SIGHTSEEING, KANGERLUSSUAQ

Eerste of laatste dag, afhankelijk van de vluchturen.

In de kleine nederzetting Kangerlussuaq wonen ongeveer 500 mensen, minder dan 1% van de totale bevolking van Groenland, maar door de vele jaren hebben de inwoners van Kangerlussuaq een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Groenland.

Het huidige Kangerlussuaq werd voor het eerst opgericht in 1941 als een door de Amerikanen beheerde militaire basis. Toen de militaire basis inactief werd, werden de faciliteiten omgebouwd tot de internationale luchthaven van Groenland. Deze toegenomen toegankelijkheid leidde tot een toename van de populariteit van Kangerlussuaq onder natuurliefhebbers, onderzoekers en avonturiers. Vervuld van reislust komen ze naar Kangerlussuaq, geïnspireerd door de unieke omgeving en cultuur.

We horen fascinerende verhalen over de eerste bewoners van het primitieve Kangerlussuaq maar ook over de betekenis van de nederzetting tijdens de Tweede Wereldoorlog, de Koreaanse en Koude Oorlog en vandaag. Een van de meest uitgebreide wegennetten van Groenland, die toevallig rond Kangerlussuaq loopt, biedt ons toegang tot verschillende interessante bezienswaardigheden, waaronder panoramische vergezichten vanaf de haven die uitkijkt over de Kangerlussuaq Fjord, de onderzoekersgemeenschap Kellyville en de oude militaire basisfaciliteiten.

Ontdek de verbazingwekkende natuur en wilde dieren van Groenland en krijg meer inzicht in de Groenlandse cultuur en de manier waarop de gemeenschap zich aanpast aan het leven in het noordpoolgebied. Uw gids zal zeker verhalen vertellen over de lokale cultuur en de enorme trots die de inwoners van Kangerlussuaq voelen voor hun thuis.

 

Niveau Gemakkelijk
Terrein Het wandelgebied is ruig en vereist voorzichtigheid en aandachtig zijn. Het wandeltraject wordt beoordeeld als tussen gemakkelijk en gemiddeld moeilijk.
Totale loopafstand Ongeveer 600 meter, afhankelijk van hoe ver je wilt lopen
Duur Ongeveer 2 uur
Winkelen Winkelen Winkels beschikbaar in Kangerlussuaq
Speciale kleding Warme en waterdichte kleding, stevige wandelschoenen
Prijs: € 67 per persoon. Vooraf reserveren is noodzakelijk.