Noorwegen

Autotour Sogn og Fjordane

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
19/20 dagen
Vanaf prijs p.p.
€663
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Autotour met vertrek op dinsdag

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Fagernes, 191 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Via de E16 rijdt u via Hønefoss naar Fagernes. Hier verblijft u de komende 3 nachten in Fagernes Appartement. Een idyllisch gelegen camping aan de Strandefjorden en op loopafstand van het gezellige plaatsje Fagernes.
Activiteiten: wandelen, fietsen, vissen en Valdres Folkemuseum.

5e dag: Fagernes - Vågåmo, 126 km

Vandaag vervolgt u de route door het Hallingdal. De reis gaat over de bekende Valdresflya naar Vågåmo, 4 overnachtingen in Storrvik, een accommodatie waar al sinds de 15e eeuw mensen wonen. De boerderij met 5 balkenhuizen staan onder monumentenzorg. Prachtig uitzicht op het Vågåmeer. Activiteiten: Vissen, wandeltochten, gletsjertochten, mountainbiken, raften. Bezoek het mooie plaatsje Lom met mooie waterval, 11e eeuwse stavkerk, mineralenverzameling en bakeriet.

9e dag: Vågåmo–Marifjøra, 135 km

Een prachtige dagtocht staat u vandaag te wachten over de hoogst berijdbare bergpas in Noorwegen, de Sognefjell. U rijdt van Vågåmo via de Sognefjell naar Marifjøra. 3 overnachtingen in Marifjøra, een mooie accommodatie in Rorbu-stijl, gelegen aan de Gaupnefjord.
Activiteiten: Jostedalgletsjer, gletsjertocht op de Nigardsbreen, het Breheimencentrum, Urnes Stavkerk, vissen, kajakken.

12e dag: Marifjøra–Voss, 198 km

Over de oude mooie Aurlandsweg naar Aurland. Deze zomerweg is geopend van mei tot augustus. Misschien heeft u tijd voor een uitstapje naar de Flåmsbaan, het spoorwegtraject van Flåm naar Myrdal. Flåm ligt op 2 m en Myrdal op 867 m hoogte. De trein rijdt door een prachtig decor van machtige bergen en woeste watervallen. Dit alles maakt de Flåmbaan tot de meest interessante spoorlijn van Scandinavië. Via Flåm rijdt u naar Voss. 4 Overnachtingen in Bavallstunet. Mooie accommodatie gebouwd op een berghelling net buiten het plaatsje Voss. Activiteiten: Dagtocht naar Bergen (1,5 uur rijden), dagtocht Norway in a Nutshell, Flåm, cruise op de Sognefjord, raften, kajakken.

16e dag: Voss–Byglandsfjord, 363 km

Over de nieuwe Hardangerbrug rijdt u langs de Sørfjorden naar Odda. Kies de oude zomerweg Hordabrekkene naar Seljestad. Hordabrekkene is een weg met 16 haarspeldbochten over een afstand van 7,2 km. Het uitzicht over het Rølsdalsmeer is zeer bekend. Vervolg uw route over de Haukelipas via Haukeligrend richting Hovden. Hier zakt u verder richting het zuiden over weg 9 naar uw laatste overnachtingsadres Neset, Byglandsfjord voor een verblijf van 3 nachten.

19e dag: Byglandsfjord–Kristiansand, 72 km

Vandaag rijdt u door het Setesdal naar de gezellige havenstad Kristiansand. Vertrek met de Color Line van Kristiansand naar Hirtshals.

Autotour met vertrek op vrijdag
 • 4 overnachtingen in Fagernes
 • 3 overnachtingen in Storrvik
 • 4 overnachtingen in Marifjøra
 • 3 overnachtingen in Bavallstunet
 • 4 overnachtingen in Neset, Byglandsfjord

Routekaartje

Klik op de afbeelding voor een vergroting

 

Excursies

Gletsjerwandelen
Regio Sogn og Fjordane

Maak onder leiding van een ervaren gids een indrukwekkende wandeling op de Tunsbergdalgletsjer, een zijarm van de Josteldalsgletsjer, de grootste gletsjer op het Europese vaste land. We lopen in het Nationaal Park over licht begaanbaar terrein langs de rivier. Het is een geweldige ervaring om op het helder blauwe ijs te staan en u één te voelen met de gletsjer. U passeert diepe ijskloven en gaat op sommige plaatsten zelfs onder het ijs door. Eenmaal terug in de lavvo-tent (tippi) - het basiskamp - is er tijd voor koffie en uw meegebrachte lunchpakket.Duur: 6-8 uur.
Minimum leeftijd 10 jaar.

Prijs vanaf € 88 per persoon.

Noorwegen in een notendop
Regio Sogn og Fjordane

Beleef de sprookjesachtige fjorden en landelijke idylle tijdens deze populaire excursie per trein, bus en veerboot. Deze unieke trip omvat de vele hoogtepunten van Fjord Norway waaronder de Bergensbanen, de hoogste spoorbaan van Noord-Europa. Deze treinrit over het grootste bergplateau van Noord-Europa, de Hardangervidda, is spectaculair en zeer gevarieerd. Een ritje met de Flåm spoorbaan, een bezoek aan de indrukwekkende Nærøyfjord (UNESCO werelderfgoedlijst) en de bijzonder steile Stalheimskleivaweg maken deze excursie compleet.Duur: 7-9 uur.

Prijs vanaf € 150 per persoon.

Voss Klatrepark
Regio Hordaland

Het Klatrepark in Voss is een uitdagend klimpark met 2 rondes door de bomen. Een leuke dagexcursie voor zowel jong als oud. In het Klatrepark slingert en klimt u van boom naar boom. Er zijn twee cursussen. De 'mini course' is voor iedere leeftijd geschikt (min. lengte 1.00 m) en wordt op 2-5 meter boven de grond gedaan. Durft u nog iets hoger? Boek dan de 'main course' en klim tot 12 meter boven de grond (min. leeftijd 10 jaar, min. lengte 1.40 m). Er is ook een optie mogelijk inclusief rafting, lunch, boomavontuur, BBQ en overnachting in een Lavvu tent.Prijs en data op aanvraag.

Prijs vanaf € 30 per persoon.

 

Autotour Sogn og Fjordane

Prijzen

 • Vertrek op dinsdag:
  Prijs vanaf € 663 per persoon (bij 4 personen)
  of vanaf € 1.297 per persoon (bij 2 personen)
 • Vertrek op vrijdag: 
  Prijs vanaf € 748 per persoon (bij 4 personen)
  of vanaf € 1.463 per persoon (bij 2 personen)
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de door u gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2018 t/m 30/09/2018
 • Vertrekdag: dinsdag of vrijdag.

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel-Oslo met Color Line en Kristiansand-Hirtshals met Fjord Line (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1.95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut
 • 17/18 Overnachtingen in genoemde vakantiewoningen
 • Verplichte eindschoonmaak in Marifjøra.

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.