gedurende de rit overdag heeft u een prachtig uitzicht over de Lyngen Alpen en tijdens het donkere seizoen kunt u het magische noorderlicht zien dansen. 

Wat kunt u verwachten van hondensleeën in Noorwegen? 

Na een korte instructie krijgt u beschermende kleding aan en begint het onvergetelijke hondenslee-avontuur. Onder begeleiding van een professionele musher nemen de husky’s twee personen per slee mee door de schitterende besneeuwde wildernis. Als bestuurder of passagier geniet u van de band tussen natuur en dieren. Onderweg zal er gestopt worden om van bestuurder te wisselen en foto’s te maken met uw nieuwe viervoetige vrienden. De huskytocht duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten (ongeveer 15 km). Als er geen sneeuw is, wordt er gebruikgemaakt van hondensleeën op wielen.

Inclusief: transfer, begeleiding, thermokleding, handschoenen, warme dranken en cake. Het enige wat u zelf moet meenemen is een muts, warme sokken en een fotocamera.

 

Mogelijk vanuit

Tromsø

Duur

4 uur 15 min

Periode

06/11/2023 t/m 07/04/2024  (niet alle dagen)

Start

08:10 | 10.00 | 11.50 | 13.40  start: buiten bij Scandic Ishavhotel, Frederik Langes gate 2 Tromsø

Prijs

€ 189 per persoon

Opmerking

Minimaal in goede fysieke conditie zijn om deel te nemen