Noorwegen

Autotour Harald

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
18 dagen
Vanaf prijs p.p.
€1.199
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Harald bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

1e dag: Kiel-Oslo

Vertrek om 14.00 uur per Color Line vanuit de Noord-Duitse havenplaats Kiel. Aan boord is een hut en autoplaats voor u gereserveerd en tijdens de 20 uur durende overtocht hoeft u zich niet te vervelen. Aan boord zijn diverse winkels en restaurants.

2e dag: Oslo-Rauland, 240 km

Om 10.00 uur is de geplande aankomst in de hoofdstad Oslo. De reis gaat via Drammen en Kongsberg naar Rauland. Uw overnachtingsadres ligt in Telemark, een regio bekend om de volksmuziek en traditionele verhalen. Combineer een wandeling eens met een boottochtje over het Telemarkkanaal aan boord van één van de nostalgische schepen. Bent u een geoefende wandelaar? Maak dan de klim naar de Gaustatoppen (1883 m). Dit is de hoogste berg van de provincie. Een behoorlijke klim, maar eenmaal boven wordt u meteen beloond met een prachtig uitzicht. U verblijf 3 nachten in Vierli Hyttegrend in Rauland.

5e dag: Rauland-Voss, 240 km

Vandaag maakt u kennis met de Noorse fjorden! Via Haukeligrend rijdt u over de Haukelipas richting Røldal. Een weg met maar liefst 16 haarspeldbochten over slechts 7,2 km. Via Odda gaat de reis verder langs de Sørfjord, een 38 km lang zij-fjord van de Hardangerfjord. Even later ziet u één van de bekendste Noorse fjorden, wanneer u over de Hardangerfjord via weg 13 naar Voss rijdt. In het sportieve plaatsje verblijft u 3 nachten in Bavallstunet.

8e dag: Voss-Geilo, 178 km

Tijd om meer het binnenland in te trekken. De route gaat via Vinje over de E16 richting Stalheim. Het is de moeite waard om de Stalheimskleiva te berijden. Een spectaculaire weg met scherpe haarspeldbochten. Even later passeert u Flåm aan de bekende Aurlandsfjord. Over weg 50 rijdt u naar het toeristendorpje Geilo. In de winter wordt hier volop geskied, in de zomer is het dorp een fijne uitvalbasis voor wandeltochten op de Hardangervidda hoogvlakte. U verblijft 3 nachten in Geilolia.

11e dag: Geilo-Lemonsjøen, 208 km

U rijdt via Gol over weg 51 richting het noorden. U bevindt zich op de indrukwekkende Valdresflya hoogvlakte. In Heggenes kunt u een mooie staafkerk bezoeken. De komende 3 nachten verblijft in Lemonsjøen Fjellpark. Dit is één van de beste wandelgebieden van Noorwegen. Vanaf hier kunt u ook een mooie dagtocht maken naar de beroemde Geirangerfjord (UNESCO Werelderfgoedlijst).

14e dag: Lemonsjøen-Venabu, 114 km

Een kortere rit naar uw volgende overnachtingsadres. U passeert het plaatsje Vågåmo. De Blahø is een 1618m hoge berg. De weg ernaar toe is een tolweg en de op twee na hoogste berijdbare weg in Noorwegen. Vanaf Blahø heeft u een prachtig uitzicht over het Gudbrandsdal, Rondane, Dovrefjell en de Jotunheimen. Verblijf van 3 nachten in Venabu.

17 e dag: Venabu-Oslo, 255 km

Een vroeg vertrek uit Venabu vandaag. U maakt de laatste autorit in Noorwegen richting het zuiden. Langs het grote, lang gestrekte Mjøsameer via Hamar naar Eidsvoll, in 1814 werd hier de grondwet aangekondigd. Om 14.00 uur vertrekt u met één van de comfortabele schepen van Color Line weer richting Noord-Duitsland.

18e dag: Aankomst in Kiel

Aankomst in Kiel om 10.00 uur en terugreis naar huis.

Excursies

Noorwegen in een notendop
Regio Sogn og Fjordane

Beleef de sprookjesachtige fjorden en landelijke idylle tijdens deze populaire excursie per trein, bus en veerboot. Deze unieke trip omvat de vele hoogtepunten van Fjord Norway waaronder de Bergensbanen, de hoogste spoorbaan van Noord-Europa. Deze treinrit over het grootste bergplateau van Noord-Europa, de Hardangervidda, is spectaculair en zeer gevarieerd. Een ritje met de Flåm spoorbaan, een bezoek aan de indrukwekkende Nærøyfjord (UNESCO werelderfgoedlijst) en de bijzonder steile Stalheimskleivaweg maken deze excursie compleet.

Duur: 7-9 uur.
Prijs vanaf € 150 per persoon.

Voss, vissen en kanoën
Regio Hordaland

Voss is het centrum van vele sportieve activiteiten in deze regio, zoals deze leuke excursie waarbij je vanuit je eigen kano je hengel uitgooit op jacht naar de 'catch of the day'. Onder begeleiding van een ervaren visser peddel je over het meer en leer je alles over het vissen en de diverse vissoorten die hier leven. De excursie heeft een start tijd om 10.00 uur en 15.00 uur. Na het vissen wordt de vers gevangen vis ter plaatse bereid en kun je deze heerlijk proeven op het terras van het Voss Rafting Senter.

Minimale leeftijd voor deelname excursie is 5 jaar. In 1 kano kunnen max. 2 volwassenen en 1 kind.
Prijs vanaf € 77 per persoon.

Hardangervidda Natursenter
Regio Hordaland

Gelegen in het plaatsje Eidfjord biedt het Hardangervidda Natursenter de bezoekers een buitengewoon interessante kennismaking met het grootste nationale park van Noorwegen. De Hardangervidda is bovendien de grootste hoogvlakte van Europa en tevens thuisbasis voor één van de grootste kuddes wilde rendieren. Het grootste deel van het Nationale Park ligt in de provincie Hordaland. Toeristen zullen hier beslist genieten van de natuurlijke schoonheid van Noorwegen. Een bezoek aan dit interactieve museum zal iedere bezoeker, jong én oud, zeker inspireren en de schoonheid van moeder natuur nóg meer weten te waarderen.

Prijs vanaf € 12 per persoon

Telemarkkanaal
Regio Telemark

Het Telemarkkanaal bestaat uit twee kanalen, waarvan het Nordsjø-Skien kanaal, gebouwd in 1854 tot 1861, het oudste is. Het Bandak-Nordsjø kanaal werd geopend in 1892. Het Telemarkkanaal is 105 lang en bestaat uit 8 sluizen en 18 sluiskamers, die de boten in totaal tot 72 meter boven zeeniveau verheffen. Maak een mooie dagtocht op één van de nostalgische elegante schepen. Er zijn diverse trajecten mogelijk op het Telemarkkanaal. Vraag naar de mogelijkheden. Bus van of naar uw aankomst - en vertrekpunt kunt u bijboeken, prijs hiervoor op aanvraag.

Prijs boottocht vanaf € 61 per persoon

Autotour Harald

Prijzen

 • Prijs vanaf € 1.199 per persoon
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de door u gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2018 - 30/09/2018
 • Vertrekdag: zaterdag

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel-Oslo en Oslo-Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m)
 • 15 overnachtingen in genoemde vakantiewoningen op basis van logies.

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf met 2 personen in genoemde accommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.