Noord-Amerika/Canada

Atlantisch Canada, verborgen havens

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
11/12 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €3.373
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Deze expeditie wordt zowel in noordwaartse als zuidwaartse richting aangeboden. Hieronder wordt het reisschema voor de noordwaartse reis toegelicht.

Dag 1: Op verkenning door de Big Apple

Onze expeditie begint in New York, de meest iconische, unieke en bruisende stad ter wereld. We zullen vandaag tevens overnachten in de Big Apple.

Dag 2: Het Vrijheidsbeeld

Na het ontbijt in je hotel zullen we een nog een rondleiding door de stad maken voordat we aan boord van de MS Fram gaan. Geniet terwijl we afvaren op het dek van een fantastisch uitzicht op het imposante Vrijheidsbeeld.

Dag 3: Even bijkomen op zee

Woon een aantal lezingen bij van ons Expeditieteam, neem de omgeving in je op op het bovendek of kom even bij in de Panorama lounge. Je kunt natuurlijk ook gaan sporten in de fitnessruimte en genieten van het schitterende uitzicht, of even ontspannen in het bubbelbad op het buitendek.

Dag 4: Een stad gebouwd dankzij de welvarende scheepsbouw

Yarmouth is een mooie stad met een rijke historie op het gebied van scheepsbouw en handel. Je vindt hier allerlei musea, kerken, werven en andere verborgen juweeltjes. Neem deel aan een excursie om sierlijke zeemanshuizen en de plaatselijke vuurtoren te bezoeken of maak een wandeling langs de zee naar Cape Forchu.

Dag 5: Kuststad met een rijke historie

Het moderne Halifax werd in 1749 opgericht als een Britse militaire buitenpost. Tegenwoordig is het dé culturele en entertainmentstad van Atlantisch Canada. Een stad vol contrasten waar oud en nieuw samenkomen, met moderne kantoorgebouwen van glas en staal naast historische panden.

Dag 6: Waar het verleden heden is

We varen vandaag langs Nova Scotia richting Cape Breton en Louisbourg, met het gelijknamige fort. Ervaar het bruisende leven van weleer in dit Franse vestingstadje, gebouwd in 1744, en dat nu een nationaal erfgoed is. Je kunt natuurlijk ook een wandel- of fietstocht maken langs de ruige kust.

Dag 7: Oude Acadiaanse tradities

Het traditionele vissersdorpje Chéticamp is een Acadiaanse gemeenschap die eeuwenoude Franse tradities en de typisch Franse cultuur in stand houdt. Het nabijgelegen Cape Breton Highlands National Park leent zich bij uitstek voor fascinerende wandelingen, ongeacht je fysieke conditie. Geniet van een spectaculair uitzicht op zee terwijl je door valleien en bossen loopt, waar elanden, zwarte beren en Amerikaanse zeearenden leven.

Dag 8: Het eiland van de Madelinots

We meren aan in Cap-aux-Meules, een van de 12 eilanden van de eilandengroep Îles de la Madeleine. De lokale bevolking, Madelinots, noemen zichzelf zowel Acadiërs als 'Québécois'; anderen zijn afstammelingen van schipbreukelingen. Proef de Boheemse sfeer van dit afgelegen dorpje in een plaatselijk café, ga kajakken of wandel rustig wat rond.

Dag 9: Flora, fauna en fantastische vogels

Bonaventure Island is het leefgebied van meer dan 280.000 jan-van-genten en heeft dan ook een van de grootste jan-van-gentkolonies ter wereld. Ook zeehonden zijn hier veelvuldig te spotten. Zie de zon ondergaan achter Percé Rock en aanschouw het spectaculaire kleurenspel. Verken het eiland in kleinere boten of volg te voet een van de vele wandelpaden.

Dag 10: Wildlife en elektriciteit

De stuwdam van Manicouagan in Baie-Comeau produceert grote hoeveelheden hydro-elektriciteit voor de regio Québec. In dit gebied zie je ook veel walvissen, elanden en rendieren. Maak een wandeling om de omgeving beter te verkennen.

Dag 11: Schoonheid en sereniteit op de rivier

Vandaag volgen we de Saguenay-rivier die meer dan 10.000 jaar geleden door gletsjers is gevormd. Het levendige Saguenay ligt 200 km ten noorden van de stad Québec en heeft werkelijk van alles te bieden. Voor de wandelaars zijn er goed aangelegde wandelpaden, die je door weelderige bossen en langs ravijnen leiden. Culinaire liefhebbers kunnen zich te goed doen aan allerlei lokale lekkernijen: biologische producten, ambachtelijke bieren en kaas. En voor fans van geschiedenis is La Fabuleuse een echte must. Dit is een boeiende show over de geschiedenis van Saguenay.

Dag 12: Het kloppende hart van Canada

Québec City is tevens de eindbestemming van onze reis. Deze stad is gesplitst in een Franstalig (lower) en Engelstalig (upper) deel en de oude binnenstad staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is ook nog eens een van de oudste steden van Noord-Canada. Je vindt hier dan ook een labyrint aan geplaveide straten die je gemakkelijk te voet kunt verkennen.

N.B.

Het dagelijkse reisschema voor de zuidwaartse reis volgt de route in omgekeerde richting en duurt één dag korter omdat we niet overnachten in New York aan het einde van het avontuur.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Noordoost-Amerika & Atlantisch Canada – Op zoek naar verborgen havens

Prijzen

Prijzen

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 21/04/2019, boekingscode CENFRNAM1901, 12 dagen, noordwaartse reis
 • 02/05/2019, boekingscode CENFRNAM1902, 11 dagen, zuidwaartse reis

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.