Welkom op de mooiste zeereis ter wereld!

Hurtigruten bevaart de route langs de karakteristieke Noorse fjordenkust al sinds 1893. Meerdere keren per week vertrekt er één van de acht schepen voor een 12-daagse fjorden cruise rondreis naar Kirkenes en weer terug. Bewonder de afwisselende en adembenemende landschappen. Steek de poolcirkel tweemaal over tijdens deze fjorden cruise en laat u charmeren door de 34 havenplaatsjes langs de 2.500 zeemijlen lange route.

De ultieme Hurtigruten rondreis

Als u niets wilt missen van de fjorden Noorwegen cruise, kiest u de 12-daagse rondreis met totaal 2.500 zeemijlen overweldigend natuurschoon. U bezoekt 34 havenplaatsen bij daglicht, waar vracht wordt geladen en gelost of waar passagiers het schip verlaten. Dit zijn soms havenplaatsen, waar u nooit zou zijn geweest als u niet met Hurtigruten had gereisd. Of u nu met de rondreis fjorden Noorwegen langs de zuidelijke kustlijn vaart, of een bezoek brengt aan de koude wateren boven de poolcirkel, met Hurtigruten bezoekt u de meest afgelegen plaatsen ter wereld. Niet voor niets is Hurtigruten met zijn postboten langs de Noorse kust, door Lonely Planet, uitgeroepen tot ‘mooiste zeereis ter wereld’. Terwijl u als passagier langs de kust vaart, voelt u zich al snel één worden met de lokale bevolking. Ontdek het snel met de fjorden Noorwegen cruise.

De reis noord – of zuidwaarts

Met een halve rondreis langs de fjorden van Noorwegen vaart u in 7 dagen van Bergen naar, de bij de Russische grens gelegen plaats, Kirkenes. De zuidwaartse rondreis langs de fjorden Noorwegen brengt u in 6 dagen van Kirkenes terug naar de Hanzestad Bergen. Onderweg worden 34 verschillende havenplaatsen aangedaan, waarvan sommige grote steden, maar veelal kleine dorpen en gehuchten. De plaatsen die u op de noordwaartse route overdag bezoekt, worden op de zuidwaartse route ’s avonds of ’s nachts aangedaan en omgekeerd. Zo ervaart u een rondreis langs de fjorden Noorwegen om nooit te vergeten!

Rondreis Noorse Fjorden

Hele rondreis Bergen-Kirkenes-Bergen

 • De 12-daagse klassieke rondreis Noorse fjorden
 • Bezoek 34 grote en kleine havenplaatsen
 • Vele optionele excursiemogelijkheden tijdens de reis
Prijs op aanvraag
Bekijk reis

Driekwart rondreis Bergen-Kirkenes-Trondheim

 • De 11-daagse rondreis Noorse fjorden
 • Bezoek 34 grote en kleine havenplaatsen
 • Vele optionele excursiemogelijkheden tijdens de reis
Prijs op aanvraag
Bekijk reis

Halve rondreis Bergen-Kirkenes noordwaarts

 • De 7-daagse reis Bergen-Kirkenes, noordwaarts
 • Bezoek vele kleine en grote havenplaatsjes
 • Vele optionele excursiemogelijkheden tijdens de reis
Prijs op aanvraag
Bekijk reis

Halve rondreis Kirkenes-Bergen zuidwaarts

 • De 6-daagse reis Kirkenes-Bergen, zuidwaarts
 • Bezoek vele kleine en grote havenplaatsjes
 • Vele optionele excursiemogelijkheden tijdens de reis
Prijs op aanvraag
Bekijk reis

Hurtigruten, unieke cruise Noorse fjorden per postboot

Hurtigruten vaart met 8 schepen langs de Noorse kust. Het vertrek is vanuit Bergen, om na 2.500 zeemijlen en 34 havenplaatsen via het hoge noorden, opnieuw in Bergen aan te komen. De 12-daagse reis Bergen-Kirkenes-Bergen is de klassieke cruise Noorse fjorden. Met de Hurtigruten postboot zijn er ook kortere trajecten mogelijk, zoals de 11-daagse reis Bergen-Kirkenes-Trondheim, de 7 daagse reis noordwaarts Bergen-Kirkenes en de 6 daagse reis zuidwaarts Kirkenes-Bergen. Met de cruise fjorden Noorwegen ontdekt u de schoonheid van de Noorse kustlijn.

Bijzondere cruise Noordkaap Noorwegen

Een reis met de Hurtigruten is nog steeds een lijndienst die vooral passagiers, maar ook vracht vervoert. Het dagelijkse laden en lossen, tijdens deze boottocht, maakt u direct deelgenoot van het leven van de Noren en geeft de zeereis iets bijzonder authentieks. Op zee wordt de route steeds weer omlijst door adembenemend natuurschoon. Door de schilderachtige Raftsund stuurt het schip langs de Lofotenwand, en de smalle Trollfjord zal u als één van de hoogtepunten van de reis betoveren. Spectaculaire uitzichten bieden ook de bergketen ‘de Zeven Zusters’, de ‘Torghatten’ – met het gat in de rots en natuurlijk het 307 m hoge Noordkaap plateau. De cruise langs de Noorse fjorden kunt u niet vergelijken met een “cruise Noorwegen”; de sfeer aan boord van de Hurtigruten postboot is ongedwongen en informeel, de hutten zijn eenvoudiger en het aantal bemanningsleden is niet zo groot. Ervaar zo een adembenemende fjorden cruise.

Vraag de brochure gratis aan!

Meer weten over dit unieke alternatief voor een cruise Noorwegen? Op aanvraag zenden wij u graag de uitgebreide Nederlandstalige brochure van de Hurtigruten postboot cruise toe. Hierin vindt u een uitgebreide beschrijving van de reis, de dienstregeling en een overzicht van de prijzen. Tevens vindt u een aantal arrangementen in aansluiting op de rondreis Noorse kust ook wel de cruise fjorden Noorwegen.