Waarom naar Lensmansgarden?

  • Dagtocht naar Ålesund, Art Nouveau stad
  • Rustig en centraal gelegen
  • Strandje aan de Romsdalsfjord
  • Fietsen en wandelen naar Vårsætra
  • Boothuis aan de fjord met BBQ faciliteiten
  • Vissen in de Romsdalsfjord (600 meter van accommodatie)
  • Wandelingen naar de omliggende bergen Hesten, Finnan en Skjerv

Over accommodatie

Lensmansgarden

Lensmansgarden is van oorsprong een boerderij gelegen in Innfjorden. Het kleine dorpje met slechts 400 inwoners vormt een ideale en vooral rustige uitvalbasis voor een verblijf in de streek Møre og Romsdal. Op een steenworp afstand van Åndalsnes en op de weg naar de Jugendstil stad Ålesund zit je hier, tussen zee en bergen, eigenlijk precies goed. Wissel een dagtocht naar Ålesund af met een mooie autorit door een adembenemend landschap met groene heuvels en watervallen.

De naam Lensmansgarden stamt af uit het jaar 1700. In deze tijd werd de boerderij bewoond door de politie sheriff. Later, tot 2009, heeft de boerderij een andere functie, namelijk die van zuivelboerderij en is het daarnaast een toeristische voorziening. De voormalige varkens – en koeienstallen zijn inmiddels verbouwd tot appartementen en ook zijn er typische Noorse cabins gelegen rondom de boerderij. De accommodaties zijn allemaal uniek en eenvoudig ingericht, maar garanderen allen een aangenaam en vooral rustig verblijf!

Beschrijving accommodatie

Lensmansgarden biedt 6 vakantiewoningen en 7 appartementen verschillend in grootte en indeling. De woningen en appartementen zijn geschikt voor min. 3 tot max. 8 personen. In de nabijgelegen boerderij (hoofdgebouw) is een ruimte voor algemeen gebruik, diverse BBQ plekken en een sauna waar de gasten van Lensmansgarden gebruik van kunnen maken.

Tevens is er bootverhuur met in totaal 11 boten, waarvan 9 boten van 18f/25hk en 2 boten van 15f/10hk. De boten liggen in een kleine haven in de fjord op ongeveer 600 meter afstand van de boerderij. Bij de boerderij zijn voorzieningen voor het schoonmaken van de vers gevangen vis en is er ook een grote vriezer waar men de vis kan bewaren. Het is aan te raden de boothuur van tevoren te reserveren.

Hytte 1 of 2

Vakantiewoning 30 m² max. 3 personen
Hytte 1 of 2 beschikt over 2 slaapkamers met 1 stapelbed en 1 bed (120 cm breed) De woning is uitgerust met een eenvoudige keuken, badkamer met douche en toilet

Vårsetra

Vakantiewoning 30 m² max. 3 personen
Vårsetra beschikt over 1 slaapkamer met 2-persoonsbed en een loft (slaapzolder) met een matras voor 1 persoon. De woning is uitgerust met een eenvoudige keuken, badkamer met douche en toilet. Bij deze woning is een oplaadpunt voor een elektrische auto aanwezig.

Toralfshuset

Vakantiewoning 30 m² max. 4 personen
Toralfshuset beschikt over 1 grote slaapkamer met 2 stapelbedden geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen. De woning is uitgerust met een eenvoudige keuken, badkamer met douche en toilet.

Dalahuset

Vakantiewoning 90 m² max. 6 personen
Dalahuset beschikt over 2 verdiepingen en 2 slaapkamers met in totaal 6 x 1-persoonsbed. De woning is uitgerust met een keuken voorzien van vaatwasser, vriezer, woonkamer, badkamer met douche en toilet.

Hanshuset

Vakantiewoning 90 m² max. 6/7 personen
Hanshuset beschikt over 2 verdiepingen en 3 slaapkamers met in totaal 6 x 1-persoonsbed. In de hal is er een slaapbank voor 1 persoon. De woning is uitgerust met een keuken voorzien van vaatwasser, wasmachine, vriezer, woonkamer, badkamer met douche en toilet.

Vedhuset

Appartement 60 m² max. 4 personen
Vedhuset beschikt over 2 verdiepingen en 1 slaapkamer met 4 x 1-persoonsbed. Het appartement is uitgerust met een keuken voorzien van vaatwasser, wasmachine, vriezer, woonkamer en badkamer met douche en toilet.

Snekkerbua

Appartement 40 m² max. 3 personen
Snekkerbua beschikt over 1 slaapkamer met 2-persoonsbed en 1 x 1-persoonsbed (70 cm breed) geschikt voor 2 volwassenen en 1 kind. Het appartement is uitgerust met een keuken met vaatwasser, wasmachine, badkamer met douche en toilet.

Fjøsen 1, 2 of 3

Appartementen 40-45 m² max. 3-4 personen
Fjøsen 1 beschikt over 1 slaapkamer met 2 x 1-persoonsbed en een slaapbank voor 1 persoon in de woonkamer. Fjøsen  2 en 3 beschikken ieder over 1 slaapkamer met 2 x 1-persoonsbed en een stapelbed. De appartementen zijn uitgerust met televisie, keuken met vaatwasser en vriezer, badkamer met douche en toilet.

Fjøsen 4

Appartement 70 m² max. 7 personen
Fjøsen 4 beschikt over 3 slaapkamers met in totaal 3 x 1-persoonsbed en 2 x stapelbed. Het appartement is uitgerust met een keuken met vaatwasser en vriezer, woonkamer met televisie, badkamer met douche en toilet en een separaat toilet.

Faciliteiten

  • Wifi beschikbaar
  • Honden zijn toegestaan, doorgeven bij boeking