Canada/Groenland

Atlantisch Canada & Groenland 2021 – reisschema 1

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
17 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €5.290 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Hoofdstad van Nova Scotia

Uw reis begint in Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia. Er zijn monumentale gebouwen van rode bakstenen, parken, een monumentale citadel, enkele musea van wereldklasse en een boulevard van 4 km aan de kust. We raden zeker aan om meer tijd te besteden aan het verkennen van Halifax met ons voorprogramma, voordat u aan boord gaat van MS Fram.

Dag 2: Waar het verleden heden is

We gaan naar het grote eiland Cape Breton om Louisbourg te bereiken, het thuis van het historische fort van Louisbourg. Hier kunt u ervaren hoe het leven was in de bruisende Franse vestingstad in 1744, die toen één van de grootste Europese vestingwerken in Noord-Amerika was.

Dag 3: Cheticamp

Dit traditionele vissersdorp dateert uit 1785 en is een gemeenschap die erin geslaagd is om de eeuwenoude Franse tradities en cultuur te behouden. Het nabijgelegen Cape Breton Highlands Nationaal Park biedt een spectaculair uitzicht op zee, valleien en bossen waar elanden, zwarte beren en Amerikaanse zeearenden te vinden zijn.

Dag 4: Magdalena eilanden

Twaalf eilanden vormen de zandarchipel Magdalena-eilanden. De kustlijn hier bestaat uit ijzerrijke rode en grijze zandstenen rotsen, gevormd door wind en golven die pittoreske baaien hebben gevormd die bezaaid zijn met kleurige huizen. We meren aan in Cap-aux-Meules, de thuisbasis van meer dan de helft van de bevolking op deze eilanden.

Dag 5: Percé

Percé Rock met zijn natuurlijke boog ligt net voor de kust van dit kunstenaarsdorp, het best te zien vanaf het hangende glazen platform in het UNESCO Global Geopark. Het nabijgelegen Bonaventure-eiland is het leefgebied van vele Jan-van-Genten. Zeldzame Noord-Atlantische walvissen bezoeken ook dit gebied.

Dag 6: Mingan Archipelago Nationaal Park

Beroemd om de grootste concentratie van kalksteenmonolieten in Canada, omvat het Mingan Archipelago Nationaal Park bijna duizend eilandjes verspreid over 93 mijl van oost naar west. We hopen aan boord te gaan van onze kleine expeditieboten en de wateren op te gaan om dit unieke landschap van geologische wonderen van dichtbij te verkennen.

Dag 7: Lezingen en wildlife spotten

Het expeditieteam zet het lezingenprogramma voort, met onderwerpen als geschiedenis, de grote ontdekkingsreizigers, mariene biologie, natuur, oceanografie en klimaatverandering. Breng wat tijd door aan dek en kijk uit naar dieren in het wild. Bekijk in het wetenschapscentrum de monsters die tijdens deze reis zijn verzameld van dichtbij met onze ultramoderne microscopen.

Dag 8: Rijke maritieme geschiedenis

De overblijfselen van verschillende Baskische walvisvaarders uit de 17e eeuw, bewaard in het ijskoude water, hebben ertoe geleid dat de stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek het plaatselijke museum dat deze interessante geschiedenis documenteert of neem het pad naar Tracey Hill voor mooie uitzichten, en waar, volgens legendes, piratenkapitein Kidd een schat begroef.

Dag 9-10: Oversteken van de Noord-Atlantische Oceaan

We laten de kust van Canada achter ons, gaan de zee op en zetten koers naar Groenland over een stuk van de Noord-Atlantische Oceaan. Onze dagen op zee zullen gevuld zijn met lezingen en u hebt tijd om te praten met medereizigers en te delen wat u tot nu toe hebt gezien en meegemaakt.

Dag 11: Kvanefjord

We ontdekken de prachtige regio Paamiut door diep de Kvanefjord in te varen. Onze ervaren kapitein en expeditieleider zullen profiteren van de huidige weers- en ijsomstandigheden om onze activiteit voor de dag te bepalen. Dit kan een wandeling aan wal zijn voor een schilderachtig uitzicht op het gebied of een tocht met een kleine boot of kajakken.

Dag 12: Muskusossen en Noorse nederzetting

Volgens archeologen vestigden Vikingen zich meer dan duizend jaar geleden in dit gebied, maar bleven niet. Ivittuut zou de laatste Noorse nederzetting in Groenland zijn, maar de eerste die is verlaten. Tegenwoordig zijn de enige bewoners die in de stad kunnen verschijnen zwervende muskusossen die normaal gesproken grazen in de nabijgelegen vlaktes.

Dag 13: Vikinggeschiedenis

Drukke boerderijen van groene velden bezaaid met witte schapen contrasteren met de ijsschotsen in de nabijgelegen zee. Volg een begeleide wandeling door de nederzetting, inclusief een bezoek aan de reconstructie van het landhuis van Viking Erik De Rode en de kerk die Erik's vrouw Tjodhildur liet bouwen na zijn verbanning uit IJsland.

Dag 14: Fotogeniek Groenlands stadje

Velen beschouwen Qaqortoq als één van de mooiste stadjes van Groenland vanwege zijn kleurrijke huizen en fotogenieke omgeving. Het is de grootste stad van Zuid-Groenland, met zo'n 3.000 inwoners, maar nog steeds gemakkelijk te voet te verkennen. U kunt ook deelnemen aan één van onze excursies om nog meer inzicht te krijgen in de lokale cultuur.

Dag 15-16: Richting IJsland

Na het verkennen van het opwindende Groenland, zetten we koers naar IJsland. Breng de dagen op zee door met het samenvatten van uw ervaringen, vermaak u in het wetenschapscentrum of ontspan heerlijk aan dek, kijkend naar de zeevogels die ons schip volgen of misschien zelfs walvissen spotten.

Dag 17: Stijlvolle hoofdstad van IJsland

U komt vroeg in de ochtend aan in de meest noordelijk gelegen hoofdstad van de wereld. De naam Reykjavik betekent ‘Rookbaai’, zo genoemd vanwege de stoom die opstijgt uit de vele natuurlijke warmwaterbronnen. Het is de moeite waard om een naprogramma te boeken om de geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden te verkennen, voordat u naar huis gaat.

N.B.

Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden en ijscondities.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Atlantisch Canada & Groenland

Expeditie geschiedenis, cultuur en natuur - reisschema 1

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 09/05/2021, tourcode FRGRE2109

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Zie tabblad 'Extra's' over wat het Hurtigruten Premium Comfort inhoudt
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Het vooraf invullen van een medische verklaring is verplicht voor deze reis
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.