Alaska/Canada

Alaska, Brits Columbia Reisschema 1

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
15/16 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €4.891 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Onderstaande reis beschrijft de reis AMALA2011, vertrek 17/05/2020.

Dag 1: Welkom aan boord!

In het levendige Vancouver vind je parken aan het water, nabij bergen waar je in de zomer kunt wandelen en in de winter kunt skiën, veel cafés, winkels, galeries, musea en een verscheidenheid aan culturele buurten die je kunt verkennen.

Dag 2: Varen door Brits Columbia

We varen noordwaarts richting Alaska door de nauwe kanalen en zeestraten van de Inside Passage van Canada. Op het buitendek kun je wellicht al dolfijnen, bruinvissen, orka's en walvissen spotten die de beschermde binnenwateren bezoeken. Het deskundige expeditieteam verzorgt fascinerende lezingen aan boord.

Dag 3: Ketchikan – Toegangspoort tot Alaska

Ketchikan staat bekend als de 'zalm hoofdstad van de wereld' en is een echte grensstad, omringd door torenhoge bergen. Kleurrijke huizen op palen, uit de tijd van de goudkoorts, staan in rijen langs de oever van de rivier. De stad herbergt een van de grootste collecties staande totempalen en heeft sterke banden met de Tlingit-cultuur.

Dag 4: Wrangell - De ziel van Alaska

Wrangell is een van de oudste eilandstadjes in Alaska en is in zijn verleden bestuurd door vier verschillende naties: Tlingit, Rusland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Talrijke rotstekeningen op het strand en met mos bedekte totempalen zijn levende herinneringen aan de geschiedenis van dit gebied.

Dag 5: Kunst in de wildernis

Omlijst door bergen bedekt met gletsjers, is Haines eeuwenlang het woongebied geweest van de Chilkat Tlingit-bevolking, voordat Europese handelaars aan het eind van de 19e eeuw arriveerden, gevolgd door het tijdperk van de goudkoorts. Haines, nu bekend om zijn kunstenaarsgemeenschap, is nog steeds een klein stadje in Alaska, vol verhalen en verborgen verrassingen.

Dag 6: Fjorden van Alaska

In de fjorden Tracy Arm en Endicott Arm vind je weelderig groen op torenhoge kliffen in spectaculaire diepe valleien. Bestudeer, wanneer we dit onvergetelijke gebied bevaren, de intrigerende vormen van ijsbergen in het water die van de ruige, stralend blauwe gletsjers aan het einde van de fjorden zijn afgebrokkeld.

Dag 7: Goudkoorts

Juneau, de hoofdstad van Alaska, heeft de uitstraling van een goudkoortsstad met oude saloons, historische hotels en overblijfselen van goudmijnen in de bergen en valleien. Talloze wandelpaden brengen je binnen enkele minuten van de levendige drukke straten naar de wildernis - een contrast die typisch is voor de grensstreek van Alaska.

Dag 8: William Henry Bay

Dag 9: Klein Noorwegen in Alaska

Met als bijnaam `Klein Noorwegen' is het zelden bezochte Petersburg een bloeiend vissersdorp met een sterke Noorse erfenis, een adembenemende omgeving en een overvloed aan zeeleven. Lokale bewoners zijn trots op hun Scandinavische wortels en vieren zelfs Noorse feestdagen. Het hart van de gemeenschap is de "Sons of Norway Hall".

Dag 10: Sitka, de Plaats van vele Verhalen

Sitka heeft een prachtig omgeving met besneeuwde bergen, kleine eilandjes, een rijke wildlife rondom en zelfs uitzicht op een vulkaan. De stad is een voormalige hoofdstad van Russisch Alaska en heeft historische straten met een Russische kathedraal en sierlijke totempalen.

Dag 11: Ongerepte wildernis

Het Nationaal Monument Misty Fjords, de grootste wildernis in Zuidoost-Alaska, is een gebied met dikke eeuwig-groene regenwouden, granieten kliffen versierd met schilderachtige watervallen, bergrivieren en moerasgebieden langs de kust, en vaak een melkachtig dikke mist die de baaien en inhammen opvult. Deze stille, vredige plek zal je de kalmte van de ziel van Alaska laten zien.

Dag 12: Canadees grensstadje

Als de poort naar de immense wildernis aan de noordkust van Brits Columbia was Prince Rupert aan het begin van de twintigste eeuw een drukke stad - een belangrijk haven en eindpunt voor treinen. Tegenwoordig is het een slaperig provinciestadje met interessante verhalen, wildernis voor de deur en de schoonheid van de kust.

Dag 13: De Inside Passage verkennen

Een dag vol ontdekkingen, varend door de smalle kanalen van de Canadese Inside Passage. Prince Royal Island biedt spooksteden, verlaten conservenfabrieken en watervallen die in zicht komen, en we zullen genieten van het uitkijken naar wildlife; van adelaars boven zee tot zeehonden die luieren op de rotsachtige kust.

Dag 14: Inheemse bevolking - beschermers van de Inside Passage

De inheemse Kwakwaka'wakw gemeenschap van Alert Bay is gevestigd in dit schilderachtige dorp aan de noordkant van Vancouver Island. Geniet in het plaatselijke museum van de uitgebreid versierde totempalen, schilderijen, het houtsnijwerk en de ceremoniële maskers. We zullen hoogstwaarschijnlijk wildlife spotten op de nabijgelegen eilanden.

Dag 15: Vancouver, ontscheping

Onze reis eindigt met de terugkeer naar het kosmopolitische Vancouver. Voor de reis met vertrek op 17/05/2020 (AMALA2011) is nog een extra dag in Vancouver inbegrepen. Na het van boord gaan word je naar het hotel gebracht voor de overnachting. Neem de tijd om deze kleurrijke en gastvrije stad te verkennen om het beste uit je reis te halen.

Dag 16: Einde van je reis

Ontbijt in het hotel en einde van je reis. Het is mogelijk om je verblijf in Canada te verlengen. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Boek je de reis met vertrek op 24/06/2020, dan is het een 15-daagse expeditiereis waarbij de reis eindigt met de ontscheping in Vancouver op dag 15.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Alaska & Brits Columbia - Wildernis, gletsjers en cultuur

Reisschema 1, Vancouver-Vancouver

Prijzen

Prijzen

 • Heb je al een vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel-op-maat aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • 17/05/2020, tourcode AMALA2011, 16 dagen
 • 24/06/2020, tourcode AMALA2014, 15 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • AMALA2011: Transfer schip naar hotel in Vancouver + hotelovernachting (1x) inclusief ontbijt in Vancouver na afloop van de reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Hurtigruten Premium Comfort (zie tabblad Extra's)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Het vooraf invullen van een medische verklaring is verplicht voor deze reis
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.