Noorwegen

Arctische zomer expeditie 2021

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
15 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €3.699 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Ga mee op avontuur!

Vandaag verlaat u de op één na grootste stad van Duitsland richting het noorden om de geweldige kustlijn van Noorwegen te verkennen. Bereid u voor op kristalheldere fjorden, bergen die vanuit de zee naar de hemel reiken en watervallen die in ongelooflijk diepe afgronden storten. Terwijl we over de Noordzee varen, kunt u uw expeditieschip leren kennen. Bekijk het wetenschapscentrum, de sauna en bubbelbaden. 's Nachts houden we een technische stop in Cuxhaven.

Dag 2: Naar de Noorse kust

Geniet van nog een idyllische dag op zee op weg naar de Noorse kustlijn. Maak kennis met het expeditieteam en woon lezingen bij waarin hun uitgebreide kennis wordt gedeeld om u zo te informeren over wat u kunt zien, hoe u het kunt zien en hoe u optimaal van deze expeditie cruise kunt genieten.

Dag 3: Prachtig Bergen

's Ochtends zien we in de verte de Noorse kustlijn. Kleine eilanden en bergen komen dichterbij. Uiteindelijk verlaten we de Noordzee en varen we naar kalmere zeestraten en fjorden. Na de lunch bereiken we Bergen, misschien wel de mooiste stad van Noorwegen en een ideale plek om te voet te verkennen. Bezoek een van de vele terrasjes en restaurants, proef verse garnalen op de vismarkt of bezoek een café en bestel een lokaal Hansa biertje. Terug aan boord varen we richting het noorden langs de Hjeltefjord.

Dag 4: Van rozen tot kabeljauw

Vandaag meren we aan bij de 'Stad van Rozen' in Noorwegen - Molde. Molde is de thuisbasis van één van de grootste folklore musea van Noorwegen, Romsdalsmuseet, opgericht in 1912. Regionale volkskunst en -design worden tentoongesteld samen met goed bewaarde historische gebouwen en interieurs. Vandaag kunt u een excursie maken over land langs de beroemde Atlantische weg, een erkende Nationale Landschapsroute en een van de meest bezochte toeristische bestemmingen van Noorwegen. Uw roadtrip eindigt in Kristiansund, waar u weer aan boord gaat van het schip.

Dag 5: De beroemde Torghatten

Brønnøysund is een aantrekkelijke stad met 5.000 inwoners gelegen op een smal schiereiland omringd door eilanden en water. U bevindt zich nu halverwege de lange kustlijn van Noorwegen. Zin in een wandeling? Ga met lokale gidsen en het expeditieteam mee op een avontuurlijke wandeling op Torghatten, de nabijgelegen beroemde berg met een enorme opening in het midden. Bij het verlaten van Brønnøysund varen we langs de kust van Helgeland - langs het Zeven Zusters gebergte.

Dag 6: De Lofoten-eilanden

De Lofoten-eilanden zijn adembenemend. De onvergelijkbare schoonheid van spectaculaire pieken, beschutte baaien en ongerepte stranden is wereldberoemd. 's Ochtends meren we aan bij het idyllische dorpje Reine. Schilderachtige vissershutten tegen een achtergrond van granieten bergtoppen die uit de zee steken, maken Reine tot een van de meest gefotografeerde landschappen in Noorwegen. Ga met ons mee op excursie om het kleine traditionele vissersdorpje Å te verkennen. In de middag varen we de fantastische Trollfjord in, met pieken die zo'n 1200 meter boven de zeespiegel stijgen, in een smalle doorgang die diep en spectaculair het hart van het eiland doorsnijdt.

Dag 7: Toegangspoort tot het Noordpoolgebied

Op zoek naar Arctisch avontuur? Tromsø is de plek om het te vinden. Gelegen ver boven de poolcirkel wordt het tijdens het hoogtepunt van de zomer nooit donker en bruist de stad 24 uur per dag met activiteiten. De Middernachtzon schijnt hier van 20 mei tot 22 juli. Tromsø is ook rijk aan geschiedenis en cultuur. Dit was het startpunt voor veel Poolexpedities en de eerste haven van ontdekkingsreizigers die terugkeerden naar de bewoonde wereld. Tegenwoordig wordt de stad het Parijs van het noorden genoemd vanwege de culturele diversiteit.

Dag 8: Noordelijkste puntje van Europa

Vandaag komen we aan in het kleine vissersdorpje Honningsvåg. Dit is het keerpunt van onze noordwaartse reis en de toegangspoort tot de spectaculaire Noordkaap. U kunt uw dag beginnen met een toeristische busrit vanuit Honningsvåg, langs kleine baaien en kleine dorpjes, en over een bergplateau, voordat u aankomt bij de Noordkaap. Op 71°10'21'NB ligt de Noordkaap op slechts 2.100 km afstand van de geografische noordpool. Sta op de klif bij het iconische wereldbolmonument ​​en kijk uit over de Barentszzee. De Noordkaap is zondemeer een geweldige plek om prachtige foto's te maken.

Dag 9: Verborgen parels langs de Noorse kust

Vandaag meren we aan in Finnsnes. Net over de brug ligt het eiland Senja, vaak 'het sprookjeseiland' genoemd, vanwege de magische toverspreuk die de schilderachtige schoonheid op bezoekers werpt. U kunt een busreis maken naar de randen van het eiland langs de Nationale Toeristenroute. U kunt ook deelnemen aan een van onze andere optionele excursies. Senja staat bekend om zijn gevarieerde landschap en wordt ‘Klein Noorwegen’ genoemd. Na het verlaten van Senja, vaart het schip langs het prachtige eiland Dyrøy en Andørja, alvorens de Straat van Tjeldsund binnen te varen op onze reis zuidwaarts.

Dag 10: Tussen de Poolcirkel en de Lofoten

Omringd door zee en fjord, verschuift het licht in Bodø constant met de wind en het weer. De lucht wordt hier in de zomer nooit helemaal donker. Bodø is de hoofdstad van Nordland en ligt net ten noorden van de poolcirkel aan de rand van zowel zee als platteland. De kleine stad staat bekend om zijn gastvrijheid en biedt onderdak aan een van de meest levendige studentengemeenschappen van Noorwegen. Met de sterkste getijdenstroom ter wereld, met watersnelheden tot 22 knopen, ligt Saltstraumen net ten zuidoosten van Bodø.

Dag 11: De Viking-stad

Vandaag komen we aan in Trondheim, dat gedurende 200 jaar de hoofdstad van Noorwegen was. De stad staat bekend om zijn rijke multiculturele leven - en zou de meeste restaurants en cafés per hoofd van de bevolking in Noorwegen hebben. De oude houten gebouwen, de middeleeuwse stenen muren en elegante botanische tuinen creëren een prachtige, bijna mystieke sfeer. Na het verlaten van Trondheim passeren we het eiland Munkholmen, waar executies plaatsvonden tijdens het Vikingtijdperk.

Dag 12: Fjorden geflankeerd door Alpentoppen

Bereid u voor op de wow-factor! Vandaag varen we de Hjørundfjord in. Dit natuurwonder onderscheidt zich van andere populaire fjorden in zijn afgelegen grandeur - ver van de gebaande toeristenpaden. Hjørundfjord wordt beschouwd als een van de zuiverste en mooiste fjorden in Noorwegen. De fjord wordt omringd door de Sunnmøre Alpen, met pieken die vanuit de zee opstijgen tot 1.700 meter hoog. MS Maud arriveert in de middag in Ålesund. Deze stad is een genot om te bezoeken. Ålesund staat bekend om zijn prachtige Art Nouveau-architectuur.

Dag 13: De stad van natuurlijke hoogtes

Stavanger is gebouwd op de rijkdom van de Noorse olie-industrie en stelt niet teleur. Stavanger staat bekend om zijn internationale sfeer, creatieve keuken en levendige culturele scene. Wandel door het kleurrijke Øvre Holmgate en stop bij een van de vele terrasjes, cafés en unieke boetiekjes. De waterkant van Stavanger herbergt in de zomer verschillende biertuinen, waar u mensen en boten voorbij kunt zien gaan.

Dag 14: Op zee

Vandaag steken we de Noordzee over op onze weg terug naar Hamburg. Misschien wilt u de dag doorbrengen met het bewerken van uw foto's, uzelf nog een keer onderdompelen in het bubbelbad of gewoon ontspannen in de comfortabele explorer-lounge van het schip. U kunt ook het expeditieteam vergezellen terwijl ze de hoogtepunten van uw geweldige zomer expeditie cruise langs de Noorse kustlijn bespreken.

Dag 15: Terug in Hamburg

's Ochtends vroeg keren we weer terug in Hamburg en volgt na het ontbijt de ontscheping.

Kosteloze excursies, vooraf te reserveren

Bij deze reis worden een aantal excursies kosteloos aangeboden, echter u dient vooraf aan te geven voor welke excursies u zich wilt aanmelden! Gelieve contact op te nemen met onze reisspecialisten om één of meerdere van onderstaande excursies te reserveren zodat u verzekerd bent van deelname aan de gewenste excursie.

 

 • Dag 3: Met de kabelbaan Fløibanen naar de top van de berg Fløien in Bergen
 • Dag 4: Molde en Kristiansund - Schiderachtige busrit over de Atlantische weg
 • Dag 5: Brønnøysund - Hiking tocht naar Torghatten
 • Dag 6: Reine en Svolvær - Bezoek aan het plaatsje Å
 • Dag 7: Tromsø - Bezoek aan het Polaria Arctic experience centre
 • Dag 8: Honningsvåg - Bezoek aan de Noordkaap
 • Dag 9: Senja - Busrit over de Nationale weg
 • Dag 11: Trondheim - Bezoek aan de Nidaros Kathedraal
 • Dag 12: Hjørundfjord en Ålesund - Concert in een lokale kerk
 • Dag 13: Stavanger - Bezoek aan het Noorse Petroleum Museum

Optionele excursies (tegen betaling), vooraf te reserveren

Voor iedere Hurtigruten expeditiereis is een optioneel excursieprogramma beschikbaar, welke ca. 6 maanden voor vertrek bekend wordt gemaakt. U kunt deze excursies (tegen betaling) bij boeken. Zodra het optionele excursieprogramma beschikbaar is zullen wij de reiziger informeren over de mogelijkheid extra optionele excursies bij te boeken.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Noorwegen

Arctische Zomer Expeditie met MS Otto Sverdrup vanaf Hamburg

Vertrek

 • 06/04/2021, tourcode OSNOR2122SU
 • 20/04/2021, tourcode OSNOR2122SU
 • 04/05/2021, tourcode OSNOR2122SU
 • 18/05/2021, tourcode OSNOR2122SU
 • 01/06/2021, tourcode OSNOR2122SU
 • 15/06/2021, tourcode OSNOR2122SU
 • 29/06/2021, tourcode OSNOR2122SU
 • 13/07/2021, tourcode OSNOR2122SU
 • 27/07/2021, tourcode OSNOR2122SU
 • 10/08/2021, tourcode OSNOR2122SU
 • 24/08/2021, tourcode OSNOR2122SU
 • 07/09/2021, tourcode OSNOR2122SU
 • 21/09/2021, tourcode OSNOR2122SU

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op de internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra's

 • Bij iedere Hurtigruten expeditiereis worden kosteloos een aantal excursies aangeboden. U dient zich wel vooraf aan te melden voor de gewenste excursie(s) om zeker te zijn van deelname. Het aanmelden voor deze excursie(s) kan via Norske Noorwegen Reizen. Zie tabblad "Extra's" om te zien welke kosteloze excursies van toepassing zijn voor deze reis.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Deze reis is onderdeel van het Hurtigruten expeditieprogramma. Voor deze reis is het enige toegestane reisdocument een geldig paspoort.
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.