Antarctica

Avontuur zuidelijk halfrond 2019/2020

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
17 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €6.750 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Het onderstaande reisschema beschrijft de zuidwaartse reis. De noordwaartse reis heeft een extra dag ingelast op Antarctica in plaats van een stop in Puerto Madryn. Het uiteindelijke reisschema is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Dag 1-2: Welkom in Zuid-Amerika!

Geniet van een rondleiding door het bruisende Montevideo voordat je aan boord gaat van het MS Midnatsol voor je poolavontuur. Neem de kleurrijke culturele diversiteit van de stad in je op, met zijn diverse architecturale stijlen in koloniaal Spaans, Italiaans en art deco.

Dag 3-4: Wild life en lezingen

Het Expeditieteam begint de dag met een aantal uitgebreide lezingen. Hierin komen niet alleen de geschiedenis en de grote ontdekkingsreizigers aan de orde, maar ook mariene biologie, wilde dieren, oceanografie en klimaatverandering. Geniet van het zonnetje op het dek terwijl je de wilde dieren probeert te spotten.

Dag 5: Werelderfgoed hoogtepunten

Onze eerste stop is het Natuurreservaat Valdez Peninsula, een werelderfgoedsite van UNESCO. Dit reservaat ligt aan de onvruchtbare oostelijke kust van Patagonië en kenmerkt zich door ruige leefgebieden die veelal worden bewoond door zeeolifanten, magelhaenpinguïns, de zuidkaper en vele vogelsoorten. Zeg je Puerto Madryn, dan zeg je walvissen, pinguïns... en Welshe tradities. De stad werd in 1865 gesticht door Welshe immigranten en is een van de hoogtepunten van Patagonië mede dankzij de prachtige kustweg die uitkijkt op het enorme natuurlijke amfitheater van de Golf van Nuevo. Je kunt hier veel excursies doen, zoals paardrijden, snorkelen of kajakken tussen zeeleeuwen en walvissen. Of breng een bezoek aan Estancia San Lorenzo, waar je zeldzame dieren kunt bewonderen, waaronder nandoes (loopvogels) en guanaco's (verwant aan de alpaca's en lama's).

Dag 6: Een dagje ontspanning

Breng de dag door op zee en deel ervaringen, verhalen, foto's en video's met je mede-avonturiers.

Dag 7-9: Pubs, pinguïns en perfecte wildernis

De Falklandeilanden combineren Britse nostalgie met een prachtige natuur en een divers wildlife. Je komt hier dan ook van alles tegen: van rode bussen en Engelse pubs in de hoofdstad Stanley tot aan pinguïns, hikingpaden en prachtige kajakplekken. Je waant je op New Island bijna in de Caraïben met die witte zandstranden en de turquoiseblauwe wateren. Alleen is de zon niet sterk genoeg. Er ligt hier zelfs een oud scheepswrak voor de kust! Je kunt deelnemen aan geschiedenisrondleidingen, vogelspottours, natuurwandelingen of een rondvlucht maken in een klassiek, licht vliegtuig voor een prachtig panoramisch uitzicht op de Falklandeilanden.

Dag 10-11: Neem deel aan de activiteiten aan boord

De dagen op zee zijn gevuld met activiteiten die veelal door ons Expeditieteam zijn samengesteld. Zodra we de Antarctische convergentie passeren, wordt de lucht helderder en kouder. Ideale omstandigheden om vanaf het dek ijsbergen en walvissen te spotten.

Dag 12-14: Pinguïns, ijsbergen, zeehonden en walvissen

Antarctica zal je overweldigen met haar eindeloze witte horizons boven die strakke oceanen vol majestueuze ijsbergen en walvissen. Misschien nog ontzagwekkender zullen de face-to-face ontmoetingen met de enorme kolonies pinguïns zijn. We gaan aan wal om het indrukwekkende wild life en de gletsjers te verkennen, maar ook de oude walvisvangststations en relikwieën. We maken diverse landingen die zeker een onvergetelijke indruk zullen achterlaten. Tot de fotogenieke locaties die we misschien aan zullen doen behoren Half Moon Island en Cuverville Island, het leefgebied van een grote kolonie ezelspinguïns. We zullen ook landingen maken in de prachtige Neko Harbour, Paradise Harbour en Wilhelmina Bay, waar de kracht van het ijs overduidelijk te zien is aan de afkalvende gletsjers en ijsschotsen.

Dag 15-16: De afsluiting van een mooi avontuur

Na een aantal onvergetelijke dagen op Antarctica en de Falklandeilanden, varen we richting Ushuaia, maar eerst moeten we door de beruchte en imposante Drake-passage. Breng tijd door met oude vrienden, nieuwe vrienden en ons Expeditieteam, en geniet samen van het afscheidsdiner op deze laatste avond.

Dag 17: De meest zuidelijke stad van de wereld

Bij aankomst in Ushuaia is het tijd om afscheid van iedereen te nemen. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je terugvlucht naar Buenos Aires. Kan je er maar geen genoeg van krijgen? Neem dan deel aan onze optionele excursies uit het naprogramma.

N.B.

Het dagelijkse reisschema voor de noordwaartse reis volgt de route in omgekeerde richting en heeft een extra dag ingelast op Antarctica in plaats van een bezoek aan Puerto Madryn.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Avontuur op het zuidelijk halfrond

Prijzen

Offerte

 • Heeft u al een vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de oranje offerte button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 26/10/2019, zuidwaarts, boekingscode CENMSANT1914, 17 dagen
 • 14/03/2020, noordwaarts, boekingscode CENMSANT2007, 17 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Zuidwaartse reis: transfer schip-luchthaven Ushuaia, economy vlucht Ushuaia-Buenos Aires
 • Noordwaartse reis: overnachting in Buenos Aires, transfer hotel-luchthaven Buenos Aires, economy vlucht Buenos Aires-Ushuaia, transfer luchthaven-schip incl. rondleiding Ushuaia
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers naar/van het schip in Montevideo
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.