Noorwegen

Autotour Dagmar

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
17 dagen
Vanaf prijs p.p.
€1.435
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Dagmar bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

1e dag: Hirtshals–Kristiansand

Vertrek per Fjord Line van Hirtshals naar Kristiansand, de gezellige havenstad aan de zuidkust. Overnachting in Best Western Norge Hotel Kristiansand.

2e dag: Kristiansand–Stavanger, 239 km

Mooie kustroute via diverse kleine stadjes. Lindenes is het zuidelijkste punt. Overnachting in Clarion Hotel Skagen Bryggen, Stavanger.

3e dag: Verblijf Stavanger

Een moderne stad met een gezellig oud centrum met kleurrijke smalle straten, goed bewaard gebleven witte huizen met rode daken en leuke winkels. Een bezoek aan deze stad is een ontdekking!

4e dag: Stavanger–Bergen/Os, 149 km

Route langs de kust via de ferry’s Mortavika– Årsnes en Sandvikvåg–Hjalheim naar Solstrand Hotel & Bad, Bergen/Os voor overnachting.

5e dag: Verblijf Os bij Bergen

Een heerlijk hotel in een prachtige omgeving. ­Bergen is van hieruit per boot of per bus bereikbaar. Bezoek de vismarkt, Bryggen, maak een tochtje met de Fløienbaan, of boek een stadstour dan zie je alles! Iets buiten Bergen ligt Troldhaugen, huis van de beroemde Noorse componist Edvard Grieg, de Fantoft Stavkerk en Lyse klooster.

6e dag: Os–Skei, 247 km

De kustroute gaat door afwisselend fjordenlandschap naar Oppedal. Oversteek naar Lavik en langs de fjord naar Vadheim. Opnieuw landinwaarts via Førde naar Skei. Overnachting in het Thon Hotel Jølster aan het Jølstermeer.

7e dag: Verblijf Skei Hotel

Vandaag mogelijkheid voor bezoek aan het Jostedalgletsjergebied, bij Briksdal of Nigardsbreen. Bezoek gletsjermuseum, bezienswaardig: route weg 5 langs de gletsjers.

8e dag: Skei–Ålesund, 161 km

Door het Nordfjord gebied, ferry Anda–Lote, Folkestad–Volda en Festøya-Solevågen naar Ålesund. Overnachting in Hotel Brosundet, Ålesund.

 9e dag: Verblijf Ålesund

Vandaag heb je de tijd om de Jugendstil stad te verkennen of een bezoek aan het vogeleiland Runde bekend om de papagaaiduikers, is misschien een interessante optie voor vandaag. Verrekijker niet vergeten!

10e dag: Ålesund–Kristiansund, 161 km

Noordwaarts langs de kust, ferry Hareid–Sula­sundet naar jugendstil-stad Ålesund en ferry Vestnes–Molde naar de rozenstad aan de Romsdalfjord. De weg gaat via de Atlanterhavsveien. Een mooie afsteker via Bud en Farstad. Overnachting in Thon Hotel Storgata.

11e dag: Kristiansund–Brekstad, 223 km

Ferry Seivika–Tømmervågen en via de toeristische route naar Kyrkseterøra. Vanaf Orkanger langs de kust naar Valset. Ferry naar het mooi aan zee gelegen Ørland Kysthotell, Brekstad.

12e dag: Verblijf Brekstad

Een bijzondere ervaring hier aan de Atlantische Oceaan. Maak een wandeling over het strand en bezoek enkele historische bezienswaardigheden o.a. de achtkantige vuurtoren bij Uthaug.

13e dag: Brekstad–Røros, 225 km

Per autoferry terug naar Valset. Van Orkanger via Heimbu naar Støren en langs de Gaula rivier naar Røros, een voormalig koperstadje. Overnachting in het Erzscheidergården Hotel, Røros.

14e dag: Verblijf Røros

Volop gelegenheid om Røros te verkennen. Stadswandeling met gids mogelijk, bezoek oude kopermijn, museum etc.

15e dag: Røros–Lillehammer, 267 km

Zuidwaarts naar Tynset en Folldal. Mooie route via weg 27 langs het Rondane Nationaalpark met prachtige bergtoppen via Ringebu naar Lillehammer, aan het bekende Mjøsa meer. Overnachting in Scandic Lillehammer Hotel.

16e dag: Lillehammer–Oslo, 174 km

Misschien heb je nog even tijd om iets van Lille­hammer te zien voor je vertrekt naar Oslo. De Color Line vertrekt om 14.00 uur vanuit Oslo.

17e dag:

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

Routekaartje

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

 

Excursies

 

Autotour Dagmar

Prijzen

 • Prijs vanaf € 1.435 per persoon
 • Heb je al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2019 - 30/09/2019
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertochten Hirtshals-Kristiansand met Fjord Line
 • (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1.95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer,
 • en Oslo-Kiel met Color Line (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1.95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut
 • 15 Hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Halfpension: op aanvraag.
 • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 330 per persoon (behalve in Røros).

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.