Noorwegen

Autotour Ragnhild

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
13 dagen
Vanaf prijs p.p.
€1.852
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Ragnhild bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek om 14.00 uur met een van de luxe schepen van de Color Line vanuit Kiel. U vaart in 19 uur naar de Noorse hoofdstad Oslo.

2e dag: Oslo–Heggenes, 212 km

Tijdens het ontbijt vaart u het Oslofjord in. Het ms Color Fantasy of ms Color Magic legt om 14.00 uur middenin Oslo aan. Vanaf Oslo gaat uw reis via weg 16 en Fagernes naar Heggenes. U verblijft in het prachtige Herangtunet Boutique Hotel, Heggenes omgeven door de mooie natuur van het Jotunheimen Nationaal Park. Een werelds hotel in een sprookjesachtige omgeving, waar stilte nog echt stilte is.

3e dag: Heggenes–Lom, 129 km

Vandaag rijdt u een afwisselende route door het vruchtbare en bosrijke Valdresgebied, via Beitostølen ( de poort van de Jotunheimen). Over de Valdresflya-pas via Randen naar Lom. Diner en overnachting in Fossheim Hotell, Lom. Het in 1897 door de familie Garmo begonnen hotel wordt inmiddels al door de derde en vierde generatie van dezelfde familie geleid. De harmonie van de houten huizen en de kunst en antiek genereren een unieke sfeer. Op de grote binnenplaats met een aantal oude houten huisjes staat ook de Gaukstadstugu cottage - één van Noorwegen's best bewaarde 17e-eeuwse houten huizen.

4e dag: Lom–Balestrand, 182 km

Een prachtige tocht staat u vandaag te wachten over de hoogst berijdbare bergpas in Noorwegen, de Sognefjell. U rijdt van Lom via de Sognefjell naar Sogndal en via de ferry Hella-Dragsvik naar Balestrand. 2x diner en overnachting in het Kviknes Hotel, Balestrand, prachtig gelegen aan de Sognefjord.

5e dag: Verblijf Balestrand

Een schilderachtig en gezellig fjorddorp omringd door imposante bergen en gletsjers. Mooie wandelmogelijkheden en/of excursies naar de gletsjers of naar Flåm.

6e dag: Balestrand–Os, 270 km

Over de langste fjord van Noorwegen de Sognefjord met de ferry Dragsvik–Vangsnes langs het Vikafjellet naar Voss. Via Granvin en weg 7 over de National Tourist Route Hardanger naar Bergen. Vanaf Bergen de E39 naar Os. 2x diner en overnachting in het schitterend aan de fjord gelegen Solstrand Fjordhotel, Bergen/Os.

7e dag: Verblijf Solstrand/Os

Een heerlijk hotel - met een spa-afdeling, zwembad, sauna's en een whirlpool - in een prachtige omgeving. Bergen, de hoofdstad van het fjordengebied is van hier ook bereikbaar per boot. Bezoek de beroemde vismarkt waar je je ogen uitkijkt, bezoek 'Bryggen' en wandel rond de oude koopmanshuizen langs de haven en door de schilderachtige wijk 'Gamle Bergen' met goed bewaard gebleven huizen van vroeger. Maak een rit met de Fløienbaan naar de top van de berg Fløien, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de stad. Op weg naar Bergen vind je de Fantoft Stavkerk en 'Troldhaugen', het huis van de beroemde Noorse componist Edvard Grieg, een bijzonder museum.

8e dag: Os–Lofthus, 181 km

De toeristische route gaat vandaag via de ferry's Hatvik–Venjaneset en Tørvikbygd–Jondal en langs de fjord naar het mooie fjorddorp Utne. Dan zuidwaarts langs de Sørfjord richting Odda. We passeren Hardangermuseum 'Agatunet' en de Folgefonngletsjer. Vanaf Odda rechts langs de fjord omhoog naar Lofthus. 2x diner en overnachting in het luxe Hotel Ullensvang, Lofthus.

9e dag: Verblijf Lofthus

Opnieuw een fantastisch plekje, een prachtig hotel, een mooie fjord en een grote tuin met terras. Dichtbij het water vind je er nog de 'componistenhut' van Edvard Grieg, die hier zomers vaak vertoefde. In het voorjaar is de Hardanger bekleed met een prachtige bloesempracht van de honderdduizenden fruitbomen, een lust voor het oog.

10e dag: Lofthus–Dalen, 189 km

Via de fjord zakt u verder af richting het zuiden en vervolgt de route via Røldal en Haukeligrend naar het gezellige dorpje Dalen. Overnachting en diner in het Dalen Hotel.

11e dag: Dalen–Oslo, 228 km

Via wegnummer 334 rijdt u richting Drammen en door naar Oslo. Diner en overnachting in het Losby Gods, Oslo/Lørenskog.

12e dag: Oslo–Kiel

Vertrek om 14.00 uur vanuit Oslo per Color Line.

13e dag:

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

Routekaartje

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

 

Excursies

Fløyen, Bergen
Regio Hordaland

Een must-visit in de Hanzenstad Bergen is de berg Fløyen, bereikbaar per kabelbaan vanaf het centrum van Bergen. De kabelbaan is 850 meter lang en overbrugt in 7 minuten een hoogteverschil van 300 meter. boven op de berg heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de stad Bergen en de schilderachtige haven. Op het uitkijkpunt bevindt zich een souvenirwinkel en een paar restaurants. Tip: een echte Noorse wafel bij de koffie. Ook is het een fijne uitvalsbasis voor een aantal mooie wandeltochten.

Er gelden speciale tarieven voor kinderen van 4-15 jaar.
Prijs vanaf € 12 per persoon.

 

Autotour Ragnhild

Prijzen

 • Prijs vanaf € 1.852 per persoon.
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de door u gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2018 - 30/09/2018
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel-Oslo en Oslo-Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m)
 • 10 Hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief halfpension.

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Upgrade kamer: vanaf € 430 per persoon.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.