Noorwegen

Autotour Hordaland

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
17 dagen
bij min. bezetting van 4 personen
vanaf €745 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Autotour met vertrek op dinsdag

Dag 1: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

Dag 2: Oslo–Gålå, 247 km

Tijdens het ontbijt vaar je de Oslofjord in. Het schip legt om 10.00 uur middenin Oslo aan. Van Oslo via Eidsvoll en Hamar langs het Mjøsameer naar Lillehammer en Vinstra naar Gålå. 3 Overnachtingen in het mooie Peer Gyntgebied. Bezienswaardigheden en activiteiten: Mooie dagtocht over de beroemde Peer Gyntvegen, Hunderfossen familiepark, Openluchtmuseum Maihaugen in Lillehammer. Volop wandel- en vismogelijkheden.

Dag 5: Gålå–Stranda, 261 km

Vandaag rij je de prachtige ‘Gouden Route’, nl. de Trollstigen en vervolgens via weg 650 de ferry van Lied naar Stranda voor 4 overnachtingen. Activiteiten: Je kunt naar Hellesylt rijden en vanaf hier zonder auto een dagtocht door de Geirangerfjord naar Geiranger maken via de ferry Hellesylt–Geiranger vv. Geniet van de
prachtige watervallen: ‘De Zeven Zusters, ‘De Bruidsluier’ en ‘De Vrijer’.

Dag 9: Geiranger–Skjolden, 218 km

Vandaag staat één van de mooiste routes op het programma, via de ferry Stranda–Lied, Geiranger en Lom. Na een koffiestop bij Bakeriet voor een heerlijke Fika (koffiebroodje) ga je over de hoogst berijdbare bergpas in Noorwegen, de Sognfjell door naar Skjolden voor 3 overnachtingen. Activiteiten: Rib boot, kanoën, suppen,
wandelen en fietsen.

Dag 12: Marifjøra–Voss, 167 km

Via Sogndal, over de Sognefjord naar Voss voor 4 overnachtingen. Mooie accommodatie gebouwd op een berghelling net buiten het plaatsje Voss. Activiteiten: Dagtocht naar Bergen (1,5 uur rijden), dagtocht
‘Norway in a Nutshell’, Flåm, cruise op de Sognefjord, raften, kajakken.

Dag 16: Voss–Bergen, 157 km

Via Granvin over de 'National Tourist Route Hardanger' langs de Hardangerfjorden naar Bergen. Vertrek vanuit Bergen om 13.30 uur per Fjord Line.

Dag 17: Hirtshals

Aankomst in Hirtshals (Noord Denemarken) om 07.30 uur.

Vertrek op vrijdag - Alle Overnachtingen

Dag 1: Aan boord Color Line
Dag 2-5: Gålå
Dag 6-8: Visit Stranda
Dag 9-12: Skjolden Brygge
Dag 13-15: Bavallstunet
Dag 16: Aan boord Fjord Line

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Excursies

Raften in Sjoa
Regio Oppland

Een actieve excursie voor het hele gezin en voor diegene die niet bang zijn een beetje nat te worden! De Sjoa is één van de vele Noorse rivieren waar je kunt raften. Je kunt kiezen uit een tocht die echt laat zien hoe sterk de stroming is, of een tocht met het gezin over de rustig stromende Otta rivier. Je komt langs watervallen, stroomversnellingen en nauwe kloven. In deze beide tochten is de raft-uitrusting inbegrepen inclusief professionele begeleiding en het vervoer van en naar de rivier.

Periode: 01/05/2019 t/m 30/09/2019
Korte trip (3 uur; vanaf 15 jaar): ma-vr € 88 pp / za-zo € 94 pp
Familietrip (4 uur; vanaf 7 jaar): € 74 pp

Peer Gynt Festival
Regio Oppland

Een festival vol Noorse tradities! Al sinds 1967 wordt jaarlijks het 9-daagse Peer Gynt festival gehouden. In het Gudbrandsdal, te midden van een prachtig Noors berglandschap vinden 35 evenementen plaats op het gebied van theater, concerten, kunst tentoonstellingen en meer. Het is een ode aan de lokale legende Peer Gynt, die een grote inspiratie was voor de Noorse toneelschrijver en dichter Henrik Ibsen. Hij schreef er het gelijknamige gedicht over. De moeite waard is het bijwonen van de theaterproductie Peer Gynt in Gålå, in een prachtige setting aan het meer en omringd door de bergen.

Periode: 02, 03, 04, 07, 08, 09 en 10 augustus 2019
Prijs per persoon: vanaf € 54

Viewpoint Snøhetta
Regio Oppland - Dovrefjell

Fantastisch uitzicht over de hoogste berg van Dovrefjell, Snøhetta (2286m). Rijd op de E6 tot Hjerkinn, 50 km ten zuiden van Oppdal en volg de borden naar het uitzichtpunt bij de afslag van het Noorse wildedierencentrum. Vanaf de parkeerplaats is er een voetpad van ongeveer 1,5 km tot aan het uitzichtpunt, ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de weg naar boven wandel je langs een reeks informatieborden die de geschiedenis van Dovrefjell vanaf 8000 voor Chr. vertellen. In het zomerseizoen staat er gedurende vijf dagen per week een natuurgids ter beschikking.

Periode: gehele jaar
Toegang: gratis

Raften in Voss
Regio Hordaland

Tussen Voss en Evanger in de richting van Bergen ligt de Vosso rivier. De plek om een avontuurlijke rafting tocht te maken. Er zijn tochten voor gezinnen met jongere kinderen (min. 5 jaar oud) en iets avontuurlijke tochten voor avonturiers met een min. leeftijd van 15 jaar. De excursie duurt 3 uur waarvan 1,5 uur op het water. De tour start in het rustige water om vertrouwd te raken met de boot en vervolgens wordt er over een afstand van 7 km een tocht gemaakt door de stroomversnellingen. De excursie eindigt in het Evanger meer waar nog nagepraat kan worden onder het genot van een drankje.

Periode: 15/05/2019 t/m 15/10/2019
Family raften (vanaf 15 jaar): € 77 pp
Family raften (5-14 jaar): € 57 pp
Raften vanaf 15 jaar: € 124 pp (juli + augustus)

Riverboarden in Voss
Regio Hordaland

Riverboarden is een intensieve wateractiviteit waarbij je op een kleine surfplank de rivier afzakt. Uiteraard alleen geschikt voor goede zwemmers (min. leeftijd 15 jaar). Je bepaalt zelf hoe hard je gaat! De excursie start met uitgebreide veiligheidsinstructies van een professionele gids voordat je in het water springt. Bijkomen doe je met een goed verzorgde gezonde lunch na afloop.

Periode: 15/05/2019 t/m 15/09/2019
Prijs per persoon: € 142

Vissen kanoën in Voss
Regio Hordaland

Voss is het centrum van vele sportieve activiteiten in deze regio, zoals deze leuke excursie waarbij je vanuit je eigen kano je hengel uitgooit op jacht naar de ‘catch of the day’. Onder begeleiding van een ervaren visser peddel je over het meer en leer je alles over het vissen en de diverse vissoorten die hier leven. Na het vissen wordt de vers gevangen vis ter plaatse bereid en kun je deze heerlijk proeven op het terras van het Voss Rafting Senter. Minimale leeftijd voor deelname excursie is 5 jaar. In 1 kano kunnen max. 2 volwassenen en 1 kind.

Periode: 01/06 t/m 30/09/2019 - Tijd op aanvraag
Kinderen 5-15 jaar: € 56 pp
Volwassenen: € 77 pp

Klimpark in Voss
Regio Hordaland

Het Klatrepark in Voss is een uitdagend klimpark met 2 rondes door de bomen. Een leuke dagexcursie voor zowel jong als oud. In het Klatrepark slinger en klim je van boom naar boom. Er zijn twee cursussen. De ‘mini course’ is voor iedere leeftijd geschikt (min. lengte 1.00 m) en wordt op 2-5 meter boven de grond gedaan. Durf je nog iets hoger? Boek dan de ‘main course’ en klim tot 12 meter boven de grond (min. leeftijd 10 jaar, min. lengte 1.40 m).

Periode: 23/06/2019 t/m 02-09-2019, dagelijks.
Periode voor 23/06/2019 en na 02/09/2019, weekends
Dagelijks open 10.00-16.00 uur
Mini course (vanaf 1.00m): € 21 pp
Main course (vanaf 10 jaar; vanaf 1.40m): € 40 pp

Waterval abseilen in Voss
Regio Hordaland

In Noorwegen zijn er tal van watervallen, de één nog krachtiger dan de andere. Wil jij je adrenaline een extra boost geven ga dan eens abseilen langs een waterval. Je wordt professioneel uitgerust met een harnas, wetsuit en helm en maakt vervolgens een afdaling van ruim 100 meter. Voor deze excursie heb je geen specifieke klimervaring nodig, maar hoogtevrees moet je hier uiteraard niet hebben. Min. leeftijd 15 jaar.

Periode: 01/05/2019 t/m 30/10/2019
Prijs per persoon: € 120

 

 

Autotour Hordaland

Prijzen

 • Vertrek op dinsdag:
  Prijs vanaf € 745 per persoon (bij 4 personen)
  of vanaf € 1.469  per persoon (bij 2 personen)
 • Vertrek op vrijdag:
  Prijs vanaf € 819 per persoon (bij 4 personen)
  of vanaf € 1.599  per persoon (bij 2 personen)
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de door u gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2019 t/m 30/09/2019
 • Vertrekdag: dinsdag of vrijdag.

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel-Oslo met Color Line en Bergen-Hirtshals met Fjord Line (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1.95 m) obv 2 of 4 personen inclusief autovervoer en binnenhut.
 • 14 overnachtingen in genoemde vakantiewoningen.
 • Inclusief verplichte eindschoonmaak in Skjolden.

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Eventuele toeslagen zoals; bedlinnen, eindschoonmaak en hond dien je vooraf te reserveren en ter plaatse te voldoen.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf met 2 of 4 personen in genoemde accommodaties.
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.