Noorwegen

Autotour Freydis

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
16 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €1.710 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Freydis bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Kiel–Oslo

Vertrek om 14.00 uur met één van de luxe schepen van de Color Line vanuit Kiel. Je vaart in 20 uur naar de Noorse hoofdstad Oslo.

Dag 2: Oslo–Gålå, 276 km

Tijdens het ontbijt vaar je de Oslofjord in. Het schip legt om 10.00 uur middenin Oslo aan. Van Oslo via ­Eidsvoll en Hamar langs het Mjøsa meer naar Vinstra, voor overnachting in het Peer Gynt gebied.

Dag 3: Gålå–Røros, 234 km

Via Venabygd over de 'Nasjonal Turistveg Rondane' met prachtig uitzicht op het Rondane berggebied naar Folldal. Langs de Glåma rivier naar het oude koperstadje Røros voor overnachting. 

Dag 4: Røros–Trondheim, 209 km

Vandaag volgen we de toeristische route via weg 705 ook wel ‘de rendierroute’ genoemd. Via Brekken met prachtig uitzicht naar Selbu en via Stjørdal naar Kroningsstad Trondheim voor de overnachting. 

Dag 5: Trondheim–Namsos, 194 km

Route langs de Trondheimsfjord via Stjørdal en Levanger naar Steinkjer. Hier start het ‘avontuur’ op ‘kystriksveien 17’ naar Namsos voor de overnachting. 

Dag 6: Namsos–Brønnøysund, 195 km

Verder over de toeristische kustweg 17 naar Holm. Oversteek per ferry naar Vennesund en langs de kust naar Brønnøysund voor de overnachting.

Dag 7: Brønnøysund–Mo i Rana, 246 km

Opnieuw reizen we landinwaarts en op weg naar de poolcirkel! Via Mosjøen naar de hotelovernachting in Mo i Rana. 

Dag 8: Mo i Rana–Bodø, 249 km

Prachtige rit langs Svartisen en Saltfjellet Nationaal park, over de poolcirkel naar Bodø waar we overnachten. 

Dag 9: Bodø–Moskenes–Svolvær, 130 km

's Morgens per boot naar Moskenes. Maak een stop in ‘museumdorp’ Å, voordat je op weg gaat via Reine, Nusfjord, en Stamsund naar Svolvær waar je 2 nachten verblijft. De Lofoten eilanden zijn heel speciaal qua natuur en cultuur. Bezienswaardig: de traditionele rode huisjes op palen, ‘rorbu’ genaamd. Aan de zijde van de oceaan vindt u mooie zandstrandjes - mooi voor de middernachtzon! Excursies: boottocht op de Trollfjord is een aanrader!

Dag 11: Svolvær–Bergen

Nog een hele dag in Svolvær. Dan om 20.00 uur vertrek per Hurtigruten voor het traject Svolvær–Bergen. De tocht gaat langs de Lofotenkust naar Stamsund en dan start de oversteek naar het vaste land. Overnachting aan boord.

Dag 12:

Voor de Helgelandkust met haar talrijke kleine eilanden, vruchtbare akkerland en steile granietwanden loont het zich om vroeg op te staan. U passeert de poolcirkel bij 66° 33’N - met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Mooie tocht langs de bergketen 'Zeven Zusters', ‘Torghatten’ en de Vega-archipel, behorende tot het werelderfgoed van UNESCO.

Dag 13:

Tot 10 uur heeft u de gelegenheid om Trondheim te bezoeken. Dan gaat de tocht langs de eilanden Munkholmen en Hitra over open zee en via Kristiansund naar Molde, de ‘stad van de rozen’ omringd door de steile, grijze toppen van de Romsdal-Alpen, die glinsteren in de zon.

Dag 14: Ontscheping Hurtigruten–Bergen

Langs de Nordfjord en Sognefjord door een prachtig scherenlandschap naar Bergen. Na de ontsche­ping heeft u nog volop gelegenheid iets van Bergen te gaan zien. Bezoek ‘Bryggen’ met de oude koopmanshuizen langs de haven, of maak een tocht met de Fløibaan. In de buitenwijk vind je de Fantoft Stavkerk en Edvard Grieg’s ‘Troldhaugen’. Overnachting in het centraal in de historische wijk Bryggen gelegen hotel. 

Dag 15:

De Fjord Line vertrekt om 13.00 uur vanuit Bergen naar Denemarken.

Dag 16:

Aankomst Hirtshals om 7.00 uur.

Alle overnachtingen

Dag 1: Aan boord Color Line
Dag 2: Wadahl Høgfjellshotel
Dag 3: Røros Hotell
Dag 4: Thon Hotel Nidaros
Dag 5: Scandic Rock City
Dag 6: Thon Hotel Brønnøysund
Dag 7: Scandic Meyergården
Dag 8: Thon Hotel Nordlys
Dag 9-10: Thon Hotel Lofoten
Dag 11-13: Aan boord Hurtigruten
Dag 14: Thon Hotel Rosenkrantz
Dag 15: Aan boord Fjord Line

Excursies

 Op dit moment zijn er geen optionele excursies beschikbaar voor deze reis.

Autotour Freydis

Prijzen

 • Prijs vanaf € 1.710 per persoon
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2019 - 30/09/2019
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel-Oslo en Bergen-Hirtshals met Color Line en Fjord Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1.95 m)
 • 10 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt
 • Hurtigruten traject Svolvær-Bergen o.b.v. 2-persoonsbinnenhut d/t met ontbijt en vervoer auto (zie info auto Hurtigruten).
 • Ferry Moskenes-Bodø o.b.v. 2 personen inclusief auto

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Toeslagen

 • Halfpension: op aanvraag
 • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 175 per persoon
 • Toeslag maaltijden Hurtigruten 3x lunch en 3x diner € 336 per persoon
 • Toeslag buitenhut Hurtigruten is op aanvraag

Belangrijk

 • Met ingang van 2019 heeft Hurtigruten de beschikbaarheid van deeltrajecten langs de Noorse kust tot een minimum beperkt. Hierdoor kan helaas niet langer elk deeltraject op iedere gewenste datum worden gereserveerd. Uiteraard zullen wij, in overleg met jou de bestaande mogelijkheden bespreken om zodoende alsnog tot een mooi reisaanbod te komen.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is, wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken.
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.