Noorwegen

Autotour Thordis

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
19 dagen
Vanaf prijs p.p.
€2.439
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Thordis bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

1e dag: Kiel-Göteburg

Vertrek vanuit Kiel om 18:45 uur per Stena Line.

2e dag Göteburg-Sunne, 305 km

Na aankomst in Göteburg (om 09:15 uur), de op één na grootste stad van Zweden, rijdt u langs het Vänermeer naar Sunne. Overnachting in Ulvsby Herrgård.

3e dag: Sunne-Mora, 196 km

Vandaag rijdt u via Malung door prachtige bossen en langs meren naar het gezellige stadje Mora in de provincie Dalarna. Zweden heeft een rijke Folkloretraditie. Deze is duidelijk zichtbaar in de streek rond het Siljanmeer waar Mora aan ligt. De folklore komt vooral tot leven tijdens de midzomerfeesten, die elk jaar rond 21 juni worden gehouden. Alle dorpen en steden verwelkomen de zomer dan op feestelijke wijze. Een bekend onderdeel van deze festiviteiten is het dansen rond de meiboom. 2x overnachting in Mora Hotel.

4e dag: Verblijf Mora

Vanuit Mora kunt u een bezoek brengen aan de kopermijnen in Falun, met recht geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en het gezellige stadje Rättvik, aan de rand van het Siljanmeer. Vlakbij Rättvik ligt Nusnäs, een ouderwets dorpje waar de traditionele Dalapaardjes nog met de hand worden gemaakt en beschilderd. Aan de westkant van het Siljanmeer, ca 18 km van Mora ligt Tomteland (Santaworld). Dit is in Zweden het enige echt huis van de kerstman.

5e dag: Mora-Östersund, 320 km

Vandaag staat er een mooie route door de bosrijke omgeving van midden Zweden op uw programma. Via Sveg, waar de bekende Zweedse schrijver Henning Mankell is opgegroeid, rijdt u via Rätan naar Östersund. Overnachting in Clarion Grand Hotel Östersund.

6e dag: Östersund-Vilhelmina, 222 km

Door een bosrijk gebied met vele meren en riviertjes rijdt u via Stromsund en Dorotea, de zuidelijkste stad van Lapland, naar Vilhelmina. Vilhelmina is een heel leuk stadje in Zweeds Lapland. Het oude centrum rond de kerk in Vilhelmina ziet er uit als een dorp uit een oud Zweeds prentenboek. De Kyrkostad dateert uit 1792 en heeft roodgeverfde huisjes. Overnachting in het Wilhelmina Hotell waar u een prachtig uitzicht heeft op het Volgmeer en de berg Blaikfjäll.

7e dag: Vilhelmina-Jokkmokk, 385 km

Vandaag rijdt u verder naar het noorden. In Storuman kunt u de grootste houten kerk van Zweden 'de Stensele Kyrka' bekijken of u maakt een stop bij het uitkijkpunt waar u een schitterend uitzicht heeft over het mooie merenlandschap bij Storuman. U vervolgt uw weg via Sorsele naar Arvidsjaur. Arvidsjaur is een belangrijke stad voor de Samen, de oorspronkelijke bevolking van Lapland. In het centrum van het stadje staat een woonwijk genaamd Lappenstad, waar de Sami nog volgens traditie kunnen leven. Het is daarmee een soort openluchtmuseum voor de Zweedse bevolking. U passeert de poolcirkel en rijdt verder door het land van de middernachtzon naar Jokkmokk. Overnachting in het Jokkmokk Hotel.

8e dag: Jokkmokk-Kiruna, 213 km

Via Porjus naar het mijnstadje Gällivare. U rijdt verder door Lapland, deze streek wordt de laatste wildernis van Europa genoemd en dat is niet voor niets. Het gebied kent zeven natuurparken, diepe meren, woeste bergen en een ongekende rust! Overnachting in Scandic Ferrum.

9e dag: Kiruna-Kautokeino, 330 km

Vandaag ruilt u het mooie Zweden in voor het fascinerende Noorwegen. U rijdt via Svappavaara en Enontekiö naar Kautokeino in de provincie Finnmark - Noors Lapland. Overnachting in het moderne Thon Hotel Kautokeino. Vanuit het hotel kunt u genieten van het uitzicht op het spectaculaire landschap van de Finnmarksvidda. In Kautokeino vind je de echte Samische cultuur. Het houden van rendieren vormt in deze omgeving één van de meest belangrijke middelen van bestaan. Bezoek Juhl's Silver-Gallery, Laplands eerste zilversmid.

10e dag: Kautokeino-Karasjok, 128 km

Volg de weg over de hoogvlakte naar Karasjok, de 'hoofdstad' van de Samen. Misschien komt u vandaag rendieren tegen. Hier zetelt ook het Samisch parlement. Een bezoek aan het bijzondere architectonische Parlementsgebouw is zeker de moeite waard. Overnachting in het sfeervolle Scandic Karasjok. In Storgammen restaurant wordt regelmatig een speciaal Samen diner rond het open haardvuur georganiseerd.

11e dag: Karasjok-Honningsvåg, 238 km

Via Lakselv en langs Stabbursdalen National Park naar Olderfjorden. U rijdt langs de Porsangenfjord door de tunnel naar Honningsvåg. 2x overnachting in Scandic Bryggen, 

12e dag: Verblijf Honningsvåg

Bezoek de Noordkaap, een 307 meter hoge uit de Noordelijke IJszee rijzende leisteenrots. In de Noordkaaphal kan je Europa's meest noordelijke postkantoor bezoeken, er is een cafetaria en een kleine kapel. Op het Noordkaapplateau wordt een 180° panoramafilm vertoond over de Noordkaap en de provincie Finnmark in vier jaargetijden. Op de terugreis is een bezoek aan het vissersdorpje Skardsvåg de moeite waard. U kunt vandaag ook een vogelobservatie meemaken in het vissersdorpje Gjesvær.

13e dag: Honnigsvåg-Tromsø

's Morgens vroeg checkt u in aan boord van de Hurtigruten. U vaart langs de Noordelijke IJszee via Havøysund naar Hammerfest, de noorderlijkste stad ter wereld. Via Øksfjord en Skjervøy komt  u kort voor middernacht aan in Tromsø. Mogelijkheid voor de excursie 'IJszeekathedraal met middernachtconcert'.

14e dag: Vesterålen-Lofoten

Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. In Stokmarknes kunt u het Hurtigrutenmuseum bezoeken. Svolvær is de hoofdstad van en grootste plaats op de Lofoten. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen, bestemd voor export als stokvis. Via Svolvær maakt u een mooie tocht langs de Lofotenkust naar Stamsund.

15e dag: Poolcirkel, Zeven zusters

U passeert de poolcirkel bij 66° en 33'N met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omgeven door sagen en legenden. Eén ervan gaat over de bergketen 'De Zeven Zusters', een andere over de berg Torghatten waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van 'de pijl van Hestmannen'. De Vega Archipel behoort tot de werelderfgoed van UNESCO.

16e dag: Trondheim en de Westkust

Vandaag heeft u de gelegenheid om de Kroningsstad Trondheim te bezoeken. Tot 10.00 uur ligt het schip op loopafstand van het centrum, in de haven. Bezoek de middeleeuwse Nidarosdom of maak een stadswandeling. Voorbij de eilanden Munkholmen en Hitra vaart u over zee naar Molde, de 'stad van de rozen'en vervolgens naar Kristiansund.

17e dag: Aankomst 14.30 uur in Bergen

Vanmiddag heeft u nog volop de gelegenheid om deze prachtige oude stad te bezichtigen. Bezoek Bryggen met de oude koopmanshuizen langs de haven, maak een  tocht met de Fløienbaan en geniet van het fascinerende uitzicht vanaf de top. In de buitenwijk  vindt u de Fantoft Stavkerk en Troldhaugen: het huis van de Noorse componist Edvard Grieg, dat nu als museum is ingericht. Overnachting in Thon Hotel Rosenkrantz

18e dag: Bergen-Hirtshals

Vertrek om 13.30 uur per Fjord Line.

19e dag: Denemarken

Aankomst Hirtshals om 07.30 uur.

Routekaartje

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

 

 

 

 

 

 

 

Extra's

Er zijn op dit moment geen optionele excursies beschikbaar voor deze reis.

Autotour Thordis

Prijzen

 • Prijs vanaf € 2.439 per persoon.
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de door u gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2018 - 30/09/2018
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel-Göteborg met Stena Line en Bergen-Hirtshals met Fjord Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1.95 m)
 • Hurtigruten traject Honningsvåg-Bergen obv 2 pers. binnenhut d/t, volpension en vervoer auto, (zie info auto Hurtigruten).
 • 12 Hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Halfpension: vanaf € 386 per persoon (behalve in Kiruna en Bergen).
 • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 208 per persoon.
 • Toeslag buitenhut Hurtigruten op aanvraag

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is, wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken.
 • Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag. Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.