SGR

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Norske Noorwegen Reizen/Norske Turist Service B.V. (KvK 34383436) is aangesloten bij de SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

SGR-bijdrage voor reizigers per 1 februari 2021

Veilig en zonder risico boeken; dat is wat u als reiziger – zeker in deze onzekere tijden – het liefst wilt. Wanneer een reisorganisatie is aangesloten bij de SGR kan dit ook. Hiervoor geldt per 1 februari 2021 een kleine bijdrage van € 5 per persoon.

Reizen zonder risico

Zoals eerder genoemd houdt de SGR-garantie in dat u als consument ervan verzekerd bent dat uw vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Uiteraard kan de SGR dit enkel doen wanneer er genoeg geld in hun fonds zit. En om dit, ook in de postcorona periode, te kunnen blijven garanderen zal deze pot wel gevuld moeten blijven. Om deze reden wordt er per 1 februari 2021 een kleine SGR-bijdrage gevraagd bovenop de reissom. De bijdrage voor pakketreizen is € 5,- per persoon.

Uitzonderingen: hiervoor geldt geen SGR-bijdrage

  • Voor reizigers onder de twee jaar geldt geen SGR-bijdrage.
  • Bij het boeken van alleen een losse vlucht geldt geen SGR-bijdrage.
  • Voor pakketreizen met een reissom lager dan €150,- p.p. (excl. kosten zoals verzekeringen, administratiekosten, calamiteitenfonds etc.) geldt geen SGR-bijdrage.

Voor onderstaande specifieke boekingen geldt een afwijking van de bijdrage per persoon. In dit geval betreft het dus geen pakketreis, maar bijvoorbeeld:

  • Verhuur van vakantiewoningen. Standaard geldt een afdracht voor 2 personen (gebaseerd op gemiddelde bezetting van 3 personen).
  • Losse hotelovernachtingen. Standaard geldt een afdracht van 1 persoon.
  • Losse overtocht. Standaard geldt een afdracht van 1 persoon.
  • Losse autohuur. Standaard geldt een afdracht voor 1 persoon.
Belangrijk

De SGR-bijdrage krijgt u niet terug wanneer uw reis wordt geannuleerd of wanneer u de reis zelf moet annuleren.

SGRZ NV

Norske Noorwegen Reizen/Norske Turist Service B.V. (KvK 34383436) is tevens aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via www.sgrz.nl. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. De SGRZ Garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.