Noorwegen

Autotour Asbjørn

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
16 dagen
Vanaf prijs p.p.
€1.440
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Asbjørn bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Kragerø, 210 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Je vervolgt je reis langs de Oslofjord en via Drammen naar Sundbyfoss. Hier volgen we de route binnendoor naar het plaatsje Skien, stop van de boottocht: Telemarkse kanalen. Opnieuw naar de kust en via Langesund naar het Victoria Hotel, Kragerø.

3e dag: Verblijf Kragerø

Mooi en gezellig hotel in het centrum van het kustplaatsje, dichtbij de haven. Talrijke mogelijkheden voor een leuke dag aan de kust.

4e dag: Kragerø–Kristiansand, 151 km

Afwisselende rit langs sfeervolle idyllische haventjes met witte huizen, rotsen en zandstrandjes van de zuidkust . Via Arendal naar Best Western Norge Hotel, Kristiansand.

5e dag: Verblijf Kristansand

In de omgeving zijn allerlei bezienswaardigheden als museum, oude stad, waterval in de Kvina rivier etc. Mooie omgeving om te wandelen, wandelkaarten in het hotel & golfpark.

6e dag: Kristiansand–Tau, 236 km

Verder landinwaarts door het Sirdal naar Tau. Overnachting in Lilland Bryggerihotell.

7e dag: Verblijf Tau

De Suleskarveien route biedt vele bezienswaardigheden. Excursiemogelijkheden voor de wandelaars naar Kjeråg en Lysebotn. Mooie autoroute naar Øygardstol met prachtig uitzicht op het dal.

8e dag: Tau–Stavanger, 0 km

Vandaag neem je de ferry van Tau naar Stavanger en ga je genieten van de levendige stad Stavanger. Overnachting in het Clarion Hotel Skagen Brygge, Stavanger.

9e dag: Verblijf Stavanger

Levendige stad, met mooi bewaard gebleven binnenstad met smalle steegjes,mooie witgeschilderde huizen, rode daken en veel bloemen. De ene straat is nog mooier aangekleed dan de andere! Wandel langs de haven, met vismarkt, gezellige winkelstraten of bezoek een museum. Mogelijkheden te over voor een leuke dag in Stavanger!

10e dag: Stavanger–Bergen, 176 km

De route gaat langs de kust via de ferry’s Mortavika–Årsnes en Sandvikvåg–Hjalheim naar Bergen. Overnachting in Thon Hotel Rosenkrantz, Bergen.

11e dag: Verblijf Bergen

Wandel over de vismarkt en langs de haven. Bezoek de oude koopmanshuizen op 'Bryggen' en door het oude stadsdeel: 'Gamle Bryggen'. De Fløyen baan brengt je naar de top van de gelijknamige berg met mooi uitzicht op de stad. In een buitenwijk vind je Fantoft Stavkerk en 'Troldhaugen' huis van de bekende componist Edvard Grieg, nu museum.

12e dag: Bergen–Geilo, 245 km

We volgen de 'avontuur' weg nr 7 langs de Hardangerfjord, over de Hardangerbrug naar Eidfjord. Door het Måbødal met bergtreintje over de oude weg en Vøringfoss waterval naar het sfeervolle Ustedalen Hotel, Geilo.

13e dag: Verblijf Geilo

Een gezellig bergdorpje met goede wandelmogelijkheden in de omgeving. U kunt ook de kabelbaan nemen naar het hooggebergte, met de auto de omgeving verkennen of genieten van alle faciliteiten van het hotel.

14e dag: Geilo–Oslo, 230 km

Een mooie afwisselende route gaat via Skurdalen en Uvdal naar Kongsberg. Dan via Drammen terug naar Oslo. Misschien kun je 's middags nog enkele bezienswaardigheden bezoeken in Oslo, zoals bijvoorbeeld het Vigeland park of het schiereiland Bygdøy met de Vikingschepen Fram en Kon Tiki. Overnachting in Scandic Holberg Hotel, Oslo.

15e dag: Oslo–Kiel

Om 14.00 uur vertrekt de Color Line vanuit Oslo.

16e dag:

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

Routekaartje

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

 

Excursies

 

 

Autotour Asbjørn

Prijzen

 • Prijs vanaf € 1.440 per persoon
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2019 - 30/09/2019
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel-Oslo en Oslo-Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m)
 • 13 Hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Halfpension: op aanvraag.
 • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 107 per persoon.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.