Noorwegen

Autotour Oppland

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
17 dagen
Vanaf prijs p.p.
€587
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Autotour met vertrek op dinsdag

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Vågåmo, 326 km

Aankomt Oslo om 10.00 uur. Van Oslo via Eidsvoll en Hamar langs het Mjøsa meer via de Gudbrandsdalen naar Storrvik. 3 overnachtingen in Storrvik, een accommodatie waar al sinds de 15e eeuw mensen hebben gewoond en de boerderij met 5 balken huizen staan onder monumentenzorg. Prachtig uitzicht op het Vågåmeer. Activiteiten: Vissen, wandeltochten, gletsjertochten, mountainbiken, raften. Bezoek het plaatsje Lom met mooie waterval, 11e eeuwse Stavkerk, mineralenverzameling en bakeriet.

5e dag: Vågåmo–Loen, 294 km

Vandaag een prachtige route over de toeristische route Slådalsveien (tolweg) naar Lesja. Van Lesja, via Andalsnes naar Geiranger via 'de Gouden Route'. Er gaat een tolweg omhoog naar het uitzichtpunt Dalsnibba op 1495 m. Prachtig uitzicht op het omringende berggebied en in de verte de Geirangerfjord. Via het mooie bergmeer Djupvatn naar Hjelle en rijdt u langs het Strynmeer naar Loen. 4 overnachtingen in Tjugen Camping, deze accommodatie ligt enkele kilometers buiten het dorp op een kleine rustige camping met uitzicht op de Jostedalgletsjer.
Activiteiten: De Briksdal- en Kjenndalgletsjer, gletsjerhiking, volop wandelmogelijkheden, Nationaal Park Jostedalsbreen, bezoek aan Geiranger, vissen en kanoën.

9e dag: Loen–Eksingedalen, 257 km

Mooie route via Olden en Skei over de 'route Gaularfjellet' naar Dragsvik, ferry naar Vangsnes naar Voss. 4 overnachtingen in Haugen Fjellgård.  Activiteiten: Dagtochten naar Bergen (1,5 uur rijden), 'Norway in a Nutshell' of langs de Hardanger­fjord, cruise op de Sognefjord, raften, kajakken.

12e dag: Eksingedalen–Fagernes, 293 km

Via Flåm, misschien heeft u tijd voor een uitstapje naar de Flåmsbaan, het spoorwegtraject van Flåm naar Myrdal. Flåm ligt op 2 m en Myrdal op 867 m hoogte. De trein rijdt door een prachtig decor van machtige bergen en woeste watervallen. Dit alles maakt de Flåmbaan tot de meest interessante spoorlijn van Scandinavië. Via Aurland rijdt u door naar Fagernes. 4 Overnachtingen in Grønebakke. U heeft hier een mooi uitzicht over het dorp, naar het noorden Jotunheimen en naar het zuiden richting Fagernes. Activiteiten: Goede wandel- en fietsmogelijkheden in het Valdresgebied. Een dagtocht over de zomerweg naar het gezellige stadje Lillehammer of een bezoek aan Fagernes en het openluchtmuseum is zeer de moeite waard.

16e dag: Fagernes–Oslo, 191 km

Via het stadje Fagernes en weg 16 terug naar Oslo. Vertrek om 14.00 uur per Color Line.

17e dag:

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

Autotour met vertrek op vrijdag
 • 4 overnachtingen in Storrvik
 • 3 overnachtingen in Tjugen
 • 4 overnachtingen in Haugen Fjellgård
 • 3 overnachtingen in Grønebakke

Routekaartje

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Excursies

Viewpoint Snøhetta
Regio Oppland - Dovrefjell

Fantastisch uitzicht over de hoogste berg van Dovrefjell, Snøhetta (2286m). Rijd op de E6 tot Hjerkinn, 50 km ten zuiden van Oppdal en volg de borden naar het uitzichtpunt bij de afslag van het Noorse wildedierencentrum. Vanaf de parkeerplaats is er een voetpad van ongeveer 1,5 km tot aan het uitzichtpunt, ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de weg naar boven wandelt u langs een reeks informatieborden die de geschiedenis van Dovrefjell vanaf 8000 voor Chr. vertellen. In het zomerseizoen staat er gedurende vijf dagen per week een natuurgids ter beschikking.Gratis toegang!

Via Ferrata in Loen
Regio Sogn og Fjordane

Een spannende uitdaging en een onvergetelijke ervaring in een spectaculair landschap. Voor avonturiers en natuurliefhebbers een puur genot, een feest voor de ogen en prachtig om te beklimmen. Het met staalkabels uitgezette parcours langs een rotswand begint bij Hotel Alexandra. U loopt hoog boven de fjord naar de top van de berg Hoven (1011m). Hier wacht u een prachtig uitzicht op de bergen, gletsjers en fjorden. Klimmerservaring is wel een voorwaarde om aan deze spectaculaire tocht te beginnen. Vanaf 12 jaar. Inclusief gids en uitrusting.Duur: 5-6 uur.

Prijs vanaf € 111 per persoon.

 

Voss, vissen en kanoën
Regio Hordaland

Voss is het centrum van vele sportieve activiteiten in deze regio, zoals deze leuke excursie waarbij je vanuit je eigen kano je hengel uitgooit op jacht naar de 'catch of the day'. Onder begeleiding van een ervaren visser peddel je over het meer en leer je alles over het vissen en de diverse vissoorten die hier leven. De excursie vindt plaats tussen 10-15 uur. Na het vissen wordt de vers gevangen vis ter plaatse bereid en kun je deze heerlijk proeven op het terras van het Voss Rafting Senter.Minimale leeftijd voor deelname excursie is 5 jaar. In 1 kano kunnen max. 2 volwassenen en 1 kind.
Prijs vanaf € 77 per persoon.

 

Autotour Oppland

Prijzen

 • Vertrek op dinsdag:
  Prijs vanaf € 587 per persoon (bij 4 personen)
  of vanaf € 1.155 per persoon (bij 2 personen)
 • Vertrek op vrijdag:
  Prijs vanaf € 691 per persoon (bij 4 personen)
  of vanaf € 1.341 per persoon (bij 2 personen)
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de door u gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2018 t/m 30/09/2018
 • Vertrekdag: dinsdag of vrijdag.

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel-Oslo en Oslo-Kiel met Color Line (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut
 • 14 overnachtingen in genoemde vakantiewoningen.
 • Verplichte eindschoonmaak in Tjugen.

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.