Noorwegen

Autotour Jord

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
13 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €1.578 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Jord bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

Dag 2: Oslo–Dalen, 228 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Van Oslo via de E134 richting Drammen en Kongsberg naar het leuke Noorse plaatsje Dalen. U bevindt zich nu in de regio Telemark, bekend vanwege haar lieflijke kuststadjes, hoge bergen en hooglanden. Verblijf van 2 nachten in Dalen. Volgende dag ter vrije besteding. Tussen Lårdal en Dalen kun je een prachtige bergwandeling maken of breng een bezoek aan de Eidsborg Staafkerk uit de 13e eeuw. U kunt ook een excursie maken op het Telemark kanaal.

Dag 4: Dalen–Lofthus, 190 km

U vervolgt uw route richting het Noorse fjordengebied. Via Haukeligrend en Røldal rijdt u naar Lofthus voor verblijf in het luxe hotel. Een fantastisch plekje, een prachtig hotel, een mooie fjord en een grote tuin met terras - dicht bij het water vindt u er nog de ‘componistenhut’ van Edvard Grieg, die hier zomers vaak vertoefde. In het voorjaar is de Hardanger bekleed met een prachtige bloesempracht van de honderdduizenden fruitbomen, een lust voor het oog!

Dag 5: Lofthus - Bergen/Os, 197 km

Via de nationale route weg 7 rijdt u naar het schitterend aan de fjord gelegen luxe hotel. Een heerlijk hotel - met een spa-afdeling, zwembad, sauna's en een whirlpool - in een prachtige omgeving. Bergen, de hoofdstad van het fjordengebied is van hier ook bereikbaar per boot. Bezoek de beroemde vismarkt waar u uw ogen uitkijkt, bezoek ‘Bryggen’ en wandel rond de oude koopmanshuizen langs de haven en door de schilderachtige wijk ‘Gamle Bergen’ met goed bewaard gebleven huizen van vroeger. Maak een rit met de Fløibaan naar de top van de berg Fløien, van waaruit u een prachtig uitzicht hebt op de stad. Op weg naar Bergen vindt u de Fantoft Stavkerk en ‘Troldhaugen’, het huis van de beroemde Noorse componist Edvard Grieg, een bijzonder museum.

Dag 7: Bergen/Os–Loen, 314 km

Via Bergen en langs de Sognefjord rijdt u een mooie dagtocht naar het mooi aan de fjord gelegen luxe Hotel. Een mooi fjorddorp met prachtig achterland, bezoek het Loenmeer en de Kjenndalgletsjer. Dichtbij het hotel vertrekt een boot naar de gletsjer. Ook een bezoek aan de beroemde Briksdalgletsjer bij Olden is mogelijk. Voor wandelaars zijn er mooie wandelpaden langs de waterval en het meer, naar een zomerboerderij in de bergen of naar de top van de berg Skåla. Geniet van alle faciliteiten van dit prachtige hotel.

Dag 8: Loen–Geiranger, 114 km

Vandaag een spectaculaire route door een uniek fjord- en berglandschap. Langs het Strynmeer, via Hjelledalen, over de toeristische Strynefjell pas - de oude zomerweg - door een indrukwekkende bergwereld met sneeuw en ijs naar Grotli. Langs het mooie bergmeer Djupvatn komt u aan de voet van de berg Dalsnibba. Er gaat een tolweg omhoog naar het uitzichtpunt op 1495 m. Prachtig uitzicht op het omringende berggebied met heel in de verte de Geirangerfjord. Tijdens de afdaling naar Geiranger, met vele haarspeldbochten, kunt u steeds opnieuw genieten van het uitzicht. Overnachting in het mooie hotel, met een schitterend uitzicht op de fjord. De Geirangerfjord is een van de meest gefotografeerde fjorden. U kunt een fascinerende bootocht maken op de fjord langs de beroemde watervallen de ‘Zeven Zusters’, de ‘Vrijer’ en de ‘Bruidssluier’, wandelen langs de fjord of in de bergen, of de mooie omgeving verder verkennen. Ook een dagtocht naar de Trollstigen en Åndalsnes is een mooie optie.

Dag 10: Geiranger–Heggenes, 225 km

Afscheid van het fjordengebied. De route gaat via Grotli en Pollfoss, met prachtige waterval, naar het gezellige plaatsje Lom. Leuk voor een koffiestop. Hier vindt u o.a. een mooie 11e eeuwse Stavkerk, mineralenverzameling en warme bakker ‘Bakeriet’. Via de Valdres Flya rijdt u naar het luxe hotel.

Dag 12: Heggenes–Oslo, 212 km

Via Fagernes en weg 16 terug naar Oslo. Vertrek vanuit Oslo om 14.00 uur per Color Line.

Dag 13: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

Alle overnachtingen

Dag 1: Aan boord Color Line
Dag 2-3: Dalen Hotel
Dag 4: Ullensvang Hotel
Dag 5-6: Solstrand Fjordhotel
Dag 7: Hotel Alexandra
Dag 8-9: Union Hotel
Dag 10-11: Herangtunet Boutique Hotel
Dag 12: Aan boord Color Line

Excursies

Op dit moment zijn er helaas geen excursies beschikbaar voor deze reis.

Autotour Jord

Prijzen

 • Vanaf € 1.578 per persoon
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een offerte aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2021 t/m 30/09/2021
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel-Oslo en Oslo-Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnen hut (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m)
 • 10 Hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Buitenhut Color Line vanaf € 33 per persoon per enkele reis.
 • Ontbijtbuffet Color Line € 16 per persoon per enkele reis.
 • Dinerbuffet Color Line € 36 per persoon per enkele reis.
 • Halfpension: prijs op aanvraag.
 • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 299 per persoon.
 • Single toeslag: op aanvraag.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.