Noorwegen

Astronomisch avontuur

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
12 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €2.074 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Bergen, inscheping Hurtigruten

De 12-daagse rondreis begint in de mooie stad Bergen, omringd door zeven bergen. Misschien is er gelegenheid de historische stad te verkennen, voor inscheping aan boord van Hurtigruten. Na het dinerbuffet is er een informatieavond. In de loop van de avond zet het schip koers naar het Noorden.

Dag 2: Ålesund-Geiranger-Molde

We varen langs de talrijke rotseilanden van de scherenkust en meren 's morgens aan in Ålesund. Na een korte stop zetten we koers richting Molde en Kristiansund.

Dag 3: Trondheim-Rørvik

Deze ochtend leggen we aan in Trondheim. Er is gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug en karakteristieke houten koopmanshuizen. In de middeleeuwse Nidarosdom, werden tot nu toe 3 koninginnen en 7 koningen gekroond. De kroonjuwelen worden in de aangesloten residentie van de aartsbisschop tentoongesteld. Om 12.00 uur vertrekt het schip en vaart langs talrijke eilanden naar Rørvik.

Dag 4: Poolcirkel en Lofoten

's Morgens passeren we de poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden. Na een korte stop in Stamsund met zijn traditionele 'rorbuer' de rode houten huizen op palen, varen we langs de imposante rotsformatie 'Lofotveggen' naar Svolvær, de hoofdstad van de Lofoten.

Dag 5: Tromsø, toegangspoort tot de IJszee

's Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, het 'Parijs van het Noorden' en startpunt van vele poolexpedities. Vandaag zult u onder begeleiding van een gids het Planetarium in Tromsø bezoeken.

Dag 6: Honningsvåg en de Noordkaap

Na Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kunt u een bezoek brengen aan de Noordkaap (optioneel), de 307 m hoge leisteenrots die stijl uit de Noordelijke IJszee oprijst. Op het Noordkaap plateau heeft u het onbeschrijfelijke gevoel op het einde van de wereld te staan. In de Noordkaaphal vindt u het noordelijkste postkantoor, een kapel, souvenirwinkel en cafetaria. Er wordt een schitterende 180° panorama film vertoond over de Noordkaap en de regio Finnmark in 4 jaargetijden.

Dag 7: Kirkenes, keerpunt Hurtigruten

's Morgens meert het schip aan in Kirkenes, het keerpunt van uw reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om een excursie te maken naar de Russische grens, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kunt u havens bezichtigen die op de heenreis 's nachts werden aangedaan. Na het oversteken van de Varangerfjord komen we aan in Vardø, de oudste stad van Finnmark en het meest oostelijke punt van Noorwegen. 's Avonds wordt in Båtsfjord en Berlevåg aangemeerd.

Dag 8: Honningsvåg-Tromsø

's Morgens vroeg aankomst in Honnigsvåg en via Havøysund naar Hammerfest. De noordelijkste stad ter wereld werd in 1789 gesticht om de handel met de Russen te optimaliseren en is nog steeds een belangrijke vissershaven. In de straat komt u een ijsbeer tegen u kunt lid worden van de ijsberenclub! Rond het middaguur vertrekt het schip weer. Verder zuidelijk bij Øksfjord passeren we een gletsjer die uitmondt in zee. 's Avonds stoppen we nog bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht aankomst in Tromsø. Mogelijkheid voor optionele excursie IJszeekathedraal.

Dag 9: Vesterålen-Lofoten

Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. Door het Risøykanaal, speciaal voor Hurtigruten aangelegd om de 'binnenvaart'voor de eilandengroepen mogelijk te maken. In Stokmarknes kunt u het Hurtigrutenmuseum bezoeken (entree ca. NOK50 p.p) Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en maakt u misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Svolvær is de grootste plaats op de Lofoten en de economie draait hier om de visserij. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen - bestemd voor export als stokvis. Tijdens de stop heeft de gelegenheid om Svolvær te ontdekken. Het schip vertrekt vervolgens voor een mooie tocht langs de Lofotenwand naar Stamsund. Na een korte stop verlaten we de Lofoten en varen we richting het vasteland.

Dag 10: Poolcirkel

Voor de Helgelandkust met haar talrijke kleine eilanden, het vruchtbare akkerland en de steile granietwanden loont het zich om vroeg op te staan. Bij 66°33'N passeren we de poolcirkel. Met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omgeven door sagen en legenden. Eén ervan gaat over de berg Torghatten, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van 'de pijl van Hestmannen' De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden.

Dag 11: Trondheim en de westkust

Vanochtend is er nog even tijd om Trondheim te bezoeken. Tot 10.00 uur ligt het schip in de haven, op loopafstand van het centrum. Dan varen we langs de eilanden Munkholmen en Hitra over open zee naar Molde, de 'stad van de rozen'. Haar welige rozengroei is te danken aan het milde golfstroom klimaat. Let ook op de steile toppen van de Romsdal Alpen, die glinsteren in de zon, en bezichtig de 'stokvismetropool' Kristiansund.

Dag 12: Aankomst Bergen, ontscheping

Vandaag zult u het schip, dat zo vertrouwd geworden is, alweer verlaten. Maar eerst wacht nog een fascinerend landschap van de schilderachtige Nordfjord, aan de voet van de Jostedalsgletsjer en een paar zeemijlen zuidelijker wacht de Sognefjord. Op de route naar Bergen passeren een we prachtig scherenlandschap. Met aankomst in Bergen is de rondreis ten einde. Maar de herinneringen aan de 'mooiste zeereis ter wereld' en nieuwe contacten met reisgenoten neemt u mee naar huis!

Excursies

Hurtigruten biedt diverse optionele excursie mogelijkheden tijdens de rondreis langs de Noorse fjordenkust. Voor meer informatie: Hurtigruten excursies.

 

Astronomisch avontuur

Prijzen

 • Vanaf € 2.074 per persoon
 • Vanaf prijs is gebaseerd op verblijf in een Polar binnenhut (I2) met vertrek op 06/12/2020.
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem afgestemd op vraag en aanbod. Heeft u al een vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de oranje offerte-button een offerte aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • 14/03/2020 - Begeleid door John Mason - MS Trollfjord
 • 17/09/2020 - Begeleid door John Mason - MS Trollfjord
 • 12/10/2020 - Begeleid door John Mason - MS Midnatsol
 • 11/11/2020 - Begeleid door John Mason - MS Trollfjord
 • 14/11/2020 - Begeleid door Graham Bryant - MS Midnatsol
 • 06/12/2020 - Begeleid door Graham Bryant - MS Midnatsol

Inbegrepen

 • 12-daagse Hurtigrutenreis Bergen - Kirkenes - Bergen in de geboekte hut categorie op basis van volpension aan boord
 • Begeleiding van een professionele Engelse astronoom gedurende de gehele reis
 • Lezingen en presentaties aan boord in het teken van astronomie en noorderlicht
 • Bezoek aan het Planetarium in Tromsø o.l.v. gids.

Niet inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam - Bergen v.v.
 • Transfers in Bergen in aansluiting op de Hurtigruten reis
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Prijzen in € per persoon, op basis van beschikbaarheid
 • Prijzen zijn niet te combineren met andere aanbiedingen of kortingen, m.u.v. de herhalingskorting indien men lid is van het Ambassador 1893 programma
 • Onze reisspecialisten kunnen u van dienst zijn met een aansluitend vliegarrangement
 • De reis gaat door bij minimaal 10 deelnemers
 • Aanbieding geldt niet voor suites
 • 1-persoonstoeslag: op aanvraag.