Midden-Amerika

Baaien en koraalriffen Caribische Zee 2020

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
16 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €3.790 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Big Apple

Onze expeditie cruise begint in het energieke en unieke New York City, gehuld in prachtige herfstkleuren. Geniet van alles wat Manhattan te bieden heeft voordat je aan boord gaat van het MS Roald Amundsen of het MS Fram. Ga met ons mee aan dek terwijl we wegvaren uit Manhattan en het Vrijheidsbeeld zullen passeren.

Dag 2-3: Lezingen en legendes

Dagen op zee zijn er om te genieten. Het Hurtigruten expeditieteam start een reeks inleidende lezingen over geschiedenis, biologie en het leven in de oceaan. Geniet van de faciliteiten aan boord en ga naar buiten op het dek om naar zeedieren en zeevogels uit te kijken die het schip begeleiden.

Dag 4: Historische parel

Charleston wordt beschouwd als een van de grootste historische parels van Amerika. Met geplaveide straten, paardenkoetsen en een elegante Franse wijk, is de stad ideaal om te voet te verkennen. Wandel over de prachtige Battery-promenade en door het Waterfront Park. Verken de stad en de historische bezienswaardigheden op je gemak of neem deel aan een van onze optionele excursies.

Dag 5: Op zee

Besteed tijd op het dek terwijl we richting het zuiden trekken en merk op dat de lucht steeds warmer wordt. Geniet van de rust gedurende de dagen op zee. Luister naar onze ervaren docenten wanneer ze hun uitgebreide kennis delen en ontmoet het Hurtigruten expeditieteam buiten op het dek om zeedieren en zeevogels te spotten.

Dag 6: Key West

Het meest zuidelijke eiland van de Florida Keys, gelegen op slechts 140 kilometer vanaf Cuba, is het relaxte Key West, wat een perfecte stad is om in een dagje te verkennen. Slenter langs de 19e-eeuwse architectuur in de oude binnenstad en bezoek het Ernest Hemmingway House Museum of zoek verkoeling op met een drankje in de beroemde Sloppy Joe's Bar.

Dag 7: Op zee

Het expeditieteam vervolgt zijn lezingenprogramma, deelt zijn uitgebreide kennis en ervaring en brengt je op de hoogte van de plannen voor de komende dagen.

Dag 8: Cozumel

Bezoek San Miguel de Cozumel en breng de dag door aan wal in dit levendige eilandstadje, genietend van de restaurants, cafés en nabijgelegen stranden. Ontdek het eiland op je gemak of neem deel aan een van de optionele excursies.

Dag 9: Riffen en reptielen

Útila staat bekend om zijn koraalriffen en duikplekken en is de kleinste van de Honduras Bay eilanden. We zullen aan wal gaan in Útila Town, de enige nederzetting van het eiland. Breng de namiddag door genietend van het ontspannen tempo, bezoek het Iguana Research & Breeding Station om lokale diersoorten te zien of geniet van de prachtige stranden.

Dag 10: Op zee

Geniet van een aangename dag op zee terwijl we onze route verder zuidwaarts varen. Het expeditieteam zal de reis tot nu toe samenvatten en je voorbereiden op de komende 3 dagen, welke zullen worden gevuld met tropische eiland ervaringen. Breng tijd door aan dek en kijk uit naar vogels of andere dieren die ons volgen tijdens onze reizen richting het zuiden.

Dag 11: Afgelegen tropisch paradijs

Providencia is een onaangetast tropisch eiland met tradities die intact zijn gebleven. Hier spreekt men nog steeds Engels Creools. Geniet van een adembenemend mooi landschap, mooie zandstranden, vriendelijke inwoners en een prachtige zonsondergang wanneer we 's avonds laat vertrekken.

Dag 12: Dag vol avontuur

Er staat je een nieuwe dag in het paradijs te wachten. Verken op je gemak enkele natuurlijke attracties van het eiland San Andres of neem deel aan een van de optionele activiteiten van de dag.

Dag 13: Kreeften en jungles

De Creoolse bewoners van Great Corn Island leven in kleurrijke houten huizen en verdienen het grootste deel van hun inkomsten uit kreeftenvisserij. Met witte zandstranden en kristalhelder water kun je hier snorkelen of een wandeling maken op Mount Pleasant Hill voor een uitzicht over het hele eiland.

Dag 14: Eilandleven

We ronden onze uitgebreide reis af met een bezoek aan Bocas del Toro, een archipel van zandbanken en duizenden eilandjes. Bocas bruist van de zandstranden en wordt ook wel de `Galápagos van de Caribbean' genoemd, omdat het een van de meest ecologisch diverse plaatsen op aarde is.

Dag 15: Architectuur en gezellige markten

Puerto Limón heeft een fascinerende architectuur en levendige openluchtmarkten. De centrale markt is dé plek om alles te kopen, van bewerkte houten voorwerpen tot traditionele souvenirs. Na het van boord gaan, brengen we je naar San José voor de overnachting. Onderweg geniet je van een fascinerende excursie naar het Tortuguero-kanaal.

Dag 16: Einde van de expeditie

Vandaag eindigt je expeditie cruise. Als je je verblijf in Costa Rica wilt verlengen, raden we je aan onze verlengmogelijkheden te bekijken waarmee u een bezoek kunt brengen aan het prachtige Nationaal Park Manuel Antonio. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Baaien en koraalriffen van de Caribische Zee

Met het MS Fram of het MS Roald Amundsen

Prijzen

 

 

 

 

 

 

Reisvoorstel

 • Deze reis boeken? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 20/09/2020, tourcode AMSOU2020, 16 dagen - Met MS Roald Amundsen
 • 25/09/2020, tourcode FRSOU2015, 16 dagen - MS Fram

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Transfer schip in Puerto Limon naar hotel in San José inclusief lunch en excursie
 • Hotelovernachting (1x) in Puerto Limon inclusief ontbijt na afloop van de reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Hurtigruten Premium Comfort (zie tabblad Extra's)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.