Noorwegen

Autotour Magne

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
18 dagen
Vanaf prijs p.p.
€1.515
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Magne bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Geilo, 219 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Van Oslo volgen we de 'avontuurlijke' weg 7 via Noresund en Gol voor overnachting in Ustedalen Hotel, Geilo.

3e dag: Verblijf Geilo

Een gezellig toeristenplaatsje aan de rand van de Hardanger Hoogvlakte, met allerlei mogelijkheden voor wandelingen en excursies in de omgeving.

4e dag: Geilo–Hindsæter, 188 km

Vandaag een route door afwisselende natuur van bergen en dalen naar Fagernes. Dan via Beitostølen naar Jotunheimen met rondom een indrukwekkende bergwereld met de hoogste bergtoppen van Noorwegen. Overnachting in het sfeervolle Hindsæter.

5e dag: Verblijf Hindsæter

Mooie bergwandelingen in de omgeving met prachtig uitzicht of maak een excursie naar Bygdin of Gjendesheim, en Besseggen.

6e dag: Hindsæter–Røros, 283 km

Van Randsverk naar Sjoa en via weg 27 mooie route langs Rondane Nasjonalpark. Van Folldal richting Østerdalen en via Tynset, langs de Glåma rivier naar het oude koperstadje Røros. Overnachting in Røros Hotel.

7e dag: Verblijf Røros

Volop gelegenheid om Røros te verkennen. Stadswandeling met gids mogelijk, bezoek oude kopermijn, museum etc.

8e dag: Røros–Trondheim, 209 km

Vandaag volgen we de toeristische route via weg 705 met prachtige uitzichten onderweg. Via Brekken naar Selbu en via Stjørdal naar Thon Hotel Nidaros, Trondheim.

9e dag: Verblijf Trondheim

Een gezellige studentenstad met veel groen, een mooi oud centrum en via de oude stadsbrug komt u bij de imposante Nidarosdom, waar alle Noorse koningen gekroond zijn.

10e dag: Trondheim–Kristiansund, 197 km

Zuidwaarts, via Orkanger volgen we de kustroute via ferry Halsa–Kanestraum naar de ‘stokvisstad’ Kristiansund. Overnachting in Thon Hotel Kristiansund.

11e dag: Kristiansund–Ålesund, 162 km

Via weg 64 de bekende Atlanterhavsveien met zijn door bruggen verbonden eilanden; volg de afsteker naar Farstad en Bud, een van de meest populaire toeristenwegen. Per ferry over de Romsdalfjord naar Vestnes. Overnachting in Hotel Brosundet, Ålesund.

12e dag: Verblijf Ålesund

Mooi havenstadje met kleurige huizen en mooie 'jugendstil' gevels langs het water. Schitterend uitzicht op de stad vanaf de berg Aksla. Bezienswaardig: groot aquarium.

13e dag: Ålesund–Hjelle, 162 km

Vandaag ferry Magerholm–Ørsneset naar Stranda en langs de fjord naar Hellesylt. Dan via Hornindal naar Stryn en Hjelle Hotel, Hjelledalen, met prachtige ligging aan het Strynmeer.

14e dag: Hjelle–Balestrand, 231 km

Via Stryn naar Loen, mooie tocht lange de Nordfjord. Mooi uitzichtpunt bij Karistova. Langs Skei en het Jølstermeer, over de Gaularfjellpas naar de Sognefjord. Via Dragsvik naar het Kviknes Hotel in Balestrand.

15e dag: Verblijf Balestrand

Een schilderachtig en gezellig fjorddorp omringd door imposante bergen en gletsjers. Mooie wandelmogelijkheden en/of excursies naar de gletsjers, Flåm etc.

16e dag: Balestrand–Bergen, 208 km

Langs de Sognefjord via Vadheim naar Lavik. Per ferry naar Oppedal en via de kustroute naar Bergen. Overnachting in Thon Hotel Rosenkrantz, Bergen.

17e dag: Bergen

Om 13.00 uur vertrek per Fjord Line naar Hirtshals.

18e dag:

Aankomst Hirtshals (DK) om 7.00 uur.

Routekaartje

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Excursies

Fløyen, Bergen
Regio Hordaland

Een must-visit in de Hanzenstad Bergen is de berg Fløyen, bereikbaar per kabelbaan vanaf het centrum van Bergen. De kabelbaan is 850 meter lang en overbrugt in 7 minuten een hoogteverschil van 300 meter. boven op de berg heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de stad Bergen en de schilderachtige haven. Op het uitkijkpunt bevindt zich een souvenirwinkel en een paar restaurants. Tip: een echte Noorse wafel bij de koffie. Ook is het een fijne uitvalsbasis voor een aantal mooie wandeltochten.Er gelden speciale tarieven voor kinderen van 4-15 jaar.

Prijs vanaf € 12 per persoon.

Autotour Magne

Prijzen

 • Prijs vanaf € 1.515 per persoon.
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de door u gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2018 - 30/09/2018
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel-Oslo met Color Line en Bergen-Hirtshals met Fjord Line (afmetingen auto: lengte < 5 meter en hoogte < 1.95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut
 • 15 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Halfpension: vanaf € 323 per persoon (behalve in Trondheim, Ålesund en Bergen)
 • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 318 per persoon (behalve in Hindsæter).

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.