Antarctica, Falklandeilanden, Zuid-Georgië

Antarctica, Falklandeilanden, Zuid-Georgië 2021

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
23 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €12.190 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Ontdek de geboorteplaats van de Tango

Je expeditie begint met een overnachting in Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van Argentinië. We bieden een optionele stadstour in de middag aan. Breng de avond op je gemak door en ontdek zelf het `Parijs van Zuid-Amerika'.

Dag 2: Tierra del Fuego

De volgende dag vlieg je naar Ushuaia. De vlucht vertrekt vroeg in de ochtend uit Buenos Aires, waardoor je een paar uur de tijd hebt om Ushuaia te verkennen of deel te nemen aan een optionele excursie naar het nationaal park Tierra del Fuego, voordat je aan boord gaat van het MS Fram en we door het schilderachtige Beaglekanaal varen.

Dag 3: Op zee

We steken de open zee over op weg naar de Falklandeilanden. Geniet van onze lezingen en kijk vanaf het dek uit naar wildlife.

Dag 4-5: Waar de natuur nog aan zet is

Op de Falklandeilanden wemelt het van natuurwonderen, en vind je een heldere blauwe lucht, naadloze horizonnen en prachtige witte stranden. Hier grazen de schapen naast enorme kolonies albatrossen en pinguïns, terwijl Caracara’s over je hoofd vliegen en ganzen zich voeden aan de rand van het water. De niet schuwe pinguïns waggelden langs je heen om vervolgens hun weg weer te vervolgen, wat een geweldige fotomomenten geeft! Stanley, de hoofdstad van de eilanden, vormt een prachtig vertrekpunt voor de excursies die we aanbieden. We zullen de hele dag aangemeerd zijn, zodat je genoeg tijd hebt om de stad te voet te verkennen.

Dag 6-7: Op zee

We brengen twee dagen door varend richting het zuiden naar het prachtige Zuid-Georgië. Onderweg kun je deelnemen aan lezingen over de natuur in het gebied, evenals over de walvisvaart en de poolgeschiedenis. Het deskundige expeditieteam is goed op de hoogte van verschillende aspecten in Zuid-Georgië, van geologie tot de paringsrituelen van zeehonden en legendes van Noorse walvisjagers.

Dag 8-10: Zuid-Georgië

Vervolgens verkennen we de unieke schoonheid en onvergelijkbare flora en fauna van Zuid-Georgië. De geschiedenis van het gebied, het ongelooflijke landschap en de diversiteit van het leven maken het een favoriete plek van natuurfotografen. De unieke locatie van Zuid-Georgië binnen het Antarctische ecosysteem - maar buiten het jaarlijkse zee-ijs - maakt het een perfect leefgebied voor tientallen miljoenen broedende pinguïns, zeehonden en zeevogels, en tijdens onze activiteiten kun je dichtbij komen, zonder de dieren te storen. We hopen ook een walvismuseum en het graf van de grote ontdekkingsreiziger Sir Ernest Shackleton te bezoeken.

Dag 11: Op zee

Leer tijdens het varen meer over de wonderen van Antarctica, met name over de geschiedenis, het milieu en de natuur op het continent. Kijk uit naar verschillende soorten albatrossen die ons schip volgen. We varen langs de Straat van Washington en Coronation Island voordat we koers zetten richting Elephanteiland.

Dag 12-20: Pinguïns, IJsbergen en de Zuidpoolcirkel

Antarctica zal een geheel nieuwe ervaring zijn! Als we dichterbij komen, wordt de lucht helderder en kouder, en je zult pinguïns en ijsbergen in het water gaan zien. Dit is echte wildernis, en onze kapitein zal met de natuurlijke elementen samenwerken om de beste route uit te stippelen voor je expeditie cruise. We zullen proberen aan land te gaan op verschillende locaties in de Zuidelijke Shetlandeilanden en op het Antarctische Schiereiland om je de diversiteit van het ongelooflijke landschap en de rijke flora en fauna van deze ongerepte wildernis te laten zien. Tijdens deze speciale reis hopen we de poolcirkel over te steken op 66 °33' zuiderbreedte, ver boven de grens van de meeste cruises naar Antarctica, waardoor we ons veel verder wagen in gebieden die in de winter permanent bevroren en onbevaarbaar zijn. Steeds wanneer zich een kans voordoet, neemt het expeditieteam je mee aan land en maken we tochten per poolcirkelboot om dicht bij de machtige schoonheid van Antarctica te komen. Daarnaast zullen we je optioneel de mogelijkheid geven om te kajakken tussen de ijsbergen, en misschien tenten aan wal op te zetten of onvergetelijke wandelingen te maken om enkele van de mooiste en meest afgelegen plekken op aarde te verkennen.

Dag 21-22: Drake Passage

Op onze weg terug naar de bewoonde wereld, zullen we onze lezingenserie voortzetten en onze ervaringen van Antarctica samenvatten. De reis van het Antarctisch Schiereiland naar Ushuaia aan de zuidpunt van Argentinië is ongeveer 950 km (600 mijl) of bij mooi weer 40 uur vaartijd.

Dag 23: Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld

We zullen in Tierra del Fuego aan land gaan. Je reis eindigt in 's werelds meest zuidelijk gelegen stad, Ushuaia, en je terugreis gaat verder met een vlucht naar het levendige Buenos Aires.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Antarctica, Falklandeilanden, Zuid-Georgia – De Ultieme Expeditie in 2021

Prijzen

Reisvoorstel

 • Heb je al een vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel-op-maat aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • 12/01/2021, tourcode FRANT2101, 23 dagen
 • 02/02/2021, tourcode FRANT2102, 23 dagen
 • 23/02/2021, tourcode FRANT2103, 23 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Hotelovernachting (1x) in Buenos Aires inclusief ontbijt voorafgaand aan de expeditie
 • Transfer hotel naar de luchthaven in Buenos Aires
 • Economy retourvlucht Buenos Aires-Ushuaia
 • Transfers in Ushuaia inclusief een stadstour
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Hurtigruten Premium Comfort (zie tabblad Extra's)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Het vooraf invullen van een medische verklaring is verplicht voor deze reis
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.