Noorwegen

Autotour Ragnhild

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
13 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €2.075 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Ragnhild bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Kiel–Oslo

Vertrek om 14:00 uur met één van de luxe schepen van de Color Line vanuit Kiel. U vaart in 20 uur naar de Noorse hoofdstad Oslo.

Dag 2: Oslo–Heggenes, 212 km

Tijdens het ontbijt vaart u de Oslofjord in. Het MS Color Fantasy of MS Color Magic legt om 10:00 uur middenin Oslo aan. Vanaf Oslo gaat uw reis via weg 16 en Fagernes naar Heggenes. U verblijft in een prachtig hotel, omgeven door de mooie natuur van het Jotunheimen Nationaal Park. Een werelds hotel in een sprookjesachtige omgeving, waar stilte nog echt stilte is.

Dag 4: Heggenes–Lom, 129 km

Vandaag rijdt u een afwisselende route door het vruchtbare en bosrijke Valdresgebied, via Beitostølen ( de poort van de Jotunheimen). Over de Valdresflya-pas via Randen naar Lom voor diner en overnachting. Het in 1897 door de familie Garmo begonnen hotel wordt inmiddels al door de derde en vierde generatie van dezelfde familie geleid. De harmonie van de houten huizen en de kunst en antiek genereren een unieke sfeer. Op de grote binnenplaats met een aantal oude houten huisjes staat ook de Gaukstadstugu cottage - één van Noorwegen's best bewaarde 17e-eeuwse houten huizen.

Dag 5: Lom–Flåm, 200 km

Een prachtige tocht staat u vandaag te wachten over de hoogst berijdbare bergpas in Noorwegen, de Sognefjell. U rijdt van Lom via de Sognefjell naar Sogndal en via de ferry Mannheller-Fodnes naar Flåm. Overnachting in het fjorddorpje Flåm. Het is alsof u zich hier middenin een ansichtkaart bevindt. Vanavond kunt u genieten van een 5-gangen diner inclusief bierproeverij!

Dag 6: Flåm-Os, 249 km

De rit van vandaag gaat via Voss en Granvin over weg 7 de National Tourist Route Hardanger naar Bergen. Vanaf Bergen de E39 naar Os. 2x diner en overnachting in het schitterend aan de fjord gelegen hotel. Een heerlijk hotel - met een spa-afdeling, zwembad, sauna's en een whirlpool - in een prachtige omgeving. Bergen, de hoofdstad van het fjordengebied is van hier ook bereikbaar per boot. Bezoek de beroemde vismarkt waar u de ogen uitkijkt, bezoek 'Bryggen' en wandel rond de oude koopmanshuizen langs de haven en door de schilderachtige wijk 'Gamle Bergen' met goed bewaard gebleven huizen van vroeger. Maak een rit met de kabelbaan naar de top van de berg Fløien, van waaruit u een prachtig uitzicht hebt op de stad. Op weg naar Bergen vindt u de Fantoft Stavkerk en 'Troldhaugen', het huis van de beroemde Noorse componist Edvard Grieg, een bijzonder museum.

Dag 8: Os–Lofthus, 181 km

De toeristische route gaat vandaag via de ferry's Hatvik–Venjaneset en Tørvikbygd–Jondal en langs de fjord naar het mooie fjorddorp Utne. Dan zuidwaarts langs de Sørfjord richting Odda. We passeren Hardangermuseum 'Agatunet' en de Folgefonngletsjer. Vanaf Odda rechts langs de fjord omhoog naar Lofthus. 2x diner en overnachting in het luxe hotel. Opnieuw een fantastisch plekje, een prachtig hotel, een mooie fjord en een grote tuin met terras. Dichtbij het water vindt u er nog de 'componistenhut' van Edvard Grieg, die hier zomers vaak vertoefde. In het voorjaar is de Hardanger bekleed met een prachtige bloesempracht van de honderdduizenden fruitbomen, een lust voor het oog.

Dag 10: Lofthus–Dalen, 189 km

Via de fjord zakt u verder af richting het zuiden en vervolgt de route via Røldal en Haukeligrend naar het gezellige dorpje Dalen voor diner en overnachting.

Dag 11: Dalen–Oslo, 228 km

Via wegnummer 334 rijdt u richting Drammen en door naar het vlakbij Oslo gelegen Lørenskog voor diner en overnachting in het historische 19e eeuwse hotel.

Dag 12: Oslo–Kiel

Vertrek om 14:00 uur vanuit Oslo per Color Line.

Dag 13: Kiel

Aankomst Kiel om 10:00 uur.

Alle overnachtingen

Dag 1: Aan boord Color Line
Dag 2-3: Herangtunet Boutique Hotel, Heggenes
Dag 4: Fossheim Hotell, Lom
Dag 5: Flåmsbrygga Hotel, Flåm
Dag 6-7: Solstrand Hotel & Bad, Os
Dag 8-9: Ullensvang Hotel, Lofthus
Dag 10: Dalen Hotel, Dalen
Dag 11: Losby Gods, Finstadjordet
Dag 12: Aan boord Color Line

Excursies

Op dit moment zijn er helaas geen excursies beschikbaar voor deze reis.

Autotour Ragnhild

Prijzen

 • Vanaf € 2.075 per persoon
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een offerte aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 07/05/2021 t/m 30/09/2021
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertocht Kiel-Oslo met Color Line o.b.v 2 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m) en 2-persoonsbinnenhut
 • 10 Hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief halfpension
 • De bootovertocht Oslo-Kiel met Color Line o.b.v 2 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m) en 2-persoonsbinnenhut.

Niet inbegrepen

 • Eventuele binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Buitenhut Color Line vanaf € 33 per persoon per enkele reis
 • Ontbijtbuffet Color Line € 16 per persoon per enkele reis
 • Dinerbuffet Color Line € 36 per persoon per enkele reis
 • Superior kamer in de hotels vanaf € 310 per persoon
 • 2-persoonskamer met fjordzicht vanaf € 150 per persoon (mogelijk in Os en Lofthus)
 • 1-persoonskamer: op aanvraag.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.