Noorwegen

Autotour Thordis

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
19 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €1.111 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Thordis bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Kiel-Göteborg

Vertrek vanuit Kiel om 18:45 uur per Stena Line. Aan boord is een comfortabele hut voor u gereserveerd zodat u de volgende dag uitgerust aankomt in Zweden.

Dag 2: Göteborg-Sunne, 305 km

Na aankomst in Göteburg (om 09:15 uur), de op één na grootste stad van Zweden, rijdt u langs het Vänermeer naar Sunne voor de overnachting.

Dag 3: Sunne-Falun, 249 km

Vandaag rijdt u via Malung door prachtige bossen en langs meren naar Falun in de provincie Dalarna. Zweden heeft een rijke Folkloretraditie. De folklore komt vooral tot leven tijdens de midzomerfeesten, die elk jaar rond 21 juni worden gehouden. Alle dorpen en steden verwelkomen de zomer dan op feestelijke wijze. Een bekend onderdeel van deze festiviteiten is het dansen rond de meiboom. Verblijf van 2 nachten in Falun. U kunt onder meer een bezoek brengen aan de kopermijnen, met recht geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en het gezellige stadje Rättvik, aan de rand van het Siljanmeer. Vlakbij Rättvik ligt Nusnäs, een ouderwets dorpje waar de traditionele Dalapaardjes nog met de hand worden gemaakt en beschilderd. Aan de westkant van het Siljanmeer, ca 18 km van Mora ligt Tomteland (Santaworld). Dit is in Zweden het enige echt huis van de kerstman.

Dag 5: Falun-Östersund, 383 km

Vandaag staat er een mooie route door de bosrijke omgeving van midden Zweden op uw programma. Eindbestemming van vandaag is de plaats Östersund voor de overnachting.

Dag 6: Östersund-Vilhelmina, 222 km

Door een bosrijk gebied met vele meren en riviertjes rijdt u via Stromsund en Dorotea, de zuidelijkste stad van Lapland, naar Vilhelmina. Vilhelmina is een heel leuk stadje in Zweeds Lapland. Het oude centrum rond de kerk in Vilhelmina ziet er uit als een dorp uit een oud Zweeds prentenboek. De Kyrkostad dateert uit 1792 en heeft roodgeverfde huisjes. Verblijf van 1 nacht in een hotel in Vilhelmina waar u een prachtig uitzicht hebt op het Volgmeer en de berg Blaikfjäll.

Dag 7: Vilhelmina-Jokkmokk, 385 km

Vandaag rijdt u verder naar het noorden. In Storuman kunt u de grootste houten kerk van Zweden 'de Stensele Kyrka' bekijken of u maakt een stop bij het uitkijkpunt waar u een schitterend uitzicht hebt over het mooie merenlandschap bij Storuman. U vervolgt uw weg via Sorsele naar Arvidsjaur. Arvidsjaur is een belangrijke stad voor de Samen, de oorspronkelijke bevolking van Lapland. In het centrum van het stadje staat een woonwijk genaamd Lappenstad, waar de Sami nog volgens traditie kunnen leven. Het is daarmee een soort openluchtmuseum voor de Zweedse bevolking. U passeert de poolcirkel en rijdt verder door het land van de middernachtzon naar Jokkmokk voor verblijf van 1 nacht.

Dag 8: Jokkmokk-Kiruna, 213 km

Via Porjus naar het mijnstadje Gällivare. U rijdt verder door Lapland, deze streek wordt de laatste wildernis van Europa genoemd en dat is niet voor niets. Het gebied kent zeven natuurparken, diepe meren, woeste bergen en een ongekende rust! Overnachting in Kiruna.

Dag 9: Kiruna-Kautokeino, 330 km

Vandaag ruilt u het mooie Zweden in voor het fascinerende Noorwegen. U rijdt via Svappavaara en Enontekiö naar Kautokeino in de provincie Finnmark - Noors Lapland. Overnachting in het moderne hotel. Vanuit het hotel kunt u genieten van het uitzicht op het spectaculaire landschap van de Finnmarksvidda. In Kautokeino vindt u de echte Samische cultuur. Het houden van rendieren vormt in deze omgeving één van de meest belangrijke middelen van bestaan. Bezoek Juhl's Silver-Gallery, Laplands eerste zilversmid.

Dag 10: Kautokeino-Karasjok, 128 km

Volg de weg over de hoogvlakte naar Karasjok, de 'hoofdstad' van de Samen. Misschien komt u vandaag rendieren tegen. Hier zetelt ook het Samisch parlement. Een bezoek aan het bijzondere architectonische Parlementsgebouw is zeker de moeite waard. Overnachting in het sfeervolle hotel. In Storgammen restaurant wordt regelmatig een speciaal Samen diner rond het open haardvuur georganiseerd.

Dag 11: Karasjok-Honningsvåg, 238 km

Via Lakselv en langs Stabbursdalen National Park naar Olderfjorden. U rijdt langs de Porsangenfjord door de tunnel naar Honningsvåg waar 2x overnacht zal worden. Bezoek de Noordkaap, een 307 meter hoge uit de Noordelijke IJszee rijzende leisteenrots. In de Noordkaaphal kunt u Europa's meest noordelijke postkantoor bezoeken, er is een cafetaria en een kleine kapel. Op het Noordkaapplateau wordt een 180° panoramafilm vertoond over de Noordkaap en de provincie Finnmark in vier jaargetijden. Op de terugreis is een bezoek aan het vissersdorpje Skardsvåg de moeite waard. U kunt vandaag ook een vogelobservatie meemaken in het vissersdorpje Gjesvær.

Dag 13: Inscheping aan boord van Hurtigruten

's Morgens vroeg checkt u in aan boord van de Hurtigruten. U vaart langs de Noordelijke IJszee via Havøysund naar Hammerfest, de noorderlijkste stad ter wereld. Via Øksfjord en Skjervøy komt u kort voor middernacht aan in Tromsø. Mogelijkheid voor de excursie 'IJszeekathedraal met middernachtconcert'.

Dag 14: Vesterålen-Lofoten

Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. In Stokmarknes kun je het Hurtigrutenmuseum bezoeken. Svolvær is de hoofdstad van en grootste plaats op de Lofoten. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen, bestemd voor export als stokvis. Via Svolvær maak je een mooie tocht langs de Lofotenkust naar Stamsund.

Dag 15: Poolcirkel, Zeven zusters

U passeert de poolcirkel bij 66° en 33'N met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omgeven door sagen en legenden. Eén ervan gaat over de bergketen 'De Zeven Zusters', een andere over de berg Torghatten waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van 'de pijl van Hestmannen'. De Vega Archipel behoort tot de werelderfgoed van UNESCO.

Dag 16: Trondheim en de Westkust

Vandaag hebt u de gelegenheid om de Kroningsstad Trondheim te bezoeken. Tot 10.00 uur ligt het schip op loopafstand van het centrum, in de haven. Bezoek de middeleeuwse Nidarosdom of maak een stadswandeling. Voorbij de eilanden Munkholmen en Hitra vaart u over zee naar Molde, de 'stad van de rozen'en vervolgens naar Kristiansund.

Dag 17: Aankomst 14.30 uur in Bergen

Vanmiddag hebt u nog volop de gelegenheid om deze prachtige oude stad te bezichtigen. Bezoek Bryggen met de oude koopmanshuizen langs de haven, maak een  tocht met de kabelbaan en geniet van het fascinerende uitzicht vanaf de top. In de buitenwijk  vindt u de Fantoft Stavkerk en Troldhaugen: het huis van de Noorse componist Edvard Grieg, dat nu als museum is ingericht. Overnachting in het gezellig centrum van Bergen.

Dag 18: Inscheping aan boord van Fjord Line

Vertrek om 13:30 uur per Fjord Line uit Bergen. Aan boord is een comfortabele hut voor u gereserveerd.

Dag 19: Hirtshals (DK)

Aankomst Hirtshals om 08:00 uur.

Alle overnachtingen

Dag 1: Aan boord Stena Line
Dag 2: Ulvsby Herrgård, Sunne
Dag 3-4: Scandic Lugnet Hotel, Falun
Dag 5: Clarion Grand Hotel, Östersund
Dag 6: Wilhelmina Hotell, Vilhelmina
Dag 7: Jokkmokk Hotel, Jokkmokk
Dag 8: Scandic Ferrum, Kiruna
Dag 9: Thon Hotel Kautokeino, Kautokeino
Dag 10: Scandic Karasjok, Karasjok
Dag 11-12: Scandic Bryggen, Honningsvåg
Dag 13-16: Aan boord Hurtigruten
Dag 17: Thon hotel Rosenkrantz, Bergen
Dag 18: Aan boord Fjord Line

Excursies

Er zijn op dit moment geen excursies beschikbaar voor deze reis.

Autotour Thordis

Prijzen

 • Vanaf € 1.111 per persoon
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een offerte aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2020 t/m 30/09/2020
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertocht Kiel-Göteborg met Stena Line o.b.v 2 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1.95 m) en 2-persoonsbinnenhut
 • 12 Hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt
 • De bootovertocht Bergen-Hirtshals met Fjord Line o.b.v 2 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1.95 m) en 2-persoonsbinnenhut.

Niet inbegrepen

 • Hurtigruten traject o.b.v. 2 pers. binnenhut d/t met volpension vanaf € 1168 per persoon, o.b.v. logies en ontbijt vanaf € 805 per persoon. Prijs voor de auto is vanaf € 293.
 • Eventuele binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Buitenhut Stena Line op aanvraag
 • Ontbijtbuffet Stena Line € 23 per persoon per enkele reis
 • Dinerbuffet Stena Line € 38 per persoon per enkele reis
 • Buitenhut Fjord Line vanaf € 25 per persoon per enkele reis
 • Ontbijtbuffet Fjord Line € 18 per persoon per enkele reis
 • Dinerbuffet Fjord Line € 44 per persoon per enkele reis
 • Halfpension in de hotels vanaf € 344 per persoon (m.u.v. Falun en Kiruna)
 • Superior kamer in de hotels vanaf € 114 per persoon (m.u.v. Falun, Karasjok en Honningsvåg)
 • 1-persoonskamer: op aanvraag.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties.
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is, wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken.
 • Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag.
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.