Zuid-Amerika

Andeskust van jungle naar woestijn 2020

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
17 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €4.891 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: San José

Na aankomst in de Costa Ricaanse hoofdstad San José wandel je door de straten en ontdek je de neoklassieke grootsheid van deze unieke Midden-Amerikaanse metropool. We raden je aan om meer uit je verblijf te halen door een voorprogramma toe te voegen naar het indrukwekkende Nationaal Park Manuel Antonio.

Dag 2: Caribische kust van Costa Rica

We gaan richting de Caribische kust en maken een boottocht over de kanalen van Tortuguero Nationaal Park, voordat we aan boord gaan van het MS Roald Amundsen of het MS Fram in Puerto Limón, een van de oudste steden van het continent. De haven werd gesticht in 1502 toen Christopher Columbus hier aankwam tijdens zijn ontdekking van de Nieuwe Wereld.

Dag 3: Bocas del Toro

We zetten koers richting Bocas del Toro, een archipel van eilanden, zandbanken en duizenden eilandjes. Bocas zit boordevol huizen van duigen, een ontspannen sfeer en zandstranden. Bocas del Toro, ook wel de Galápagos van het Caribisch gebied genoemd, is ook een van de meest biologisch diverse plaatsen op aarde.

Dag 4: Het Panamakanaal

We betreden het Panamakanaal in de buurt van de stad Colón. Ervaar zelf de sensatie van kanaaltransport en de complexiteit van het sluizensysteem, aangezien ons expeditieschip meer dan 26 meter (85 voet) boven zeeniveau wordt opgetild, van het ene waterlichaam naar het volgende. We varen de Stille Oceaan op nabij de stad Balboa.

Dag 5-6:  Op zee

Breng tijd door op het dek en geniet volledig van de rust van de zeedagen. Luister naar onze ervaren docenten wanneer ze hun uitgebreide kennis delen en ontmoet het Hurtigruten expeditieteam om zeedieren en zeevogels te spotten. Als we de evenaar passeren, moeten we koning Neptunus om goedkeuring vragen en hem aan boord uitnodigen. Doe met ons mee voor een gepaste doop!

Dag 7: Metropool van Ecuador

Welkom in Ecuador! Guayaquil werd gesticht in 1538 en werd al snel de grootste scheepswerf in Zuid-Amerika, en is vaak aangevallen door piraten. Wandel door het historische centrum met parken en koloniale herenhuizen, bezoek het Mercado Artesanal, de grootste artisanale markt in de stad, of loop langs de rivier bij Malecon 2000.

Dag 8: Op zee

Het Hurtigruten expeditieteam vervolgt zijn lezingenprogramma, deelt zijn uitgebreide kennis en ervaringen, evenals een samenvatting van de reis tot nu toe en brengt je op de hoogte van de plannen voor de komende dagen die voor ons liggen.

Dag 9: Tempel van de zon en de maan

De kleine haven van Salaverry is het startpunt voor de optionele excursie naar het historische koninkrijk Chimu (700-1400 N.Chr.). De oude stad Chan Chan (Zon Zon) wordt beschouwd als de grootste citadel gemaakt van modder van de Amerika’s uit de pre-Spaanse tijd en staat vanaf 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 10: Kuststad en bruisende hoofdstad

We zullen aanmeren in de kustplaats Callao, op ongeveer 15 km van het historische Lima, de hoofdstad van Peru. Ontdek de zogenaamde `Stad der Koningen’ en zijn historische kern, Plaza de Armas. Het historisch centrum van Lima kreeg in 1988 de status Werelderfgoed van UNESCO.

Dag 11: De Nazca-lijnen

Paracas is de toegangspoort tot het rustige koloniale stadje Pisco en de vruchtbare kustvallei met de beroemde en mysterieuze Nazca-lijnen en geogliefen. Deze lijnen werden op het oppervlak van de grond gekrast tussen 500 V.Chr. en 500 N.Chr.

Dag 12: Op zee

Dagen op zee betekenen dat je kunt deelnemen aan interessante lezingen van het expeditieteam, de basisprincipes van expeditie fotografie kunt leren kennen en op het dek kunt genieten van de frisse zoute zeelucht terwijl je uitkijkt naar zeedieren. Natuurlijk is er ook genoeg tijd om met mede-ontdekkingsreizigers te kletsen.

Dag 13: Avontuur en archeologie

Arica is het hele jaar door gezegend met een warm klimaat en we zullen hier een volledige dag doorbrengen. Verken de stad, loop over de klif "El Morro" voor een panoramisch uitzicht, bekijk de stranden of bezoek de archeologische vindplaatsen met enkele van 's werelds oudste bekende mummies.

Dag 14-15: Op zee

Geniet van twee rustige dagen op zee terwijl we onze weg naar het zuiden maken richting Valparaíso. Het expeditieteam vat onze reis samen en vervolgt hun lezingenprogramma.

Dag 16: La Serena

La Serena is een van de oudste steden van Chili. De stad is vol van kleurrijke tuinen en prachtige kerken. In het Archeologisch Museum kun je meer te weten komen over de oude Diaguita-cultuur die bloeide in deze provincie nog vóór de Inca-verovering.

Dag 17: Einde van je Hurtigruten expeditie

Onze expeditie eindigt in de prachtige, kleurrijke en poëtische stad Valparaíso. Na het verlaten van het schip, adviseren wij om tijd vrij te maken om door de historische wijk te wandelen of een kabelbaan te nemen naar een van de vele heuveltoppen voor een panorama over de hele stad.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Andeskust - Expeditie van jungle tot woestijn

Met het MS Fram of het MS Roald Amundsen

Prijzen

 

 

 

 

 

 

Reisvoorstel

 • Deze reis boeken? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 03/10/2020, tourcode AMSOU2021, 17 dagen - Met MS Roald Amundsen
 • 08/10/2020, tourcode FRSOU2016,  17 dagen - Met MS Fram

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Hotelovernachting (1x) inclusief ontbijt in San José voorafgaand aan inscheping
 • Transfer hotel San José naar schip in Puerto Limon inclusief excursie en lunch
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Hurtigruten Premium Comfort (zie tabblad Extra's)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.