Alaska/Canada

Inside Passage, Alaska, Canada 2020

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
18 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €6.890 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Begin van de expeditie

Het levendige Vancouver biedt parken aan het water, nabij bergen waar je in de zomer kunt wandelen en in de winter kunt skiën, veel cafés, winkels, galeries, musea en een diversiteit aan culturele buurten om te verkennen.

Dag 2: Varend door Brits Columbia

We varen richting het noorden door de smalle kanalen van de Inside Passage in Canada. We zullen uitkijken naar dolfijnen, bruinvissen, orka's en walvissen die deze beschermde binnenwateren bezoeken. Het deskundige expeditieteam aan boord zal beginnen met het lezingenprogramma en je meer vertellen over de bestemmingen die je tijdens deze fantastische reis zult bezoeken. Aan boord van dit splinternieuwe expeditieteam zijn volop faciliteiten om te ontspannen.

Dag 3: Ketchikan, toegangspoort tot Alaska

Ketchikan staat bekend als de `zalmhoofdstad van de wereld'. Het is een echte grensstad, het wordt omringd door torende bergen en heeft kleurrijke huizen op palen uit het goudkoortstijdperk. De stad is ook de thuisbasis van een van de grootste collecties totempalen en heeft sterke banden met de Tlingit-cultuur.

Dag 4: Wrangell - De ziel van Alaska

Wrangell is een van de oudste eilandstadjes in Alaska en is in zijn verleden bestuurd door vier verschillende naties: Tlingit, Rusland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Talrijke rotstekeningen op het strand en met mos bedekte totempalen zijn overblijfselen van het verre verleden van dit gebied. Naast de belangrijkste cruiseschiproutes is het tegenwoordig een eenvoudig vissersdorp.

Dag 5: Sitka, de Plaats van vele Verhalen

Sitka heeft een prachtig omgeving met besneeuwde bergen, kleine eilandjes, een rijke wildlife rondom en zelfs uitzicht op een vulkaan. De stad is een voormalige hoofdstad van Russisch Alaska en heeft historische straten met een Russische kathedraal en sierlijke totempalen.

Dag 6: Hubbard Gletsjer, prachtige vaartocht langs ijsbergen

De waterweg die de Hubbard Gletsjer huisvest, is in 1972 door de Spaanse marineofficier Alessandro Malaspina de Disenchantment Bay genoemd, toen hij teleurgesteld was te ontdekken dat het niet de Noordwestpassage was, zoals hij had gehoopt. Je zal betoverd zijn, en misschien zelfs in de ban van de prachtige ijsvormen die je hier ziet.

Dag 7: Golf van Alaska

Een dag op zee betekent dat je kunt deelnemen aan de lezingen van het expeditieteam, tijd met medereizigers op het dek kunt doorbrengen of heerlijk kunt ontspannen in de Panorama Lounge, terwijl we naar Alaska’s Panhandle varen.

Dag 8: Dichtbij wildlife

Je kunt tijdens een bezoek aan het bruisende Kodiak een wandeling maken naar Fort Abercrombie State Historic Park om geschiedenis te combineren met het uitkijken naar dieren in het wild. Wacht een tijdje op de klifrand van Miller Point en kijk uit over zee om wellicht walvissen te kunnen spotten.

Dag 9: Uitkijken naar bruine beren!

De Valley of Ten Thousand Smokes in het Nationaal Park Katmai is een schilderachtig vulkanisch landschap, met bergen tot bijna 915 meter hoogte. Hier hopen we bruine beren te kunnen zien, wanneer ze langs de kust lopen zoekend naar mosselen, bessen of vissen in het heldere stromende water van de bergstromen.

Dag 10: Chignik

Dag 11: Spookstad

Unga Village is een griezelig spookstadje met pittoreske dorpsruïnes. Het is in 1833 opgericht door Aleoeten, maar het vissen bleek niet voldoende om in het levensonderhoud van de gemeenschap te kunnen voorzien, waarna de gemeenschap in 1969 verhuisde naar Sand Point. Tegenwoordig is een verzameling houten gebouwen het enige dat is overgebleven, omringd door een tapijt van roze, wilde bloemen.

Dag 12: De zwaarste baan ter wereld

Als we richting Dutch Harbor varen, zie je Mount Makushin, een stomende vulkaan van bijna 6.000 meter hoog. De populaire tv-show `Deadliest Catch' is hier opgenomen met lokale vissersschepen. Slenter door de stad, bezoek het Museum van de Aleoeten en bekijk de plaatselijke Russisch-Orthodoxe kerk.

Dag 13: Lezingen en ontspanning

Het MS Roald Amundsen vaart vanaf de Aleoeten verder noordwaarts door de Beringzee naar onze volgende stop: St. Paul. De leden van het expeditieteam bereiden je voor op onze aankomende bestemmingen en zet de lezingenreeks voort.

Dag 14: De Galapagos van het Noorden

Dit gebied is een paradijs voor vogelliefhebbers! Hier vind je papegaaiduikers, maar ook de zeldzame drieteenmeeuw met de bijzondere rode poten. De 400 eilandbewoners stammen af van Aleoeten-slaven die in 1780 door Russische pelshandelaren met geweld naar het eiland zijn verhuisd. Tegenwoordig bloeit de zeehondenpopulatie. Ongeveer de helft van 's werelds noordelijke pelsrobbenpopulatie woont in de wateren rondom het eiland.

Dag 15: Onbewoond eiland

Als we aan wal gaan op het zwarte zand- en kiezelstranden van St. Matthew Island, zullen we de enige mensen op het eiland zijn. St. Matthew is sinds 1909 een natuurreservaat en is de thuisbasis van talloze broedende zeevogels, evenals de inheemse St. Matthew eilandmuis en de poolvos.

Dag 16: Op de Beringzee

Geniet van een ontspannen laatste dag aan boord! Neem de tijd aan dek om uit te kijken naar walvissen. Aan boord zal het expeditieteam je reis samenvatten en je kunt met nieuwe vrienden kletsen, of gewoon ontspannen en de wereld aan je voorbij zien varen!

Dag 17: Goudkoorts geschiedenis

In 1898 werd goud ontdekt in Nome, in het nabijgelegen Anvil Creek, en binnen een jaar waren er 10.000 mannen gearriveerd om hun fortuin te zoeken. Onze scheepsexpeditie eindigt in dit kleurrijke goudkoortsstadje. Er is een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Vancouver voor een hotelovernachting.

Dag 18: Einde van de reis

Geniet van de bezienswaardigheden van deze levendige stad of verleng, voordat je naar huis vliegt, je verblijf met een van de verlengopties. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Alaska en Canada - Aleoeteneilanden, beren en de Inside Passage

Prijzen

Prijzen

 • Heb je al een vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel-op-maat aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • 01/08/2020, tourcode AMALA2017, 18 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Transfer van de kade naar de luchthaven in Nome
 • Economy vlucht Nome-Vancouver
 • Transfer luchthaven Vancouver-hotel in Vancouver
 • Hotelovernachting (1x) inclusief ontbijt in Vancouver na afloop van de reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Hurtigruten Premium Comfort (zie tabblad Extra's)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Het vooraf invullen van een medische verklaring is verplicht voor deze reis
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.