Noorwegen

Autotour Amund

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
15 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €1.469 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Amund bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Hirtshals–Kristiansand

Vanuit Hirtshals (DK) maak je de oversteek naar Kristiansand met Fjord Line. Overnachting in de gezellig havenstad Kristiansand.

Dag 2: Kristiansand - Dalen, 215 km

Mooie rit door het Setesdal richting Dalen. Het dorpje ligt op een mooie plek aan het eind van het smalle en door 800 m hoge bergen omgeven Bandakmeer. Twee overnachtingen in het beroemde hotel.

Dag 4: Dalen–Norheimsund, 265 km

Via Røldal, over de zomerweg Haukeliveien naar Seljestad en noordwaarts naar Odda. We volgen de toeristische weg langs de gletsjer en Sørfjord naar Utne en Jondal. Oversteek via Tørvikbyg. Overnachting aan de Hardanger­fjord. Mogelijkheid voor een bezoek aan Bergen of een heerlijke dag doorbrengen aan de fjord en genieten van de faciliteiten van het hotel.

Dag 6: Norheimsund–Leikanger, 167 km

Langs de fjord naar Granvin en daarna door naar het toeristenplaatsje Voss. Noordwaarts over de bergpas Vikafjell afdalen naar Vangsnes en de Sogne­fjord. Oversteek naar Hella en door naar Leikanger voor overnachting. Vandaag mogelijkheid voor gletsjertocht bij Nigårdsbreen en bezoek aan het gletsjermuseum. Een mooie rit per auto brengt je in Jostedal, hier kun je overstappen op de boot die je tot dicht bij de gletsjer brengt.

Dag 8: Leikanger–Hjelle, 256 km

Vandaag wacht de Sognefjell, een prachtig bergroute, met hoogste punt 1430 m bij Krossbu. In Lom kun je een 11e eeuwse Stavkerk bezichtigen. Vervolgens een indrukwekkende tocht langs watervallen, prachtige bergmeren en de Stryne­fjellpas. Overnachting in Hjelledalen aan het Strynmeer.

Dag 10: Hjelle–Flåm, 235 km

Via Stryn langs de Nordfjord. Dan langs de fjord omhoog, mooi uitzichtpunt bij Karistova. In Skei over op weg 5 langs de gletsjers naar Sogndal. Oversteek Mannheller–Fodnes en over de oude zomerweg langs de Aurlandsfjord naar Flåm voor overnachting. Mogelijkheid voor boottocht op de fjord of een tocht met de bekende Flåmsbanen, het bergtreintje dat 865 m hoogte overbrugt in een afstand van 20 km. Onderweg wordt gestopt bij een mooie waterval. In Myrdal zijn mogelijkheden voor een bergwandeling. De terugweg gaat weer over hetzelfde traject met mooie uitzichten op de fjord.

Dag 12: Flåm–Heggenes, 224 km

Via Aurland naar Borlaug waar je weg 52 neemt richting Gol. 1 km voor het plaatsje Tuv ligt een Rjukande waterval op 15 minuten lopen. Vanaf Gol ga je noordwaarts via Fagernes naar het prachtige hotel in Heggenes voor overnachting. Vele wandelmogelijkheden of bezoek het plaatsje Fagernes. Een werelds hotel in een sprookjesachtige omgeving, waar stilte nog echt stilte is.

Dag 14: Heggenes–Oslo, 212 km

Vandaag rij je via Fagernes en Hønefoss richting Oslo. Verlenging Oslo mogelijk. Om 14.00 uur vertrek per Color Line.

Dag 15: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

Alle overnachtingen

Dag 1: Best Western Hotel Norge
Dag 2-3: Dalen Hotel
Dag 4-5: Thon Hotel Sandven
Dag 6-7: Leikanger Fjord Hotel
Dag 8-9: Hjelle Hotel
Dag 10-11: Fretheim Hotel
Dag 12-13: Herangtunet Boutique Hotel
Dag 14: Aan boord Color Line

 

 

 

Excursies

Telemarkkanaal

Het Telemarkkanaal bestaat uit twee kanalen, waarvan het Norsjø-Skienkanaal, gebouwd in 1854 tot 1861, het oudste is. Het Bandak-Norsjø werd geopend in 1892. Het Telemarkkanaal is 105 km lang en bestaat uit 8 sluizen en 18 sluiskamers, die de boten in totaal tot 72 m boven zeeniveau verheffen. Maak een mooie dagtocht op één van de nostalgische elegante schepen. Er zijn diverse trajecten mogelijk op het Telemarkkanaal. Vraag naar de mogelijkheden. Bus van of naar uw aankomst- en vertrekpunt kunt u bijboeken. Prijs op aanvraag.

Periode: 18/05/2019 t/m 15/09/2019
Prijs vanaf € 91,- per persoon

Noorwegen in een notendop

Beleef de sprookjesachtige fjorden en landelijke idylle tijdens deze populaire excursie per trein, bus en veerboot.
Deze unieke trip omvat de vele hoogtepunten van Fjord Norway waaronder de Bergensbanen, de hoogste spoorbaan van Noord-Europa. Deze treinrit over het grootste bergplateau van Noord-Europa, Hardangervidda, is spectaculair en zeer gevarieerd. Een ritje met de Flåm spoorbaan, een bezoek aan de indrukwekkende Nærøyfjord (UNESCO werelderfgoedlijst) en de bijzonder steile Stalheimskleivaweg maken deze excursie compleet.

Duur: 7-9 uur
Periode: gehele jaar
Prijs  € 206,- per persoon.

 

Autotour Amund

Prijzen

 • Prijs is vanaf € 1.469 per persoon.
 • Heb je al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 15/05/2019-30/09/2019
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 

 • De bootovertochten Hirtshals-Kristiansand met Fjord Line (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1,95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer, en Oslo-Kiel met Color Line (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1,95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut
 • 13 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen

 

 • De binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Halfpension: op aanvraag
 • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 294 p.p.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.