Spitsbergen/Jan Mayen/IJsland

Arctische eilanden Westwaartse route 2021

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
14 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €6.390 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Van 59º N naar 78º N

Uw reis begint met een avondvlucht vanuit Oslo. Als de tijd het toelaat, kunt u genieten van de musea, parken en trendy cafés van de Noorse hoofdstad voordat u naar Longyearbyen in de Spitsbergen-archipel vliegt. Transfer naar uw hotel voor een korte overnachting.

Dag 2: Levendig grensstadje in het hoge Poolgebied

Na de lunch kunt u mee op een excursie om de hoofdstad van Spitsbergen te verkennen, genesteld naast de Isfjord en omgeven door ruige bergen. U zult het een verrassend moderne nederzetting vinden met een kleine en gastvrije internationale gemeenschap met cafés, bars, restaurants, ambachtelijke winkels en zelfs een chocolatier en een microbrouwerij. Inscheping aan boord van MS Fram.

Dag 3-6: Nationaal Park Noordwest Spitsbergen

De zomer in de Spitsbergen-archipel is de tijd dat ijsberen langs het drijvende ijs trekken op jacht naar zeehonden. Met een beetje geluk hopen we één of meer van deze indrukwekkende roofdieren in het nationale park te spotten. Afhankelijk van de beweging en dikte van het zee-ijs, kunnen we de machtige gletsjers van Kongsfjord bezoeken en ijsbergen zien die in de zee afkalven. We kunnen ook een stop maken op Ny-Ålesund, een voormalig mijnstadje dat nu is omgevormd tot een internationaal wetenschappelijk centrum.

Dag 7: Ontspannen dag op zee

Geniet van een ontspannende dag op zee met lezingen aan boord terwijl we koers zetten richting Jan Mayen. Ons expeditieteam houdt lezingen en workshops om hun kennis en ervaring te delen om uw ervaring van uw reis de komende dagen nog beter te maken.

Dag 8: Jan Mayen

Het Noorse eiland Jan Mayen heeft twee gebieden. Het noorden wordt gedomineerd door de met ijs bedekte Beerenberg, de meest noordelijk gelegen actieve vulkaan ter wereld. Het zuiden is vlakker en niet met ijs bedekt. Hier wonen 30 mensen bij een weerstation. Het eiland is een broedplaats voor een groot aantal zeevogels, zoals stormvogels, alken en zeekoeten. Bezoeken aan Jan Mayen zijn uiterst zeldzaam en Hurtigruten is één van de weinige maatschappijen die aan mag meren op dit Arctische eiland!

Dag 9: Op zee

Dagen op zee zijn een gelegenheid om tot rust te komen en naar de golven te kijken of om een lezing van het expeditieteam bij te wonen.

Dag 10: Akureyri

Welkom bij de grootste gemeenschap van IJsland buiten Reykjavík. Geniet van comfortabele cafés, restaurants en chique kunstgalerijen, verschillende interessante musea, verschillende kerken en de botanische tuinen die tijdens uw bezoek in volle bloei zullen zijn. Akureyri ligt ook dichtbij een aantal natuurschatten, zoals het meer Mývatn en de Goðafoss-waterval.

Dag 11: Stap over de Poolcirkel

De poolcirkel loopt momenteel door het groene en met gras begroeide IJslandse eiland Grimsey en u krijgt de kans om over deze geografische lijn te stappen. De Noord-Atlantische stroom brengt hier warm water uit de Golf van Mexico en creëert een mild klimaat op het eiland, dat populair is bij broedende zeevogels zoals alken en noordse sterns.

Dag 12: Ten westen van de Westfjorden

Patreksfjördur is een charmante nederzetting aan de westkust van IJsland met ongeveer 660 inwoners. Dit pittoreske fjord biedt bij mooi weer schilderachtige wandelpaden. Patreksfjördur ligt ook dicht bij de spectaculaire waterval van Dynjandi en bij Látrabjarg, een bekende plek voor vogelaars.

Dag 13: Welkom op Sagaland

Het vriendelijke stadje Stykkishólmur heeft mooie en goed bewaarde oude huizen in het stadscentrum en is omgeven door een prachtig landschap. Geniet van het verkennen van de interessante musea van de stad of neem deel aan optionele excursies om de iconische locaties van het Snæfellsnes schiereiland te zien, zoals de Lóndrangar basaltkliffen of de zwarte zandstranden van Djúpalónssandur.

Dag 14: Einde van uw avontuur

Onze ontdekkingsreis eindigt in Reykjavik. De naam van de hoofdstad van IJsland betekent ‘Rookbaai’, vanwege de stoomkolommen die opstijgen uit de vele warmwaterbronnen in het gebied. Als u de tijd hebt, is het de moeite waard om een naprogramma te boeken om de omliggende geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden te verkennen. Onze reisspecialisten informeren u graag over de verlengmogelijkheden.

N.B.

Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Spitsbergen, Jan Mayen & IJsland

Ontdekkingsreis Arctische eilanden - Westwaartse route

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 05/07/2021, tourcode FRICE2114

Inbegrepen

 • Economy vlucht Oslo-Longyearbyen inclusief belastingen
 • Alle genoemde transfers in Longyearbyen inclusief excursie
 • Hotelovernachting (1x) in Longyearbyen inclusief ontbijt en lunch voorafgaand aan inscheping
 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Zie tabblad 'Extra's' over wat het Hurtigruten Premium Comfort inhoudt
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.