Antarctica, Falklandeilanden, Zuid-Georgië

Antarctica, Falklandeilanden, Zuid-Georgië 2020

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
23 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €11.690 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Buenos Aires

Je avontuur begint met een overnachting in Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van Argentinië. We bieden een optionele stadstour in de middag aan. Breng de avond op je gemak door en ontdek zelf het `Parijs van Zuid-Amerika'.

Dag 2: Tierra del Fuego

Je vlucht naar Ushuaia vertrekt 's ochtends vroeg uit Buenos Aires, zodat je de tijd hebt om Ushuaia te verkennen of deel te nemen aan een optionele excursie naar het nationaal park Tierra del Fuego, voordat je aan boord gaat van het MS Fram. 's Avonds varen we door het schilderachtige Beaglekanaal.

Dag 3: Op zee

We steken de open zee over naar de Falklandeilanden. Geniet van onze diepgaande lezingen en kijk vanaf het dek uit naar wildlife.

Dag 4-6: Falklandeilanden

De Falklandeilanden krioelen van natuur en bieden heldere blauwe luchten, uitgestrekte vergezichten en prachtige witte stranden. Hier grazen schapen naast pinguïnkolonies, terwijl Caracara’s over de rivier patrouilleren en ganzen aan de rand van het water staan. Pinguïns waggelen langs je heen om een kijkje te nemen en gaan vervolgens weer hun weg, wat geweldige fotomomenten opleveren! We hopen aan wal te gaan om dit eiland te verkennen, te wandelen of om alle vogels van dichterbij te kunnen zien. Stanley is een uitstekend startpunt voor onze excursies. We zullen de hele dag in de hoofdstad aangemeerd zijn, waardoor je de tijd hebt om het te voet te verkennen, aangezien de meeste winkels en diensten rond de haven zijn geclusterd.

Dag 7-8: Op zee

We brengen twee dagen door varend op zee naar het prachtige Zuid-Georgië. Onderweg kun je deelnemen aan lezingen over de natuur, walvisvangst en poolgeschiedenis van het gebied. Het expeditieteam heeft goede kennis over elk aspect van Zuid-Georgië, van de geologie en de paringsrituelen van zeehonden en de legendes van Noorse walvisjagers.

Dag 9-13: Zuid-Georgië

We verkennen het boeiende ecosysteem en de rijke geschiedenis van Zuid-Georgië. Het gebied staat bekend als de Serengeti van de Zuidelijke Oceaan en is een wereldberoemde locatie voor natuurfotografen. De unieke locatie van Zuid-Georgië binnen het Antarctische ecosysteem - maar buiten de grenzen van zee-ijs - is een ideaal thuis voor tientallen miljoenen broedende pinguïns, zeehonden en zeevogels. Tijdens ons verblijf zie je volwassen zeehonden op het zand rusten terwijl hun pups in en uit het water racen, albatrossen zweven boven je hoofd en pinguïns gegroepeerd met duizenden bij elkaar. Geniet van de aanblik van hangende gletsjers, kliffen en schilderachtige lagunes. Je bezoekt ook een museum, de Noorse zeemanskerk en het graf van ontdekkingsreiziger Sir Ernest Shackleton. Zuid-Georgië biedt ook goede wandelmogelijkheden en een van onze favoriete paden volgt een deel van de route van Shakleton op zijn dappere reis door ruige bergen om hulp te zoeken voor de 22 mannen die op het geïsoleerde Elephanteiland waren achtergelaten.

Dag 14: Richting Antarctica

Terwijl we onze reis hervatten naar Antarctica, kun je meer te weten komen over de wonderen van het diepe zuiden, met de nadruk op de geschiedenis, het milieu en de natuur in de regio. Onder gunstige omstandigheden willen we door de Straat van Washington en langs Coronation Island varen voordat we koers zetten richting Elephanteiland en Antarctica.

Dag 15-20: De mooiste, ongerepte plekken van onze planeet

Antarctica is een unieke plek op aarde! De eerste bewijzen hiervoor zijn pinguïns in het water, of blauwwitte ijsbergen die voorbij drijven. Dit is echte wildernis, en onze kapitein zal met de natuurlijke elementen samenwerken om de beste route uit te stippelen voor je expeditie cruise. Er is geen permanente menselijke bewoning op Antarctica, maar het is de thuisbasis van miljoenen pinguïns en het voedselgebied voor duizenden walvissen. De pinguïns zijn niet bang wanneer ze mensen tegenkomen, en ze zijn misschien net zo nieuwsgierig naar jou als jij naar hen! We zullen proberen aan land te gaan op verschillende locaties in de Zuidelijke Shetlandeilanden en op het Antarctisch Schiereiland en proberen je de diversiteit van de natuur en het landschap van de regio te laten zien. Wanneer de kansen zich voordoet, biedt het expeditieteam optioneel de mogelijkheid om te gaan kajakken, tenten op te zetten aan wal of je mee te nemen op onvergetelijke wandelingen om de mooiste, ongerepte plekken op aarde te verkennen. Elke dag zal anders zijn en zal zorgvuldig worden samengesteld door het expedititieteam, om blijvende herinneringen op te doen.

Dag 21-22: Drake Passage

Op onze weg terug naar de bewoonde wereld, zullen we onze lezingenserie voortzetten en onze ervaringen op Antarctica samenvatten. De reis van het Antarctisch Schiereiland naar Ushuaia aan de zuidpunt van Argentinië is ongeveer 950 km (600 mijl) of bij mooi weer 40 uur vaartijd.

Dag 23: Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld

We gaan in Tierra del Fuego aan land. Je reis eindigt in 's werelds meest zuidelijk gelegen stad, Ushuaia, en je reis terug gaat verder met een vlucht naar Buenos Aires. Als je na het verkennen van Antarctica zin hebt in zon, raden we je aan je reis in Zuid-Amerika te verlengen. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Antarctica, Falklandeilanden, Zuid-Georgia – De Ultieme Expeditie

Prijzen

Reisvoorstel

 • Heb je al een vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel-op-maat aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • 10/11/2020, tourcode FRANT2018, 23 dagen
 • 01/12/2020, tourcode FRANT2019, 23 dagen
 • 22/12/2020, tourcode FRANT2020, 23 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Hotelovernachting (1x) in Buenos Aires incl. ontbijt voorafgaand aan de expeditie
 • Transfer hotel naar de luchthaven in Buenos Aires
 • Economy retourvlucht Buenos Aires-Ushuaia
 • Transfers in Ushuaia inclusief een stadstour
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Hurtigruten Premium Comfort (zie tabblad Extra's)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Het vooraf invullen van een medische verklaring is verplicht voor deze reis
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.