Alaska/Canada

Alaska, Brits Columbia Reisschema 2 Noordgaand

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
14 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €4.290 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Start van je expeditie

In het levendig Vancouver vind je parken aan het water, nabij bergen waar je in de zomer kunt wandelen en in de winter kunt skiën. De vele cafés, winkels, galeries, musea en een verscheidenheid aan culturele buurten maakt dit een fantastisch beginpunt. We raden je aan een van onze optionele voorprogramma's toe te voegen aan je reis om Vancouver te verkennen.

Dag 2: Varen door Brits Columbia

We varen noordwaarts richting Alaska en passeren de smalle kanalen en zeestraten van Canada's Inside Passage. Kijk uit naar dolfijnen, bruinvissen, orka's en walvissen die deze beschermde binnenwateren bezoeken. Maak kennis met het expeditieteam, zij kunnen je van alles vertellen over de bijzondere bestemmingen die je tijdens deze reis zult bezoeken. Aan boord van het nieuwe hybride expeditieschip MS Roald Amundsen zijn volop mogelijkheden tot ontspanning.

Dag 3: Toegangspoort tot Alaska

Ketchikan staat bekend als de `zalmhoofdstad van de wereld'. Het is een echte grensstad, het wordt omringd door torenhoge bergen en herbergt kleurrijke huizen op palen langs de oevers van de rivier, die stammen uit het goudkoorts tijdperk. De stad heeft ook een van de grootste collecties staande totempalen en heeft sterke banden met de Tlingit-cultuur.

Dag 4: Nationaal Monument Misty Fjords

Het Nationaal Monument Misty Fjords is een gebied met een dikke, eeuwig-groene regenwouden, granieten kliffen versierd met watervallen, bergrivieren en moerasgebieden langs de kust, vaak met een melkachtige mist die de baaien en inhammen opvult. Deze rustige, vredig plek laat je de kalmte van de ziel van Alaska zien.

Dag 5: De ziel van Alaska

Wrangell is een van de oudste eilandstadjes in Alaska en is in zijn verleden bestuurd door vier verschillende naties: Tlingit, Rusland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Talrijke rotstekeningen op het strand en met mos bedekte totempalen zijn overblijfselen van het verre verleden van dit gebied. Naast de belangrijkste cruiseschiproutes is het tegenwoordig een eenvoudig vissersdorp.

Dag 6: Van regenwouden naar gletsjers

Als echte juweeltjes van Zuidoost-Alaska herbergen Tracy en Endicott Arm Fjorden weelderig groen, steile valleien en intrigerende ijsbergen in het water, die zijn afgebrokkeld van de stralend blauwe gletsjers aan het einde van de fjorden. Deze fjordgebieden zijn ook het leefgebied van berggeiten en zeehonden.

Dag 7: Klein Noorwegen in Alaska

Met als bijnaam `Klein Noorwegen' is het zelden bezochte Petersburg een bloeiend vissersdorp met een sterke Noorse erfenis, een adembenemende omgeving en een overvloed aan zeeleven. Lokale bewoners zijn trots op hun Scandinavische wortels en vieren zelfs Noorse feestdagen. Het hart van de gemeenschap is de "Sons of Norway Hall".

Dag 8: Haines, kunst in de wildernis

Haines, omringd door bergen, was eeuwenlang het woongebied van de Chilkat Tlingit-bevolking, voordat de Europeanen aan het eind van de 19e eeuw arriveerden, gevolgd door goudkoorts kolonisten. Haines staat in de moderne tijd bekend om zijn kunstenaarsgemeenschap en blijft in zijn hart nog steeds een klein stadje in Alaska, aan de rand van de wildernis.

Dag 9: William Henry Bay

Dag 10: Grootste vloedwatergletsjer

Met een lengte van 76 mijl (120 km) en bijna 11 km breed is de Hubbard Gletsjer de grootste vloedwatergletsjer in Noord-Amerika. Omlijst door een amfitheater van besneeuwde bergen, ligt het als een slapende reus aan het einde van Disenchantment Bay. Met ijsbergen en afgebroken ijs in de baai is het landschap simpelweg adembenemend!

Dag 11: Gletsjer sprookjesland

Een echte expeditiedag en een zeldzame verrassing om het minder bezochte College Fjord met zijn indrukwekkende verzameling gletsjers te verkennen. Dit is een natuurlijk sprookjesland waar ijs en bossen elkaar ontmoeten, en de thuisbasis van vijf vloedwatergletsjers, vijf grotere gletsjers en een tiental kleinere gletsjers, allemaal vernoemd naar beroemde universiteiten aan de Oostkust.

Dag 12: Waar ijs en bossen samenkomen

Het zelden bezochte Prince William Sound wordt omlijst door het indrukwekkende Chugach-gebergte. Dit is een gletsjerparadijs waar de ruige kustlijn is uitgesneden met talrijke fjorden en inhammen, met veel vloedwatergletsjers die ijsbergen uitsturen richting met bos bedekte eilanden in het midden van de Sound. Met het zomerse bezoek van walvissen is het gebied simpelweg magisch!

Dag 13: Historisch Seward

In 1793 stichtte Alexander Baranov een handelspost in Resurrection Bay. Seward is tegenwoordig met name een vissersdorpje en verwelkomt je met bergpaden die direct vanuit het stadje naar boven lopen, dichtbij gelegen gletsjers en een prachtige kustomgeving. Na het van boord gaan, brengen we je door een prachtig landschap naar Anchorage voor een overnachting.

Dag 14: Verleng je verblijf

We raden je aan om je verblijf in deze intrigerende grensstad te verlengen voordat je weer naar huis vliegt.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Alaska & Brits Columbia - Wildernis, gletsjers en cultuur

Reisschema 2 | Noordgaand Vancouver-Seward

Prijzen

Reisvoorstel

 • Heb je al een vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel-op-maat aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • 31/05/2020, tourcode AMALA2012, 14 dagen
 • 08/07/2020, tourcode AMALA2015, 14 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Transfer van het schip in Seward naar Anchorage
 • Hotelovernachting (1x) incl. ontbijt in Anchorage na afloop van de reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Hurtigruten Premium Comfort (zie tabblad Extra's)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Het vooraf invullen van een medische verklaring is verplicht voor deze reis
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.