Waarom naar Reine Rorbuer?

  • Traditionele knusse vissershuisjes
  • Mogelijkheid tot kajakken, wandelen, paardrijden en vissersdorpjes bezoeken
  • Gelegen aan de Reinefjord omgeven door het Lofoten gebergte

Over accommodatie

Reine Rorbuer

In het zuiden van de Lofoten ligt het vissersdorp Reine, omgeven door de voor de Lofoten typerende steile bergen en goed beschermd tegen de zee. Al sinds 1743 is er handel gedreven waarbij de visvangst altijd het belangrijkste middel van bestaan is geweest. Vroeger werden hier rorbuer gebouwd om de vissers te herbergen, tegenwoordig zijn de vissersschepen zo groot dat er aan boord overnacht kan worden en zijn de rorbuer voor vakantiegebruik.

Het eigen restaurant Gammelbua serveert typisch Noorse gerechten. Het is gespecialiseerd in visgerechten, en alle maaltijden worden bereid met verse, lokale producten.

Tot de recreatieve mogelijkheden behoren onder andere vissen, fjordcruises en boot- en fietsverhuur. Reine Rorbuer ligt op 7 km van de autoveerboten naar Bodø.

Rorbuer

De rorbuer variëren in grootte en type, maar ze hebben alle een woonkamer, slaapplaatsen voor 4 tot 12 personen, badkamer en volledig ingerichte keuken. Er is fietsenverhuur, bootverhuur, vistochten, bergtochten, musea en galerieën. Vele tijdschriften noemen Reine ‘Noorwegens mooiste vakantiebestemming’.

Faciliteiten

  • Honden niet toegestaan
  • Wifi beschikbaar