Alaska/Canada

Alaska, Brits Columbia Inside Passage 2021/2022 – zuidwaartse route

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
18 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €6.990 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Vancouver

Uw expeditie begint met een overnachting in Vancouver. Van de boetieks aan Main Street tot de coffeeshops van Commercial Drive, de stoomklok in Gastown of de monumentale stranden van Kitsilano, u zult snel ontdekken waarom deze kustmetropool steeds opnieuw wordt uitgeroepen tot één van 's werelds meest leefbare steden. Voeg een optionele treinrit toe aan boord van de beroemde Rocky Mountaineer als voorprogramma.

Dag 2: Nome

Vandaag vliegt u van Vancouver naar Nome. Gelegen op het puntje van het Seward-schiereiland, met uitzicht op de Bering Zee, is Nome misschien wel de beroemdste goudkoortsstad in de geschiedenis van Alaska. Er zijn overal overblijfselen van het goudkoortstijdperk te zien, waaronder verlaten stoommachines van rond de eeuwwisseling en oude spoorlijnen.

Dag 3: Op de Bering Zee

Breng uw eerste dag op zee door aan dek met het spotten van walvissen, kletsen met nieuwe vrienden, uw reis samenvatten met het expeditieteam in het wetenschapscentrum of gewoon kijkend hoe de wereld aan ons voorbij glijdt. Gedurende de dag zullen we ook de internationale datumgrens oversteken – waarbij we kort morgen invaren, en we daarna terugvaren naar vandaag!

Dag 4: Verlaten eiland

Als we aan land komen op de zwarte zandstranden van het geïsoleerde St. Matthew Island, zullen we de enige mensen op het eiland zijn. Het ligt meer dan 200 mijl van het dichtstbijzijnde dorp, het leefgebied van enkel nestelende zeevogels als zeekoeten en aalscholvers, de inheemse St. Matthew Island woelmuis en de poolvos.

Dag 5: Toevluchtsoord voor vogelspotters

Het eiland St. Paul is een ideaal rustpunt voor trekvogels en trekt zo'n 300 vogelsoorten aan, waaronder de gehoornde papegaaiduikers en drieteenmeeuwen. Ongeveer de helft van 's werelds noordelijke pelsrobbenpopulatie leeft hier in de wateren. Zij zullen het druk hebben met het verzorgen van pasgeborenen als u deze plek midden juli bezoekt.

Dag 6: Lezingen en ontspanning

MS Roald Amundsen gaat verder noordwaarts door de Bering Zee, vanaf de Aleoeten richting St. Paul, onze volgende stop. Het expeditieteam bereidt u voor op onze aankomende bestemmingen en zet hun lezingenreeks voort.

Dag 7: Dutch Harbor

Als we richting Unalaska varen, beter bekend als Dutch Harbor, ziet u Mount Makushin, een dampende vulkaan van bijna 6.000 voet hoog. Het populaire tv-programma `Deadliest Catch´ is hier opgenomen met lokale vissersploegen. Ga naar het museum van de Aleoeten, bekijk de Russisch-Orthodoxe kerk of spot enkele van de meer dan 600 Amerikaanse zeearenden in de stad.

Dag 8: Unga Village

Unga Village is een pittoresk maar verlaten stadje aan de zuidkant van het onbewoonde Unga eiland in de afgelegen Aleoeten. Bewoond door Aleoeten in 1833, bleek de zelfvoorzienende visserij onvoldoende om de gemeenschap te voeden, die later in 1969 verhuisde. Tegenwoordig is een verzameling houten gebouwen het enige dat overblijft, omgeven door een tapijt van roze moeraskartelblad.

Dag 9: Chignik

In het kleine dorpje Chignik Bay is de visserij op rode zalm al meer dan een eeuw de kern van de economie van deze gemeenschap. Stop even bij de visfabriek, ontmoet de gastvrije lokale bevolking of verken de zalmstroompjes in de schilderachtige omgeving. Tuur langs de oevers en spot ongeveer 20 vogelsoorten of Amerikaanse zeearenden.

Dag 10: Verkenningsdag

Katmai National Park's Valley of Ten Thousand Smokes is een spectaculair vulkanisch landschap, met bergen tot bijna 915 meter (3.000 voet). Hier hopen we bruine beren te zien terwijl ze zich langs de kust voeden met mosselen, bessen of vissen in het heldere stromende water van de bergstromen.

Dag 11: Emerald Isle City

De bruisende stad Kodiak ligt op het grootste eiland van Alaska, omgeven door groene bossen. Maak een wandeling in het Fort Abercrombie State Park, de thuisbasis van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook van wilde dieren in de oceaan en het bos. Zorg dat u ook het Baranov Museum bezoekt, het oudste bestaande gebouw in Alaska dat de gevarieerde geschiedenis van Kodiak beschrijft.

Dag 12: Op zee

Geniet van een dag op zee. Het expeditieteam gaat verder met haar lezingenprogramma, deelt hun uitgebreide kennis en ervaring, evenals een samenvatting van de reis tot nu toe en de presentatie van de plannen voor de spannende dagen die voor ons liggen.

Dag 13: Icy Bay

Icy Bay doet zijn naam eer aan. Gelegen in Prince William Sound, is het spectaculaire landschap hier gedurende de afgelopen 100 jaar gevormd door de terugtrekking van drie prominente gletsjers die nog steeds ijs aanleveren in de baai. Ons doel is om de Guyot Gletsjer te verkennen. De staat van het weer en het gletsjerijs op de dag zelf zal bepalen welke gebieden we kunnen bezoeken.

Dag 14: Sitka

Sitka biedt uitzicht op The Sisters-gebergte en Mount Edgecumbe, een slapende vulkaan. Dit is de voormalige hoofdstad van Alaska toen het tot Rusland behoorde, en deze historische stad is nu een mix van culturen. Dwaal rond in de Russisch-Orthodoxe Sint-Michielskathedraal of bezoek het nabijgelegen Stika National Park, met veel sierlijke Tinglit-totempalen.

Dag 15: Wrangell

Wrangell, één van de oudste eilandstadjes in Alaska, is bestuurd door vier verschillende landen: Tlingit, Rusland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Talloze rotstekeningen op het strand en met mos bedekte totempalen tonen het verre verleden van dit gebied. Buiten de belangrijkste routes van cruiseschepen is het nog steeds een eenvoudig vissersdorpje.

Dag 16: Misty Fjords

Misty Fjords National Monument is een gebied met dikke, altijd groene regenwouden, granieten kliffen versierd met eindeloze watervallen, bergrivieren en moerassen langs de kust, vaak met een melkachtige mist die de baaien en inhammen vult. Als het weer het toelaat, zult u de omgeving verkennen op onze kleine expeditieboten of kajaks.

Dag 17: Canadese Inside Passage

Varend naar het noorden richting de open oceaan, varen we een aantal uur door de Inside Passage, waaronder door de Grenville Channel en Princess Royal Channel. Geniet van een uitzonderlijk uitzicht op rustige fjorden en bergen bedekt met altijd groene bossen. In tegenstelling tot andere cruiseschepen die normaal gesproken 's nachts door het gebied varen, kunt u overdag dit sublieme zomerlandschap bekijken.

Dag 18: Vancouver

Uw expeditie cruise eindigt in Vancouver. Verleng uw vakantie met een optioneel naprogramma om wat extra tijd door te brengen in deze bruisende stad. Fiets door Stanley Park, of geniet van het mooie uitzicht op de Sea-to-Sky Gondola. De nachtmarkt van Richmond heeft eindeloze eetkraampjes, terwijl Granville Island het artistieke centrum is.

N.B.

Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Alaska en Brits Columbia

Inside Passage, beren en Aleoeteneilanden - zuidwaartse route

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 14/07/2021, tourcode AMALA2115
 • 22/07/2022, tourcode AMALA2214

Inbegrepen

 • Hotelovernachting (1x) in Vancouver inclusief ontbijt, voorafgaand aan inscheping
 • Transfer van hotel naar luchthaven in Vancouver
 • Economy vlucht Vancouver - Nome
 • Transfer van luchthaven naar schip in Nome
 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Zie tabblad 'Extra's' over wat het Hurtigruten Premium Comfort inhoudt
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.