Noorwegen

Autotour Håkon

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
23 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €1.463 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Håkon bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

Dag 2: Oslo–Lillehammer, 174 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Route via Eidsvoll, langs het Mjøsa meer naar het sfeervolle stadje Lillehammer voor de overnachting. Gezellige winkelstraten, musea, galeries en het Maihaugen openluchtmuseum.

Dag 3: Lillehammer–Røros, 264 km

Bij Ringebu over op de bergweg naar Venabygd. Dan over de ‘Nasjonal Turistveg Rondane’ met prachtig uitzicht op het Rondane berggebied naar Folldal. Langs de Glåma rivier naar het oude koperstadje Røros voor overnachting. Stadswandeling met gids mogelijk, bezoek oude kopermijn, museum etc.

Dag 4: Røros–Verdal, 237 km

Via de toeristische 705, ook wel 'rendierroute' genoemd, via Selbu naar Stjørdal en door naar Verdal voor overnachting.

Dag 5: Verdal–Mosjøen, 302 km

Door het Namdal, steeds de rivier volgend naar Grong, met de langste zalmtrap van Noord Europa en een zalmmuseum. Daarna rijden we langs het mooie Majavatn naar Mosjøen, omringd door hoge bergen aan de Vefsnfjord. Overnachting in Mosjøen.

Dag 6: Mosjøen–Bodø, 334 km

Vandaag passeren we de poolcirkel naar 'het land van de Middernachtzon'. Een prachtige rit via Mo i Rana, langs Svartisen en Saltfjellet Nasjonalpark, naar Saltstraumen. Van hier is het nog een half uur rijden naar Bodø voor de overnachting.

Dag 7: Bodø–Narvik, 298 km

Route via Fauske, door afwisselend fjordlandschap, langs de Vestfjord naar Bognes. Per ferry naar Skardberget en door naar Narvik voor de overnachting. Tussen mei en eind juli is het hier 24 uur per dag licht.

Dag 8: Narvik–Tromsø, 262 km

Langs rivieren, meren en fjorden maakt u een prachtige dagtocht naar Tromsø, het Parijs van het noorden voor de overnachting.

Dag 9: Tromsø–Alta, 301 km

Opnieuw een indrukwekkende dagtocht, deze route voert u langs en over de fjorden. Route via ferry Breiviks­eidet–Svensby en Lyngseidet–Olderdalen. We passeren de Lyngenfjord en Kvænangen uitzichtpunt en rijden vervolgens langs de Altafjord naar Alta voor de overnachting.

Dag 10: Alta–Honningsvåg, 209 km

Via Skaidi, naar Olderfjord. Het landschap wordt steeds imposanter naarmate we noordelijker reizen. Langs de Porsangerfjord naar Honningsvåg voor de overnachting. Voor het bezoek aan de Noordkaap neemt u de tunnel en rijd het laatste stukje naar de Noordkaap, een 307 m hoge uit de Noordelijke IJszee rijzende lei­steenrots. In de Noordkaaphal kunt u het noordelijkste postkantoor bezoeken, er is een cafetaria en een kleine kapel. Op het Noordkaapplateau wordt een 180° panoramafilm vertoond over de Noordkaap en de provincie Finnmark in 4 jaargetijden. Op de terugreis is een bezoek aan het vissersdorpje Skardsvåg de moeite waard!

Dag 11: Honningsvåg–Kautokeino, 338 km

Zuidwaarts langs de Porsangerfjord terug naar Alta en landinwaarts naar Kautokeino, midden in de provincie Finnmark - Noors Lapland. Vanuit het hotel kunt u genieten van het uitzicht op het spectaculaire landschap van de Finnmarksvidda. In Kautokeino vindt u de echte Samische cultuur en het restaurant biedt maaltijden met lokale gerechten.

Dag 12: Kautokeino–Karasjok, 128 km

Over de hoogvlakte naar Karasjok, hoofdplaats voor de Samen. Hier zetelt ook het Samisch parlement - bezichtiging weekdagen om 13.00 uur rondleiding en/of Sapmi Park & Magical Theatre 10.00-14.00 uur geopend. Overnachting in het sfeervolle hotel. In Storgammen restaurant wordt geregeld een speciaal Samen diner georganiseerd rond het open haardvuur.

Dag 13: Karasjok–Kirkenes, 275 km

Vandaag passeren we bij Karigesniemi de Noors/Finse grens. Dan volgt een mooie rit door Finland langs het Kevo Nationaal Park en langs het Inari meer. Bij Neiden komen we weer terug in Noorwegen en rijden het laatste stuk naar Kirkenes voor de overnachting.

Dag 14: Kirkenes–Inscheping Hurtigruten

Inscheping Hurtigruten vanaf ca. 11.00 uur; vertrek om 12.30 uur. In het restaurant kunt u genieten van een heerlijk lunchbuffet. Na het oversteken van de Varangerfjord komen we aan in Vardø, de oudste stad van Finnmark en het meest oostelijke punt van Noorwegen. 's  Avonds wordt in Båtsfjord en Berlevåg aangemeerd. Overnachting aan boord in de geboekte hutaccommodatie.

Dag 15: Honningsvåg–Tromsø

's Morgens vroeg wordt aangelegd in Honningsvåg. Daarna vaart u langs de Noordelijke IJszee via Havøysund naar Hammerfest voor een stop van 2 uur. U kunt de noordelijkste stad ter wereld verkennen, in 1789 gesticht om de handel met de Russen te optimaliseren en nu nog een belangrijke vissershaven. U kunt een ijsbeer ontmoeten en lid worden van de ijsberenclub! Om 12.45 uur vertrekt het schip weer. Verder zuidelijk bij Øksfjord passeren we een gletsjer die uitmondt in zee. 's Avonds stoppen we nog bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht komen we aan in Tromsø. Mogelijkheid voor excursie IJszeekathedraal met middernachtconcert.

Dag 16: Vesterålen–Lofoten

Vandaag staan de betoverende Vesterålen en Lofoten op het programma. Door het Risøyrennakanaal dat speciaal voor Hurtigruten is aangelegd om de ‘binnenvaart’ voor de eilandengroepen mogelijk te maken. In Stokmarknes kunt u het Hurtigrutenmuseum bezoeken (gratis). Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Svolvær is de grootste plaats op de Lofoten. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen - bestemd voor export als stokvis. U heeft ca. 2 uur de gelegenheid om Svolvær te verkennen, dan vertrekt het schip voor een mooie tocht langs de Lofotenkust naar Stamsund. Na een korte stop verlaten we de Lofoten en varen we richting het vasteland.

Dag 17: Poolcirkel, Zeven Zusters

Voor de Helgelandkust met haar talrijke kleine eilanden, het vruchtbare akkerland en de steile granietwanden loont het zich om vroeg op te staan. U passeert de poolcirkel bij 66° 33’N - met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omweven door sagen en legenden. Een ervan gaat over de bergketen Zeven Zusters, een andere over de berg Torghatten, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van ‘de pijl van Hestmannen’. De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden. Al eeuwen lang beschermt de inheemse bevolking hier de nesten van de eidereenden en krijgt daardoor hoogwaardig dons.

Dag 18: Trondheim en de westkust

Vandaag heeft u de gelegenheid om Trondheim te bezoeken. Tot 10 uur ligt het schip in de haven, op loopafstand van het centrum. In de middeleeuwse Nidarosdom, werden tot nu toe drie koninginnen en zeven koningen gekroond. De kroonjuwelen worden in de aangesloten residentie van de aartsbisschop tentoongesteld. Vanaf het schip wordt ook een stadswandeling georganiseerd, zowel tevoren als aan boord te reserveren. Voorbij de eilanden Munkholmen en Hitra gaat het over open zee naar Molde, de ‘stad van de rozen’. Haar welige rozengroei is te danken aan het milde golfstroom klimaat. Let ook op de steile, grijze toppen van de Romsdal-Alpen, die glinsteren in de zon, en bezichtig de ‘stokvismetropool’ Kristiansund.

Dag 19: Aankomst Bergen/ontscheping

Vandaag gaat u het Hurtigrutenschip alweer verlaten. Maar eerst heeft u nog een fascinerend landschap voor u, bv. de schilderachtige Nord­fjord, aan de voet van de Jostedalsgletsjer. Een paar zeemijlen zuidelijker vaart u in de monding van de Sognefjord. Op de route naar Bergen, de stad met de zeven bergen, passeert u een prachtig scherenlandschap. Na aankomst in Bergen volgt de ontscheping. Vanmiddag heeft u nog volop gelegenheid iets van Bergen te gaan zien. Bezoek 'Bryggen' met de oude koopmanshuizen langs de haven, maak een tocht met de Fløienbaan met prachtig uitzicht vanaf de top. In de buitenwijk vindt u de Fantoft Stavkerk en ‘Troldhaugen’, het huis van de Noorse componist Edvard Grieg, nu museum. Overnachting in het centraal in de historische wijk Bryggen gelegen hotel.

Dag 20: Bergen–Lofthus/Ullensvang, 168 km

Langs de lieflijke Hardangerfjord met idyllische fjorddorpjes naar Bruravik. Over de Hardangerbrug naar Brimnes en Lofthus. Diner en overnachting in het mooie hotel met prachtige ligging aan de fjord. In de tuin met uitzicht op de fjord staat nog het vakantieverblijf van de bekende componist Edvard Grieg.

Dag 21: Lofthus–Klækken, 325 km

Via Eidfjord - met Hardangervidda museum en het indrukwekkende Måbødalen met Vøringfoss waterval richting de hoogvlakte. Via Geilo en de ‘avontuurweg’ nr. 7 richting Klækken. In Jevnaker vindt u Hadeland glasmuseum en tentoonstelling. Overnachting in Hønefoss.

Dag 22: Klækken–Oslo, 63 km

Zuidwaarts langs de Tyrifjord naar Oslo. Vertrek om 14.00 uur per Color Line naar Kiel.

Dag 23: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

Alle overnachtingen

Dag 1: Aan boord Color Line
Dag 2: Scandic Lillehammer
Dag 3: Røros Hotell
Dag 4: Scandic Stiklestad
Dag 5: Fru Haugans Hotel
Dag 6: Thon Hotel Nordlys
Dag 7: Scandic Narvik
Dag 8: Thon Hotel Tromsø
Dag 9: Thon Hotel Alta
Dag 10: Scandic Bryggen
Dag 11: Thon Hotel Kautokeino
Dag 12: Scandic Karasjok
Dag 13: Thon Hotel Kirkenes
Dag 14-18: Aan boord Hurtigruten
Dag 19: Thon Hotel Rosenkrantz
Dag 20: Ullensvang Hotel
Dag 21: Klækken Hotel
Dag 22: Aan boord Color Line

 

Extra's

eizen

Autotour Håkon

Prijzen

 • Vanaf € 1.463 per persoon
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een offerte aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2021 t/m 30/09/2021
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel-Oslo en Oslo Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m)
 • 15 Hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen

 • Hurtigruten traject Kirkenes-Bergen obv 2 pers. binnenhut d/t, volpension prijs vanaf € 1.435 per persoon en vervoer auto prijs € 325
 • Buitenhut Color Line vanaf € 33 per persoon per enkele reis
 • Ontbijtbuffet Color Line € 16 per persoon per enkele reis
 • Dinerbuffet Color Line € 36 per persoon per enkele reis
 • De binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Bijkomende kosten

 • Bij Autotour Håkon is het nodig om het Hurtigruten deeltraject Kirkenes-Bergen (5 nachten) bij te boeken. Dit is niet inbegrepen bij de genoemde vanaf prijs. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem afgestemd op vraag en aanbod. Onze reisspecialisten informeren u graag over de actuele beschikbaarheid en prijzen op de door u gewenste vertrekdatum.

Toeslagen

 • Halfpension: op aanvraag.
 • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 209 per persoon.
 • Toeslag buitenhut Hurtigruten op aanvraag

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is, wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken.
 • Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag. Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.