Noorwegen

Autotour Ragnhild

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
13 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €1.899 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Ragnhild bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Kiel–Oslo

Vertrek om 14.00 uur met één van de luxe schepen van de Color Line vanuit Kiel. Je vaart in 20 uur naar de Noorse hoofdstad Oslo.

Dag 2: Oslo–Heggenes, 212 km

Tijdens het ontbijt vaar je het Oslofjord in. Het ms Color Fantasy of ms Color Magic legt om 10.00 uur middenin Oslo aan. Vanaf Oslo gaat jouw reis via weg 16 en Fagernes naar Heggenes. Je verblijft in een prachtig hotel, omgeven door de mooie natuur van het Jotunheimen Nationaal Park. Een werelds hotel in een sprookjesachtige omgeving, waar stilte nog echt stilte is.

Dag 3: Heggenes–Lom, 129 km

Vandaag rij je een afwisselende route door het vruchtbare en bosrijke Valdresgebied, via Beitostølen ( de poort van de Jotunheimen). Over de Valdresflya-pas via Randen naar Lom voor diner en overnachting. Het in 1897 door de familie Garmo begonnen hotel wordt inmiddels al door de derde en vierde generatie van dezelfde familie geleid. De harmonie van de houten huizen en de kunst en antiek genereren een unieke sfeer. Op de grote binnenplaats met een aantal oude houten huisjes staat ook de Gaukstadstugu cottage - één van Noorwegen's best bewaarde 17e-eeuwse houten huizen.

Dag 4: Lom–Balestrand, 182 km

Een prachtige tocht staat je vandaag te wachten over de hoogst berijdbare bergpas in Noorwegen, de Sognefjell. Je rijdt van Lom via de Sognefjell naar Sogndal en via de ferry Hella-Dragsvik naar Balestrand. 2x diner en overnachting in het prachtig aan de Sognefjord gelegen hotel. Een schilderachtig en gezellig fjorddorp omringd door imposante bergen en gletsjers. Mooie wandelmogelijkheden en/of excursies naar de gletsjers of naar Flåm.

Dag 6: Balestrand–Os, 270 km

Over de langste fjord van Noorwegen de Sognefjord met de ferry Dragsvik–Vangsnes langs het Vikafjellet naar Voss. Via Granvin en weg 7 over de National Tourist Route Hardanger naar Bergen. Vanaf Bergen de E39 naar Os. 2x diner en overnachting in het schitterend aan de fjord gelegen hotel. Een heerlijk hotel - met een spa-afdeling, zwembad, sauna's en een whirlpool - in een prachtige omgeving. Bergen, de hoofdstad van het fjordengebied is van hier ook bereikbaar per boot. Bezoek de beroemde vismarkt waar je je ogen uitkijkt, bezoek 'Bryggen' en wandel rond de oude koopmanshuizen langs de haven en door de schilderachtige wijk 'Gamle Bergen' met goed bewaard gebleven huizen van vroeger. Maak een rit met de Fløienbaan naar de top van de berg Fløien, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de stad. Op weg naar Bergen vind je de Fantoft Stavkerk en 'Troldhaugen', het huis van de beroemde Noorse componist Edvard Grieg, een bijzonder museum.

Dag 8: Os–Lofthus, 181 km

De toeristische route gaat vandaag via de ferry's Hatvik–Venjaneset en Tørvikbygd–Jondal en langs de fjord naar het mooie fjorddorp Utne. Dan zuidwaarts langs de Sørfjord richting Odda. We passeren Hardangermuseum 'Agatunet' en de Folgefonngletsjer. Vanaf Odda rechts langs de fjord omhoog naar Lofthus. 2x diner en overnachting in het luxe hotel. Opnieuw een fantastisch plekje, een prachtig hotel, een mooie fjord en een grote tuin met terras. Dichtbij het water vind je er nog de 'componistenhut' van Edvard Grieg, die hier zomers vaak vertoefde. In het voorjaar is de Hardanger bekleed met een prachtige bloesempracht van de honderdduizenden fruitbomen, een lust voor het oog.

Dag 10: Lofthus–Dalen, 189 km

Via de fjord zak je verder af richting het zuiden en vervolgt de route via Røldal en Haukeligrend naar het gezellige dorpje Dalen voor diner en overnachting.

Dag 11: Dalen–Oslo, 228 km

Via wegnummer 334 rij je richting Drammen en door naar het vlakbij Oslo gelegen Lørenskog voor diner en overnachting in het historische 19e eeuwse hotel.

Dag 12: Oslo–Kiel

Vertrek om 14.00 uur vanuit Oslo per Color Line.

Dag 13: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

Alle overnachtingen

Dag 1: Aan boord Color Line
Dag 2: Herangtunet Boutique Hotel
Dag 3: Fossheim Hotell
Dag 4-5: Kviknes Hotel
Dag 6-7: Solstrand Fjordhotel
Dag 8-9: Ullensvang Hotel
Dag 10: Dalen Hotel
Dag 11: Losby Gods
Dag 12: Aan boord Color Line

 

Excursies

Norske natursenter hardanger

Gelegen in het plaatsje Eidfjord biedt het Hardangervidda Natursenter de bezoekers een buitengewoon interessante kennismaking met het grootste nationaal park van Noorwegen. De Hardangervidda is bovendien de grootste hoogvlakte van Europa en tevens thuisbasis voor één van de grootste kuddes wilde rendieren. Het grootste deel van het nationaal park ligt in de provincie Hordaland. Toeristen zullen hier beslist genieten van de natuurlijke schoonheid van Noorwegen. Een bezoek aan dit interactieve museum zal iedere bezoeker, jong én oud, zeker inspireren en de schoonheid van moeder natuur nóg meer weten te waarderen!

Periode: 01/04/2019 t/m 30/09/2019
Prijs per persoon: € 11

Segway Bergen

Verken de Hanzestad Bergen op één van de coolste manieren van dit moment; per segway! De 2-uur durende tour begint met een training hoe je balans houdt en moet sturen. Vanaf
de cruise terminal start deze bijzondere sightseeing tour waarbij je een aantal belangrijke bezienswaardigheden passeert, zoals Bergenshus Fortress, de beroemde Hanzewerf Bryggen en de vismarkt. Er is een tour om 10:00 uur, 12:30 uur en 15:00 uur. Er is tevens een avondtour te maken van 2 uur.

Periode: 01/05/2019 t/m 30/09/2019
Dagtour: € 74 pp
Avondtour: € 101 pp

Noorwegen in een notendop

Beleef de sprookjesachtige fjorden en landelijke idylle tijdens deze populaire excursie per trein, bus en veerboot. Deze unieke trip omvat de vele hoogtepunten van Fjord Norway waaronder de Bergensbanen, de hoogste spoorbaan van Noord-Europa. Deze treinrit over het grootste bergplateau van Noord-Europa, Hardangervidda, is spectaculair en zeer gevarieerd. Een ritje met de Flåm spoorbaan, een bezoek aan de indrukwekkende Nærøyfjord (Unesco werelderfgoedlijst) en de bijzonder steile Stalheimskleivaweg maken deze excursie compleet.

Duur: 7–9 uur.
Periode: gehele jaar
Prijs per persoon: € 206

Classic glacier tour vanuit Bergen

Een volle dag genieten van de Noorse kust, het fjorden landschap en de Bøyabreen gletjser. Het kan tijdens deze 13 uur durende tour. Je reis begint in Bergen waar je aan boord stapt van de express boot naar Balestrand. In dit kunstenaarsdorp gaat de tour verder met een kleinere sightseeing boot naar Fjærland in het gelijknamige idyllische fjord. De bus staat klaar om je naar het Gletsjer museum te brengen. Leer alles over de gletsjers en bekijk zelf hoe het ijs zich samenperst in het landschap. Per bus en boot weer terug naar Bergen.

Periode: 01/06/2019 t/m 15/09/2019
Prijs per persoon: € 207

 

Autotour Ragnhild

Prijzen

 • Prijs vanaf € 1.899 per persoon.
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/06/2019 - 30/09/2019
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel-Oslo en Oslo-Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m)
 • 10 Hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief halfpension.

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Upgrade kamer: vanaf € 344 per persoon.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.