Zuid-Amerika

Andeskust jungle tot woestijn 2021 – reisschema 1

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
16 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €4.690 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Kosmopolitische hoofdstad

Breng de nacht door in een centraal gelegen hotel in Panama-Stad. Wandel naar de heuvel Ancón en geniet van het uitzicht op het met wolkenkrabbers omzoomde stadsbeeld en de wijk Casco Antiguo, die een echte mix van architecturale stijlen biedt.

Dag 2: Panamakanaal

Alvorens u aan boord gaat van MS Roald Amundsen, bezoeken we de sluizen en het bezoekerscentrum in Miraflores en leren we hoe enorme schepen door dit wonder van techniek worden gemanoeuvreerd. Geniet van een lunch met uitzicht op de rivier de Chagres voordat we aan boord gaan van speedboten om het kanaal zelf te bevaren. In de wateren van het meer van Gatún kunnen we apen en zelfs krokodillen spotten.

Dag 3: Oversteken van de Evenaar

Ontspan van een dag rust op zee. Neem deel aan lezingen waar onze ervaren docenten hun uitgebreide kennis delen. En ontmoet ons expeditieteam aan dek om zeedieren en zeevogels te spotten. Als we de evenaar oversteken, is het onze traditie om een ceremonie te houden om de zegen van koning Neptunus te vragen. De mogelijkheid bestaat dat hij zelfs in levende lijve verschijnt...

Dag 4: Gemaakt in Montecristi

Manta is een bruisende haven met hoge gebouwen en mooie stranden. U kunt het stadsmuseum bezoeken met artefacten uit de lokale pre-Colombiaanse cultuur, een verzameling Ecuadoraanse kunst en vreemde en prachtige vissersattributen. We raden een excursie aan naar het nabijgelegen Montecristi, waar traditionele Panama strohoeden met de hand worden geweven.

Dag 5: Bananen, kolibries en versteend bos

Dit gebied staat bekend als de bananenhoofdstad van de wereld en wordt omringd door bananenplantages - ongeveer 80% van de bananen in Ecuador wordt verscheept via Puerto Bolivar. Verder aan wal kunt u het Buenaventura-reservaat verkennen, waar u de kans krijgt om kolibries, haviken en parkieten te observeren, of tussen versteende bomen, bloemen en planten in het Versteend Bos van Puyango te wandelen tijdens een van onze optionele excursies.

Dag 6: Metropolis aan de kust

We komen aan in de grootste stad van Ecuador. Kleurrijke favela's bedekken de heuvels met hoge gebouwen langs de Guayas-rivier, rond Malecón 2000, het aantrekkelijke plein aan de rivier.

Dag 7: Vrije tijd op zee

Kijk met andere gasten terug op onze reis tot nu toe in onze comfortabele lounge, verwen uzelf met een spa-behandeling in ons Wellness Center, of neem deel aan interessante lezingen.

Dag 8: Oude Koninkrijken

De volgende haven is Salaverry, het startpunt voor twee optionele excursies. Bezoek Chan Chan ('Sun Sun'), dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, om de ruïnes van modderstenen van het oude Chimú-koninkrijk te bekijken. Of bezoek de Mochican tempels van de Zon en de Maan, waarbij de eerste tempel de grootste adobe piramide in Peru is.

Dag 9: Callao

We meren aan in Callao en reizen naar Lima, de bruisende hoofdstad van Peru. Vanaf Plaza Mayor wandelen we door het UNESCO historisch centrum en bewonderen we de architectuur van de koloniale kathedralen en barokke gebouwen. Of u nu door de ruime parken wandelt of geniet van een culinaire ervaring, u zult begrijpen waarom de stad ooit bekend stond als 'De stad der koningen'.

Dag 10: Ballestas per boot

Vanuit Paracas verkennen we de nabijgelegen onbewoonde Ballestas-eilanden. De kust hier heeft een scala aan dieren in het wild, waaronder zeeleeuwen, schildpadden, dolfijnen, pelikanen en Humboldt-pinguïns. Paracas ligt ook dicht bij de Pisco-vallei, de locatie van de mysterieuze Nazca-lijnen en geoglieven, die u kunt zien tijdens een optionele excursie.

Dag 11: Op zee

Terwijl we verder naar het zuiden varen, kunt u genieten van ons lezingenprogramma, de frisse zoute lucht en alle voorzieningen die het expeditieschip te bieden heeft.

Dag 12: 'De witte stad'

Matarani is een toegangspoort tot Arequipa, een uitzonderlijk mooie stad met vele hectaren aan prachtig aangelegde parken en tuinen en uitzicht op de met sneeuw bedekte El Misti vulkaan. Het historische centrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een schatkamer van indrukwekkende koloniale architectuur, gebouwd met vulkanisch hardsteen, waar Arequipa's andere naam ‘De Witte Stad’ naar verwijst.

Dag 13: Waar het nooit regent

Arica heeft een constant woestijnklimaat en is een van de droogste steden ter wereld. Loop langs stranden, bezoek de San Marcos Kathedraal of bewandel El Morro klif voor uitzicht over de havenstad. Het plaatselijke archeologische museum San Miguel de Azapa bevat artefacten uit de Chinchorro-cultuur en enkele van 's werelds oudste mummies.

Dag 14-15: Op zee

Geniet van twee rustige dagen op zee terwijl we op weg zijn richting het zuiden, naar Valparaíso. Het expeditieteam vat onze reis samen en zet hun lezingenprogramma voort.

Dag 16: Parel van de Stille Oceaan

Onze expeditie eindigt in Valparaíso. Gebouwd op steile hellingen met uitzicht op de oceaan, is de door UNESCO beschermde stad een doolhof van monumenten, kerken, historische kabelbaanliften, kasseien straatjes en mooie pleinen.

N.B.

Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Andeskust

Expeditie van jungle tot woestijn - reisschema 1

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 08/10/2021, tourcode AMSOU2121

Inbegrepen

 • Hotelovernachting (1x) in Panama Stad inclusief ontbijt, voorafgaand aan inscheping
 • Transfer van hotel naar schip in Panama Stad
 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Zie tabblad 'Extra's' over wat het Hurtigruten Premium Comfort inhoudt
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.