Noorwegen

Arctische zomer expeditie 2021

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
15 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €4.899 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Ga mee op avontuur!

Vandaag verlaat u de op een na grootste stad van Duitsland richting het noorden om de geweldige kustlijn van Noorwegen te verkennen. Bereid u voor op eeuwig daglicht, kristalheldere fjorden, bergen die vanuit de zee naar de hemel reiken en watervallen die in ongelooflijk diepe afgronden storten. Terwijl we over de Noordzee varen, kunt u uw expeditieschip leren kennen. Bekijk het Wetenschapscentrum, de sauna en bubbelbaden, relax in een comfortabele stoel in de Explorer-lounge, zoek een tafel bij het raam in het restaurant van het schip of zoek een goede plek op het dek om de fantastische kustlijn van Noorwegen te bekijken. 's Nachts houden we een technische stop in Cuxhaven.

Dag 2: Naar de Noorse kust

Geniet van nog een idyllische dag op zee op weg naar de Noorse kustlijn. Maak kennis met het expeditieteam, een deskundige bemanning van avonturiers die u voorbereiden op de expeditie cruise Noorwegen die voor ons ligt. Luister mee terwijl deze bekwame ontdekkingsreizigers hun uitgebreide kennis delen om u te informeren over wat u kunt zien, hoe u het kunt zien en hoe u optimaal van uw expeditie cruise Noorwegen kunt genieten. Dit is ook een goed moment om te genieten van een drankje aan dek, te genieten in het bubbelbad of een gezellig hoekje te vinden om te ontspannen met een goed boek.

Dag 3: Prachtig Bergen

's Ochtends zien we in de verte de Noorse kustlijn. Kleine eilanden en bergen komen dichterbij. Uiteindelijk verlaten we de Noordzee en varen we naar kalmere zeestraten en fjorden. Na de lunch bereiken we Bergen, misschien wel de mooiste stad van Noorwegen en een ideale plek om te voet te verkennen. Bergen werd gesticht in 1070 en heeft veel van zijn lokale karakter, charme en historie behouden. Het was ooit een belangrijke haven in de middeleeuwse Hanzeverbond. Ervaar dit erfgoed in de historische UNESCO-beschermde Bryggen. Dwaal over haar kleurrijke houten steigers die dateren uit de 14e eeuw. Vandaag kunt u een ritje met de kabelbaan maken naar de top van de berg Fløyen. De kabelbaan Fløibanen brengt u in slechts zes minuten naar de top. Geniet van een fantastisch uitzicht over Bergen - gelegen tussen zeven bergen en de zee. U kunt ook een van de vele gemakkelijke paden volgen door het omliggende berglandschap. Wandel terug door de vele smalle steegjes ('smau' genoemd) en geplaveide straten langs charmante houten huizen uit de 18e eeuw. Bezoek een van de vele terrasjes en restaurants, proef verse garnalen op de vismarkt of bezoek een café en bestel een lokaal Hansa biertje. Terug aan boord varen we richting het noorden langs de Hjeltefjord, een route die ooit door Vikingen werd gebruikt op hun reis naar het westen. Breng de rest van de avond ontspannen door met het voorbereiden van de avontuurlijke dagen die voor u liggen.

Dag 4: Van rozen tot kabeljauw

Vandaag meren we aan bij de 'Stad van Rozen' in Noorwegen - Molde. Als u het geluk heeft om deze stad te bezoeken tijdens het jaarlijkse zomer-jazzfestival, wilt u wellicht een van de vele concerten bijwonen van artiesten van wereldklasse. Molde is ook de thuisbasis van een van de grootste folklore musea van Noorwegen, Romsdalsmuseet, opgericht in 1912. Regionale volkskunst en -design worden tentoongesteld samen met goed bewaarde historische gebouwen en interieurs. Misschien wilt u het schilderachtige uitzichtpunt van de stad bezoeken, Varden, voor fantastische vergezichten over Molde, de omliggende fjord en in de verte eilanden en de Romsdal-Alpen. Vandaag kunt u een excursie maken over land langs de beroemde Atlantische weg, een erkende Nationale Landschapsroute en een van de meest bezochte toeristische bestemmingen van Noorwegen. Wanneer u er bent begrijpt u waarom. De weg overspant in totaal acht bruggen over open zee en langs schilderachtige landschappen. Uw roadtrip eindigt in Kristiansund, waar u weer aan boord gaat van het schip. Kristiansund ligt op vier zee-eilanden in de Noorse zee. De locatie heeft de stad historisch gezien voorzien van welvarende bestaansmiddelen ​​in de visserij-, scheepsbouw- en olie-industrie. Dat is een zichtbaar feit. Kristiansund staat ook bekend als de 'gedroogde kabeljauwhoofdstad' van Noorwegen vanwege de historische export van gezouten gedroogde vis. Het is de moeite waard om langs de waterkant van deze interessante kleine Atlantische stad te wandelen, langs oude bootwerven en jachthavens, om te zien wat u kunt ontdekken.

Dag 5: De beroemde Torghatten

Brønnøysund is een aantrekkelijke stad met 5.000 inwoners gelegen op een smal schiereiland omringd door eilanden en water. U bevindt zich nu halverwege de lange kustlijn van Noorwegen. Zin in een wandeling? Ga met lokale gidsen en het expeditieteam mee op een avontuurlijke wandeling op Torghatten, de nabijgelegen beroemde berg met een enorme opening in het midden. Brønnøysund is ook de toegangspoort tot het eiland Vega - UNESCO-Werelderfgoed. Neem deel aan een optionele excursie naar Vega, die de UNESCO-status heeft gekregen vanwege de manier waarop de gemeenschap zijn eeuwenoude, duurzame manier van leven laat zien. Eilanders floreerden al meer dan 1000 jaar op deze afgelegen locatie op basis van de unieke en inmiddels verouderde traditie van eiderkweek. Bij het verlaten van Brønnøysund varen we langs de kust van Helgeland - langs het Zeven Zusters gebergte. Volgens de legende werden zeven mooie trollenzusters bij zonsopgang verrast en in steen veranderd, waardoor deze zeven prachtige pieken ontstonden. 's Avonds varen we langs het kleine eilandje Vikingen, die door de poolcirkel wordt doorkruist. We zijn nu het land van Middernachtzon binnengegaan, waar de zon hartje zomer 24 uur per dag zichtbaar is.

Dag 6: De Lofoten-eilanden

De Lofoten-eilanden zijn adembenemend. De onvergelijkbare schoonheid van spectaculaire pieken, beschutte baaien en ongerepte stranden is wereldberoemd. De Lofoten staat bekend om zijn uitstekende vismogelijkheden, pittoreske dorpjes en zelfs surfen op wereldniveau (bij Unstad). U zult uw eerste zicht op de Lofoten nooit meer vergeten, als u de massieve muur van bergen ziet oprijzen uit de zee. 's Ochtends meren we aan bij het idyllische dorpje Reine - de perfecte plek om uw verkenning van de regio te beginnen. Schilderachtige vissershutten tegen een achtergrond van granieten bergtoppen die uit de zee steken, maken Reine tot een van de meest gefotografeerde landschappen in Noorwegen. Ga met ons mee op excursie om het kleine traditionele vissersdorpje Å te verkennen. Hier kunt u het Noorse Vissersdorpmuseum bezoeken en vervolgens een wandeling maken langs kleurrijke oude huizen in dit dorp om een beeld te krijgen van het dagelijkse leven in een Lofoten-vissersplaats gedurende de afgelopen 250 jaar. Wilt u meer? U kunt deelnemen aan vele andere optionele excursies op de Lofoten. Nadat we Reine hebben verlaten, varen we langs de Lofoten-muur naar Svolvær aan de Vestfjord. De nabijheid van Svolvær tot de vele prachtige bezienswaardigheden van de Lofoten biedt gemakkelijke toegang tot spannende activiteiten. In de middag varen we de fantastische Trollfjord in, met pieken die zo'n 1200 meter boven de zeespiegel stijgen, in een smalle doorgang die diep en spectaculair het hart van het eiland doorsnijdt. We navigeren voorzichtig en zo dicht langs de bergmuren dat u ze bijna denkt aan te kunnen raken.

Dag 7: Toegangspoort tot het Noordpoolgebied

Op zoek naar Arctisch avontuur? Tromsø is de plek om het te vinden. Gelegen ver boven de poolcirkel wordt het tijdens het hoogtepunt van de zomer nooit donker en bruist de stad 24 uur per dag met activiteiten. De Middernachtzon schijnt hier van 20 mei tot 22 juli. Tromsø is ook rijk aan geschiedenis en cultuur. Dit was het startpunt voor veel Poolexpedities en de eerste haven van ontdekkingsreizigers die terugkeerden naar de bewoonde wereld. Tegenwoordig wordt de stad het Parijs van het noorden genoemd vanwege de culturele diversiteit. Het is de thuisbasis van zowel de meest noordelijk gelegen universiteit ter wereld als de 2e meest noordelijk gelegen brouwerij en staat bekend om geweldige restaurants die gespecialiseerd zijn in verse regionale producten. De attracties van Tromsø zijn onder andere een fantastisch uitzicht, historie, cultuur en gedurfde architectuur. De IJszeekathedraal is een mijlpaal en een hoogtepunt in de stad met een enorm glas-in-loodraam. U kunt ook met de Fjellheisen-kabelbaan de top van een 424 m hoge berg bereiken. De bergtop biedt een adembenemend uitzicht op de stad, de bergen en de fjorden. Vergeet niet om zonnebrandcrème mee te nemen.

Dag 8: Noordelijkste puntje van Europa

Vandaag komen we aan in het kleine vissersdorpje Honningsvåg. Dit is het keerpunt van onze noordwaartse reis en de toegangspoort tot de spectaculaire Noordkaap. U kunt uw dag beginnen met een toeristische busrit vanuit Honningsvåg, langs kleine baaien en kleine dorpjes, en over een bergplateau, voordat u aankomt bij de Noordkaap. Op 71°10'21'NB ligt de Noordkaap op slechts 2.100 km afstand van de geografische noordpool. Sta op de klif bij het iconische wereldbolmonument ​​en kijk uit over de Barentszzee. Alleen Svalbard scheidt u van de Noordpool. Het uitzicht hier geeft u het gevoel dat u aan de rand van de wereld staat. U bevindt zich op het noordelijkste puntje van het Europese continent. De Noordkaap is zondemeer een geweldige plek om prachtige foto's te maken. Er zal genoeg tijd zijn om de Noordkaaphal te bezoeken om te genieten van een korte film over het Noordkaapplateau, en u vindt hier verschillende exposities voor bezoekers. Terug in Honningsvåg kunt u slenteren langs charmante huizen, leuke winkels en een kerk; het enige gebouw dat hier aan het einde van de Tweede Wereldoorlog nog stond.

Dag 9: Verborgen parels langs de Noorse kust

Vandaag meren we aan in Finnsnes. Net over de brug ligt het eiland Senja, vaak 'het sprookjeseiland' genoemd, vanwege de magische toverspreuk die de schilderachtige schoonheid op bezoekers werpt. U kunt een busreis maken naar de randen van het eiland langs de Nationale Toeristenroute. U kunt ook deelnemen aan een van onze andere optionele excursies. Senja staat bekend om zijn gevarieerde landschap en wordt ‘Klein Noorwegen’ genoemd. De rand van het eiland wordt gekenmerkt door steile bergen die rechtstreeks de zee induiken, beschutte baaien en prachtige zandstranden. Zuid-Senja onderscheidt zich door een rotsachtige kustlijn en dennenbossen en is de thuisbasis van het Ånderdalen Nationaal Park. De oostkant van Senja heeft een zachter landschap met glooiende heuvels en berkenbossen. Senja is het op een na grootste eiland van Noorwegen en heeft een bevolking van bijna 8000 inwoners. Natuurlijk wordt de werkgelegenheid gedomineerd door visserij en aquacultuur. Traditioneel worden hier veel witvissen als kabeljauw en koolvis gevangen, en zalm wordt gekweekt. Na het verlaten van Senja, vaart het schip langs het prachtige eiland Dyrøy en Andørja, alvorens de Straat van Tjeldsund binnen te varen op onze reis zuidwaarts.

Dag 10: Tussen de Poolcirkel en de Lofoten

Omringd door zee en fjord, verschuift het licht in Bodø constant met de wind en het weer. De lucht wordt hier in de zomer nooit helemaal donker. Bodø is de hoofdstad van Nordland en ligt net ten noorden van de poolcirkel aan de rand van zowel zee als platteland. De kleine stad staat bekend om zijn gastvrijheid en biedt onderdak aan een van de meest levendige studentengemeenschappen van Noorwegen. Met de sterkste getijdenstroom ter wereld, met watersnelheden tot 22 knopen, ligt Saltstraumen net ten zuidoosten van Bodø. Sommigen zeggen dat Jules Verne werd geïnspireerd door Saltstraumen bij het schrijven van "Twenty Thousand Leagues Under the Sea". Wilt u dit wonder van moeder natuur zien? Neem deel aan een optionele excursie om Saltstraumen te bezoeken. Ook bestaat de mogelijkheid om mee te gaan op een begeleide wandeling in Bodø, waarbij u meer leert over de geologie, de lokale geschiedenis en de afhankelijkheid van de zee.

Dag 11: De Viking-stad

Vandaag komen we aan in Trondheim, dat gedurende 200 jaar de hoofdstad van Noorwegen was, gesticht in 997 door de Viking koning Olav Tryggvason. Trondheim is een fascinerende stad om te verkennen. U kunt mee op een rondleiding door de prachtige kathedraal van Nidaros, het graf van St. Olav (Tryggvason), de patroonheilige van Noorwegen. Nidaros is de enige gotische kathedraal van het land en was in de middeleeuwen de belangrijkste bedevaartplaats van Noord-Europa. Het is rijk aan architectonische details en intrigerende middeleeuwse beelden. Bent u graag actief? Doe mee met een van de vele leuke optionele zomerexcursies, zoals kajakken door het stadscentrum over de rivier de Nid, of fietsen naar interessante bezienswaardigheden zoals de oude stadsbrug en de charmante wijk Bakklandet. Trondheim staat bekend om zijn rijke multiculturele leven - en zou de meeste restaurants en cafés per hoofd van de bevolking in Noorwegen hebben. Er is genoeg te zien als u door deze historische stad dwaalt. De oude houten gebouwen, de middeleeuwse stenen muren en elegante botanische tuinen creëren een prachtige, bijna mystieke sfeer. Na het verlaten van Trondheim passeren we het eiland Munkholmen, waar executies plaatsvonden tijdens het Vikingtijdperk. Op het eiland hebben ook een fort, gevangenis en klooster gestaan. Een populair Noors alcoholvrij bier is vernoemd naar Munkholmen. Het is een populaire bestemming in de zomer.

Dag 12: Fjorden geflankeerd door Alpentoppen

Bereid u voor op de wow-factor! Vandaag varen we de Hjørundfjord in. Dit natuurwonder onderscheidt zich van andere populaire fjorden in zijn afgelegen grandeur - ver van de gebaande toeristenpaden. Hjørundfjord wordt beschouwd als een van de zuiverste en mooiste fjorden in Noorwegen. De fjord wordt omringd door de Sunnmøre Alpen, met pieken die vanuit de zee opstijgen tot 1.700 meter hoog. Door de steile bergen is het land hier niet gecultiveerd. Toch houden een paar kleine boerderijen zich vast aan de bergwanden en zijn er enkele kleine dorpjes langs de kustlijn. Sæbø is een van hen. We gaan voor anker in de buurt van het plaatsje Sæbø en een lokale tenderboot brengt u aan wal. U bent uitgenodigd voor een concert in de plaatselijke kerk, omringd door fantastisch mooie landschappen. U kunt ook deelnemen aan optionele excursies om andere dorpen langs de Hjørundfjord te verkennen, wandeltochten maken en kajakken. U kunt ook deelnemen aan een schilderachtige excursie naar het UNESCO-Werelderfgoed Geirangerfjord en de beroemde Trollstigen-weg (de ladder van de trol). Deze excursie eindigt in Ålesund, waar u weer aan boord gaat van het schip. MS Maud arriveert in de middag in Ålesund. Deze stad is een genot om te bezoeken. Ålesund staat bekend om zijn prachtige Art Nouveau-architectuur, vanwege een verwoestende brand die een groot deel van de stad in 1904 heeft verwoest. De hele stad werd vervolgens herbouwd in de modieuze stijl van die tijd, Art Nouveau. Geniet in de middag van een wandeling door de geplaveide straten van deze charmante Noord-Atlantische stad.

Dag 13: De stad van natuurlijke hoogtes

Stavanger is gebouwd op de rijkdom van de Noorse olie-industrie en stelt niet teleur. Stavanger staat op de radar van bijna elke bezoeker van Noorwegen. Het is het startpunt van het verkennen van beroemde hoogtepunten als de beroemde Preikestølen, wat door Lonely Planet 'het meest adembenemende uitzichtpunt' wordt genoemd, en Kjerag, het 1.100 m hoge bergplateau met een gigantisch rotsblok ertussen geklemd. Optionele activiteiten hier zijn wandelen naar de top van Preikestølen of varen met het schip door de indrukwekkende Lysefjord onder het uitzichtpunt door. Lysefjord betekent 'lichte fjord' en dankt zijn naam aan omliggende granietpieken die tot 1000 m hoog zijn. Dan is er de stad zelf. Stavanger staat bekend om zijn internationale sfeer, creatieve keuken en levendige culturele scene. Wandel door het kleurrijke Øvre Holmgate en stop bij een van de vele terrasjes, cafés en unieke boetiekjes. De waterkant van Stavanger herbergt in de zomer verschillende biertuinen, waar u mensen en boten voorbij kunt zien gaan. De trotse geschiedenis van de stad is ook nooit ver van het zicht verwijderd. Het oude Stavanger is Europa's best bewaarde houten nederzetting die dateert uit 1700. De prachtige kathedraal is de oudste van Noorwegen, daterend uit het begin van de 12e eeuw. Stavanger is ook de olie- en energiehoofdstad van Europa. Breng een bezoek aan het bekende oliemuseum. Leer meer over de belangrijke oliegeschiedenis van Noorwegen met een interactieve tentoonstelling, en als u durft, probeer dan met een ontsnappingsglijbaan van een offshore olie- en gasplatform naar beneden te glijden.

Dag 14: Op zee

Vandaag steken we de Noordzee over op onze weg terug naar Hamburg. Misschien wilt u de dag doorbrengen met het bewerken van uw foto's, uzelf nog een keer onderdompelen in het bubbelbad of gewoon ontspannen in de comfortabele explorer-lounge van het schip. U kunt ook het expeditieteam vergezellen terwijl ze de hoogtepunten van uw geweldige zomer expeditie cruise Noorwegen langs de Noorse kustlijn bespreken.

Dag 15: Terug in Hamburg

's Ochtends om 10:00 uur keren we weer terug in Hamburg en volgt de ontscheping.

Kosteloze excursies, vooraf te reserveren

Bij deze reis worden een aantal excursies kosteloos aangeboden, echter u dient vooraf aan te geven voor welke excursies u zich wilt aanmelden! Gelieve contact op te nemen met onze reisspecialisten om één of meerdere van onderstaande excursies te reserveren zodat u verzekerd bent van deelname aan de gewenste excursie.

 

 • Dag 3: Met de kabelbaan Fløibanen naar de top van de berg Fløien in Bergen
 • Dag 4: Molde en Kristiansund - Schiderachtige busrit over de Atlantische weg
 • Dag 5: Brønnøysund - Hiking tocht naar Torghatten
 • Dag 6: Reine en Svolvær - Bezoek aan het plaatsje Å
 • Dag 7: Tromsø - Bezoek aan het Polaria Arctic experience centre
 • Dag 8: Honningsvåg - Bezoek aan de Noordkaap
 • Dag 9: Senja - Busrit over de Nationale weg
 • Dag 10: Bodø - Culturele wandeling
 • Dag 11: Trondheim - Bezoek aan de Nidaros Kathedraal
 • Dag 12: Hjørundfjord en Ålesund - Concert in een lokale kerk
 • Dag 13: Stavanger - Bezoek aan het Noorse Petroleum Museum

Optionele excursies (tegen betaling), vooraf te reserveren

Voor iedere Hurtigruten expeditiereis is een optioneel excursieprogramma beschikbaar, welke ca. 6 maanden voor vertrek bekend wordt gemaakt. U kunt deze excursies (tegen betaling) bij boeken. Zodra het optionele excursieprogramma beschikbaar is zullen wij de reiziger informeren over de mogelijkheid extra optionele excursies bij te boeken.

Avontuurlijke verlengopties

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Arctische zomer expeditie cruise 2021/2022

Prijzen

 

Offerte

 • Heeft u interesse in deze reis? Vraag dan via de oranje offerte button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte op maat aan.

Vertrek

 • Diverse vertrekdata in zomer 2021, zie prijstabel voor exacte vertrekdata.

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op de internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra's

 • Bij iedere Hurtigruten expeditiereis worden kosteloos een aantal excursies aangeboden. U dient zich wel vooraf aan te melden voor de gewenste excursie(s) om zeker te zijn van deelname. Het aanmelden voor deze excursie(s) kan via Norske Noorwegen Reizen. Zie tabblad "Extra's" om te zien welke kosteloze excursies van toepassing zijn voor deze reis.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.