Aanvullende reisvoorwaarden

1. Betaling

1.1. Bij totstandkoming van de reisovereenkomst dient de reiziger een aanbetaling van 15% van de reissom te voldoen, alsmede de verplichte bijdrage calamiteitenfonds, de reserveringskosten en eventueel verschuldigde premies van reisverzekeringen. Voor bungalowreizen of huttentochten geldt een aanbetalingspercentage van 30%. Voor vliegtickets of speciale aanbiedingen (bijv. economy tarieven) van bootmaatschappijen is dit 100%.
1.2. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek te worden voldaan. Indien de reisovereenkomst binnen 6 weken vóór de aanvangsdatum van de reis tot stand komt, moet terstond de volledige reissom worden voldaan.

2. Annulering door de reiziger

1.1. Een annulering van de reisovereenkomst dient schriftelijk bevestigd te worden. Een schriftelijk doorgegeven annulering wordt alleen in behandeling genomen wanneer deze aangetekend is verzonden; de datum van de poststempel geldt als meldingsdatum van de annulering.
1.2. Wanneer een reisovereenkomst wordt geannuleerd, zijn voor iedere reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten verschuldigd:
a. tot de 42e dag voor vertrek: de aanbetaling
b. vanaf de 42e dag tot de 28e dag voor vertrek 35% van de reissom
c. vanaf de 28e dag tot de 21e dag voor vertrek 40% van de reissom
d. vanaf de 21e dag tot de 14e dag voor vertrek 50% van de reissom
e. vanaf de 14e dag tot de 5e dag voor vertrek 75% van de reissom
f. vanaf de 5e dag tot de vertrekdag 90% van de reissom
g. bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom
N.B.: Men kan dit risico onder bepaalde voorwaarden afdekken door een annuleringsverzekering af te sluiten.
2.3. Voor losse vluchten, die al dan niet gecombineerd worden met een landarrangement of autohuur, worden veelal meteen na boeking en/of ticketing 100% annuleringskosten in rekening gebracht. Voor het evt. landarrangement of autohuur gelden de annuleringsvoorwaarden als onder 8.2.
2.4. Voor losse bootovertochten (veerboot- en/of transportboot), die al dan niet gecombineerd worden met een landarrangement of autohuur of anderszins, wordt tot 42 dagen voor vertrek 100% van de reissom in rekening gebracht. Voor eventueel landarrangement of autohuur gelden de annuleringsvoorwaarden als onder 2.2.

2.5 Voor Hurtigruten reserveringen gelden aparte annuleringsvoorwaarden vastgesteld door de rederij. Zie Hurtigruten reisvoorwaarden. 

3. Voorwaarden Hurtigruten Promo code 5%

Indien u in het bezit bent van een Hurtigruten promo code 5% voor een rondreis met de Hurtigruten zijn de volgende voorwaarden van kracht;

  • Hurtigruten Promo code 5% heeft een geldigheid voor een bepaalde duur. Na de betreffende einddatum is er geen recht meer op het verzilveren van de promo code.
  • De promo code geeft recht op een korting van 5% op een hele rondreis (12 dagen) een halve rondreis (6 of 7 dagen) of een expeditie zeereis met Hurtigruten.
  • De promo code geeft geen recht op alle andere soorten reizen met Hurtigruten, bijv. deeltrajecten of onze zogenaamde voordeel data en/of groepsreizen
  • De promo code is uitsluitend te combineren met de herhalingskorting van Hurtigruten, niet met andere kortingen en/of aanbiedingen.
  • De promo code geeft uitsluitend recht op korting indien de reservering rechtstreeks bij Norske Noorwegen Reizen is ondergebracht.