Noorwegen

Autotour Gunnhild

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
21 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €1.853 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Gunnhild bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Kiel–Oslo

Vertrek om 14:00 uur met één van de luxe schepen van de Color Line vanuit Kiel. U vaart in 20  uur naar de Noorse hoofdstad Oslo.

Dag 2: Oslo–Venabygd, 255 km

Aankomst Oslo om 10:00 uur. Van Oslo via Eidsvoll en Hamar langs het Mjøsa meer naar Lille­hammer en bij Ringebu over op de bergweg naar Venabygd.

Dag 3: Venabygd–Selbu, 324 km

Over de ‘Nasjonal Turistveg Rondane’ met prachtig uitzicht op het Rondane berggebied naar Foll­dal. Langs de Glåma rivier naar Selbu voor de overnachting.

Dag 4: Selbu–Verdal, 96 km

Via de toeristische weg 705 ook wel ‘rendierroute’ genoemd naar Stjørdal en door naar Verdal voor een overnachting.

Dag 5: Verdal–Brønnøysund, 299 km

Nu begint het ‘avontuur’ op de 'Kystriksveien 17' langs de kust. Via Namsos naar Holm. Oversteek per ferry naar Vennesund en langs de kust naar Brønnøysund voor een overnachting.

Dag 6: Brønnøysund–Sandnessjøen, 82 km

Je kunt starten met een uitstapje naar de bekende hoedvormige berg Torghatten voordat je weg 17 vervolgt. Ferryoversteek van Horn naar Anndalsvågen en Forvik–Tjøtta. Mooie tocht langs de kust van Helgeland met talrijke kleine eilanden, vruchtbaar akkerland en steile granietwanden. Een gebied rijk aan sagen en legenden over de fascinerende bergketen ‘de Zeven Zusters’, en over de berg Torghatten: het gat in de berg zou veroorzaakt zijn door een pijl van de boog van ‘Hestmannen’, de paardenman. Bezienswaardig: Alstahaug en Peter Dass museum en de Vega archipel, behorende tot Unesco werelderfgoed. Een overnachting in Sandnessjøen.

Dag 7: Sandnessjøen–Ørnes, 209 km

We passeren de poolcirkel en bevinden ons in Noord Noorwegen, het land van de middernachtzon. De kustroute voert ons langs het noordelijke deel van Helgeland, via ferry Levang–Nesna, Kilboghamn–Jektvik en Ågskardet–Forøy naar Glomfjord en Ørnes, in de gemeente Meløy, bekend om o.a. de Svartisen gletsjer. Overnachting in  Ørnes.

Dag 8: Ørnes–Bodø, 119 km

Het laatste traject van kustweg 17 gaat door de provincie Salten langs Saltstraumen, ’s werelds sterkste getijdenstroom. Overnachting in Bodø.

Dag 9: Bodø–Moskenes–Svolvær, 130 km

's Morgens oversteek naar de Lofoten. Aankomst Moskenes. Misschien is een bezoek aan het museum in Å een leuke start! Route langs kleine vissersdorpjes naar Svolvær. Drie overnachtingen in Svolvær. De Lofoten eilanden zijn heel speciaal qua natuur en cultuur. Bezoek de kleine vissersdorpen als Reine, Mortsund, Henningsvær met traditionele rode huizen op palen, ‘rorbu’ genaamd. Aan de kant van de oceaan vindt u mooie zandstrandjes - mooi voor de middernachtzon! Boottocht op de Trollfjord is een aanrader!

Dag 12: Svolvær–Fauske, 271 km

Over de vastelandverbinding via Hinnøya naar Lødingen en per ferry naar Bognes. We volgen de kustweg in zuidelijke richting via Innhavet naar Fauske.

Dag 13: Fauske–Mosjøen, 269 km

Mooie route door Saltdalen, we passeren de poolcirkel en rijden langs Saltfjellet Nasjonalpark en Mo i Rana naar Mosjøen voor overnachting.

Dag 14: Mosjøen–Namsos, 243 km

Verder zuidwaarts passeren we het mooie Majavatn naar Grong. We rijden langs de langste zalmtrap van Noord Europa. Iets voor Grong kun je een kijkje nemen in het zalmmuseum. Overnachting in Namsos, ook bekend om het jaarlijkse rockfestival.

Dag 15: Namsos–Trondheim, 194 km

Via Steinkjer naar de ‘kroningsstad’ Trondheim. In de imposante Nidarosdom worden volgens traditie de Noorse koningen gekroond. Bijzonder is ook de oude stadsbrug, de koopmanshuizen langs de rivier en het muziekmuseum. Overnachting in Trondheim.

Dag 17: Trondheim–Hindsæter, 291 km

Naar Oppdal en over de Dovrefjell pas naar Dombås. Via Lesja over de toeristische route Sladalsveien (tolweg) naar Vågå. Langs het meer tot Randen en over weg 51 naar Hindsæter voor twee sfeervolle overnachtingen.

Dag 19: Hindsæter–Klækken, 225 km

Over de indrukwekkende Valdresflya hoogvlakte via Beitostølen naar Fagernes en door naar Hønefoss voor de overnachting.

Dag 20: Klækken–Oslo, 63 km

Langs de Tyrifjord via Sundvolden naar Oslo. Misschien is er nog gelegenheid om iets van Oslo te gaan zien. Een wandeling door het prachtige Vigelandpark met meer dan tweehonderd beelden, vervaardigd door de kunstenaar Gustav Vigeland. Of een bezoek aan het schiereiland Bygdøy met onder andere het Fram, Kon Tiki en Vikingschepen museum met één en al historie. Bij mooi weer is het hier een gezellige drukte aan het water. Om 14.00 uur vertrekt de Color Line naar Kiel.

Dag 21: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

Alle overnachtingen

Dag 1: Aan boord Color Line
Dag 2: Venabu Fjellhotel
Dag 3: Selbusjøen Hotell, Selbu
Dag 4: Scandic Stiklestad
Dag 5: Thon Hotel Brønnøysund
Dag 6: Scandic Syv Søstre
Dag 7: Ørnes Hotell
Dag 8: Thon Hotel Nordlys
Dag 9-11: Thon Hotel Lofoten
Dag 12: Scandic Fauske
Dag 13: Fru Haugans Hotel
Dag 14: Scandic Rock City
Dag 15-16: Thon Hotel Nidaros
Dag 17-18: Hindsæter
Dag 19: Klækken Hotel
Dag 20: Aan boord Color Line

Excursies

Bij deze reis kunnen wij de volgende excursies van harte aanbevelen. Deze excursies kunnen vooraf geboekt worden in combinatie met uw geboekte reis bij Norske Noorwegen Reizen.

 

 

Autotour Gunnhild

Prijzen

 • Vanaf € 1.853 per persoon.
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een offerte aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2020 t/m 30/09/2020
 • Vertrekdag: dagelijks

Inbegrepen

 • De bootovertocht Kiel-Oslo met Color Line o.b.v 2 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m) en binnenhut
 • 18 Hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt (in Venabygd halfpension)
 • Ferry Bodø-Moskenes obv 2 personen en auto
 • De bootovertocht Oslo-Kiel met Color Line o.b.v 2 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m) en binnenhut.

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Buitenhut Color Line vanaf € 31 per persoon per enkele reis
 • Ontbijtbuffet Color Line € 17 per persoon per enkele reis
 • Dinerbuffet Color Line € 37,70 per persoon per enkele reis
 • Halfpension in de hotels vanaf € 545 per persoon (m.u.v. Brønnøysund en Trondheim)
 • Superior kamer in de hotels vanaf € 229 per persoon (m.u.v. Verdal, Sandnessjøen, Namsos)
 • 1-persoonskamer: op aanvraag.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.